Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
@MutadisMutandis daha önce olmuş mu peki böyle bişey
-
@sefaakbey müfettişlik sınavlarında dediğiniz durumda olanları çağırıp uzman yardımcısı teklifi yapmışlar ama sınava giren kişi sayısı çok fazla, yanlış doğruyu götürmüyor. Bence sıra gelmez alanı iyi olup ingilizce barajı altında kalanlara.
-
özel harekat rekor kırdı heralde de buna kaç kişi girmiş merak ettim
-
8 kasima kadar itiraz suresi var. Mail olayini ondan sonra yapalim derim.
-
@Efe-Kızıklı ders çalışmam merkezi uzmanlığa girmemle bitecek ınş sizin hedefleri bilemem
-
@atilla benimde hedefim merkez uzmanlık ama klasik sınavlara çok hazırlanamıyorum o yüzden alternatifler üzerinde yoğunlaştım şimdilik iç kontrolün maddi imkanları anlatılan gibiyse daha ağır basıyor benim için
-
Hanhi şehire kaç kişi mülakata çağrılacak nereden öğrenebilrz acaba yaa ben Erzurum için başvurdum ama çok iyi geçmedi sınavım
-
Sizce mufettislik sinavinda ,alandan ve dil kismindan baraji asmak mulakata kalmak icin yeterli olur mu?Cunku gecen sene vakifbank mufettislik sinavindan baraji asan herkes kalmisti
-
@oscarwilde06 ama ilanda ilk 100kişi arasında yer almak gerektiği yazıyordu
-
@oscarwilde06 bence yetmez o sınava giren bi sürü aday o alan sorularını rahatlıkla çözebilirdi diye düşünüyorum. ilk 100ü seçecekler mülakat için zaten
-
@vanim Müfetitşlikten hehangi birinde baraj altı olan değil, 70 genel barajının altında kalıp ama tüm alanlarda barajı geçip puanı hesaplananlar çağrıldı. Yani bir bölümde baraj altı kalınca puan hesaplanmıyor malesef çağrılma ihtimali yok. Ki bu sefer çift sınav geldiği için ben müfettişlikte 101. olup mülakatı kıl payı kaybedenin de uzmanlık için şansını çok düşük görüyorum.
-
Aynı şehri yazanlar mı kendi arasında yarışıyor? Guy alımına benzer bir süreç var galiba. Çok iyi yapanlar A şehrini seçmiştir. A 85 ile kapatır. Kötü yapanlar B şehrini seçmiştir B 62 ile kapatır gibi duruyor
-
Teftiş. Maliye 1) %20- Kurumlar Vergisi. 2)Harcama Vergisi - KDV. 3)Gerçekte Artış olmayan - Paranın satın alma gücünde azalış. 4) Lucas Kritği - Maliye Politikası. 5)Talep yetersizliğini kamu harcaması ile gideren - Keynes. 6) Otomatik Stabilizatör Olmayan - Savunma Harcamaları. 7)Devletin yapmaması gerektiği - Sık sık vergi affı uygulaması 8 ) Politikanın geç yansıması- Tepki etkisi
-
Teftiş Muhasebe 1) Sayım ve Tesellüm Borçlu 2.000. 2) Nakliye- Ticari Mal 2500 borçlu. 3) KVYK = 14.000 4)Cari oran=2 olmalı. 5)Kuruluşta 120 Alıcılar(veresiye). 6)Devreden KDV. 7) 780 Finansman Gideri 3.000 borçlu. 8 ) Planlama( İşletme) 9) Imkb ilk işlem (1986 diyolar). 10) Net şerefiye mi ne 28.000 11) haklar 12) Muhasebenin tanımı. 13)Duran varlık devir hızı Net Satışlar/Duran Varlık=600.000/300.000= 2. 14)Bağlı Ortaklık Borçlu %30 ---> %60 olmuş. 15) Net işletme sermayesi. 16)Şıkları Özkaynak değişim tablosu Nakit akım tablosu bilanço gelir tablosu olan soru. 17) 18) 19) 20) ???
-
Bankacılık 1)Dolarizasyon 2) Medyan (13 tü galiba) 3) Aritmetik ortalama 92 4)Para arzı tek yetkili MERKEZ BANKASI. 5) Hedef açıklama Merkez Bankası+Hükümet - TÜFE- Nokta - 3 yıl. 6) 7.59. 7) %125. 8 )Örneklem. 9)Osmanlı Bankası. 10) Bileşik faiz 3 er aylık, şıkları 63.100 60.500 58.000 55.000 gibi şeyler olan. 11) Şıkları 0.15 0.21 0.27 olan istatistik sorusu. 12) Sınıfın yaş sorusu tablo. 13) %10 hata bir hatalı olma olasılığı %18. 14) ? 15) ?
-
İktisat Teftiş. 1) Meltzer Paradoksu. 2)Esneklik 1.5. 3) Q=5 kar max. 4) J eğrisi- Devalüasyon. 5)Dönüşüm eğrisi. 6)Philips Curve -Stagflasyonla çöken. 7) P=Avc kapatma noktası 8 ) Y=210 C+I+G. 9) giffen gelir>ikame etkisi 10) Tersine emek arz ikame>gelir çalışmayı boş zamana tercih eder. 11) Yarışabilir piyasalar Potansiyel rekabet yok 12) TCMB fiyat istikrarı amaç 13) Mundell - i sabit Y artar. 14) Fisher etkisi. 15) Stolper Samuelson ithal mal fakirleşir. 16) Adaptif beklentiler. 17) Büyüme var gelir dağılımına yansımıyor - Acımasız büyüme. 18) solow artığı- teknoloji. 19) Getiri eğrisi Ters U 20) Arz eğrisi artan maliyet pozitif eğimli 21) Tam rekabet Lerner=0 22) 1994 kararları kambiyo servest. 23) Batılı ülkeler ağır sanayileşme önerdi. 24) Beyin göçü 25) Üretici fazla vergi öder talep daha esnek 26) Enflasyonla mücadele vergi artışı kamu harcaması azalt. 27) döviz kuru - para politika aracı olmayan. 28) Doğulu ülkeler fiyat değişimine aşırı duyarlıdır. 29) Gurby mi Gurban mı bi tuhaf isimli adamın sorusu :)) + 9 mechul
-
Teftiş Hukuk 1) Sınırlı Ehliyetsiz. 2) Kesin Hükümsüz. 3) Zincirleme suç 4)Kollektif şirket A.Ş'yi devralamaz. 5) Ticari işletme adı 6) Medeni Kanun 2011 7) Bağışlama -Eksik borç değil. 8 ) Çekte lehdar olmaz. 9) Hamiline düzenlenen Bono. 10) Yönetim Kurulu 1-11 yıl, 11) Murat Ayar Ltd.Şti. 12) Para borcu alacaklının ikametgahında 13) Sınırlı cins borç. 14) Tahakkuk - Ekstra işlem değil ödenebilir olma 15)Sonraki iş günü ödenir- kredi vadesi haftasonu 16)Bankaların eft ile gibe göndermesi 7 Gün 17) Menfi Tespit Davası - borcu ödediysen açılamaz 18 ) Vakıflar - Mutlak Ticari Dava değil 19) İyiniyet 20) Tapu sicili - Kesin karine 21) Yerleşim yeri - tanımlayıcı 22) Komanditer sınırsız sorumlu 23) Etkin pişmanlık 24) Ticari itibar-A.Ş'de sermaye olarak koyulamaz 25)Dürüstlük kuralı. 26)Yansıma zarar 27) Kamu alacakları tahsili - Amme usulu kanunu 28) BSMV hangi kanunda düzenlenmiştir? 29)Borçlar medeninin cuzidir. 30)Deneme süresi - İş hukuku- Belirli süreli sözleşmede deneme süresi kesin süre 31)Kulli-Cuzi icra farkı? 32) İş hukukunda düzenlenen - Havayolunun karadaki her işi(deniyor). 33)Poliçe 3 yıl. 34)Borçlar nispidir Özerktir. Sınırlı sayıda ve tipe bağlı değildir. 35) Temerrüd olur da binayı teslim edemezse her ay için 500 TL ödeyecek anlaşmaya göre. Gecikmede İfa anında açıkça istemezse hakkı saklıdır. 36)Mangal yakan B'ye karşı A ilamlı icra takibi yapmış, icrası için ne yapmalı? . 37) ? 38 ? 39) ?
-
@paretosef sen hangi soruları yazıyon kardes
-
@ismail Müfettiş Yardımcılığı bunlar
-
İktisat - Teftiş 29)Grubell Llyod muş. :)) 30) Yaşam Boyu Gelir hipotezi - En çok tasarruf emeklilik döneminde yanlış.