2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
-
Arkadaşlar hayirli olsun. Icinizde spk mulakati bekleyen var miydi ?
-
@odtüsbky Liyakat mı ? Güldürme üstad dönen oyunları anlatsam midem bulanır.
-
.................
-
@mk_38 sayıştay denetçiliği mesleği ile ilgili merak ettiğim birkaç konu var, sınavına giren biri olarak mesleği araştırmışsınızdır diye düşünüyorum.
Bayan için uygun bir meslek mi
İşin çok sıkıcı olduğu ve özlük hakları olmasa bir çok kişinin bu işi tercih bile etmeyeceği yönünde duyumlar aldım bunların doğruluk payı nedir
Turne süreleri yılda 2 ay diyen olduğu kadar 6 ay diyen de var
Bu konular hakkında bilginiz varsa Paylaşırsanız sevinirim. -
Sgk 8.pro için yedeklik sürecini bekleyen bizler için feragat konusunda asil olarak kazanan arkadaşları bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum.
-
@kuntizella Turneler olduğu için bayanların uygun olmadığı düşüncesi var ve alımlarda en fazla 4-5 bayan alınıyor. Turnelerin 4 ay olduğunu biliyorum. Mesleğin sıkıcı olduğu konusunda ise hangi iş olursa olsun sevmedikten sonra sıkıcı gelecektir diye düşünüyorum.
-
@kuntizella hocam turneler bulunduğunuz gruba göre değişir.turnenin olmadığı gruplar da var yoğun olduğu gruplar da.Turneye gitmek istemezseniz grubunuzu değiştirirsiniz. Kadın için gayet uygun bir meslek sayıştay denetçiliği ancak kurumun pek tercihi değil sanırım, daha az alım oluyo. yine de imkansız değil.
-
Arkadaşlar peki denetçiler üzerinde siyasi baskı olup olmadığı konusunda bir duyumunuz var mı, denetçiler meslekten memnunlar mı?
-
Kadinlara ozel bir kota yok yani az aliyorlar demek dogru degil isterseniz 225 ve 135 kisinin kacinin kadin olduna bakin bi derim.mesela son alimda mulakata kalan kadin sayisi 18 kisiydi yani 135 kisinin zaten sadece 18 i kadindi dolayisiyla da 45 kisinin 5 i falan kadin oluyor. Matematik yani
-
Sayıştayı kazanıpta 8. pro. denetmenlkten feragat edecekler vardı eden oldu mu acaba ??
-
Arkadaşlar peki üst kurullar mı yoksa Sayıştay denetçiliği mi bayan için daha tercih edilebilir sizce?
-
Kazananlar başladı mı?
-
Kazanan arkadaşlar başlayınca kurum ve meslek ile ilgili gözlem ve deneyimlerini paylaşırlarsa, açılacak olan sayıştay denetçiliği sınavına girip girmeme konusunda karar vermemiz kolay olur.
-
Dostlar selamın aleyküm. Belli başlı konulara topluca bir yanıt vereyim. Aslında meslek tanıtımında ve başka vesilelerle başlıklarda dile getirdik sık sık ama bir toparlama olsun.
Öncelikle Meslek özlük hakları bakımından en tepede olan meslektir. 7200 Ek gösterge ile emeklilikte en yüksek kazanç ve hakimliğe denk özlük hakları ile başlangıçta 4500 dolayında, denetçi olunca da 6700 tl civarında ücret alırsınız.
Meslekte turneler gruplara göre değişir. Denetçi Yardımcısı iken; Denetçiler refakatinde genellikle Ankara'daki kurumlara denetime gidersiniz. Çünkü eş zamanlı olarak eğitiminiz sürmektedir. Denetçi olduktan sonra ise başlangıçta illere gönderilirsiniz. Mesela şu anki denetçiler yeterliklerini yeni aldılar. Şubat'a kadar sürecek bir il dışı turneye çıkmak durumundalar. Personel ihtiyacının da hasıl olduğu şu dönemde çok kaçınamayabilirsiniz turneden. Ancak aslolara turneler gruplara göre değişir. Bazı turneler örneğin genel bütçeli kurumlara bakıyorsanız ciddi oranda Ankara'da geçirirsiniz denetim sürecini.
Meslekte Lojman imkanı vardır. Ankara'nın güzel yerlerinde lojmanlar var. Satılmaları gündemde ama henüz satılmış değiller. Satılırlarsa bu durum değişecektir ancak zaten alacağınız ücret bunu çok dert etmenizi gerektirmeyecek düzeyde.
Hakimlik statüsü Sayıştay Kanunu ile verilmiş olsa da kolay koparılacak bir şey değildir. Özellikle Maliye Bakanlığı esintilerinin kurumda esmeye başlamış olmadı Vergi Müfettişlerini bu konuda heveslendirmiş olsa da Sayıştay asla o düzeye gerilemeyecektir. Denetçiler her zaman özel ve kıymetli kalacaktır. Özellikle yetkiler sonradan genişlemiş olsa da Yüksek Denetleme Kurulu'ndan gelen yüklü personel kurumun kalitesini hakettiği düzeye başlangıçta da çıkarmıştır. Bu noktada buradan dönüş olacağını sanmam. Söylentiler daha çok dediğim gibi Maliye teftişlilerin biraz hevesi diyebileceğimiz söylentilerdir.
Hepinize başarılar dilerim.
-
@pellebagger Henüz kazananların hangi belgeleri teslim edeceklerine dair bir duyuru yayınlanmadı. Yayınlansa bile başka kurumda çalışıp muvafakat bekleyecekler var.
-
Aklınızdaki diğer soru sınav. Buna dair soruşturma yapacağım yeniden. Zamanı geldi bayram sonrası süreçte netleşeceğini umuyordum. Şu ara epey yoğunum ben de bir ders çalışma sürecindeyim. İlk fırsatta yeniden görüşmeler yapacağım bu konuda.
-
@odtüsbky mail gönderdiler süreci hızlandırmak için.ayrıca tebligat ve siteden duyuruda yapacaklar
-
Sevgili @paretowilfredo Maliye vergi müfettişleri ile Sayıştay arasında nasıl bir durum var. Aydınlatırsan sana zahmet. Olaylara uzak kalmışım ;))
-
@ceronimo Şöyle ki dostum. Biraz özel bir mesele olmakla birlikte, Maliye bu denetim işinin bir yerde kendilerinin hakkı olduğu hissine sahipler. Özellikle Sn. Müsteşar'ın atanmasından sonra sanki Sayıştay onlara bağlı bir kurummuş gibi hayalleri var. Bunun sebebi muhtemeldir ki 7200/2=3600 olması
-
@paretowilfredo haklısın maliyenin (beri bir kesim ki herkes bilir) el atmadigi kurum yok. Nerede iyi bir şey var Maliye sahiplenmeye çalışıyor ama sonüç sıfır ;))