Halkbank Müfettiş Yrd.---İç Kontrolör Yrd.--Uzman Yrd.
-
Alandan hatirladiklarim:
Cifte vergilendirme hangi hukuktadir?
Kismen haczedilen nedir?
Aeg olmayan ergin olan kisinin ehliyet durumu?
Bonoda hangisi olur/olmaz?
Muhasebede hesap islem calistirma olarak yoktu, ancak verileri verip hangisinin borcundadir alacagindadir gibi sorular vardi...
Simdilik bu kadar herkese simdiden hayirli olsun -
Ben müfettişliğe girdim, İngilizce ve Gk-Gy ortaktı da bu ingilizce skandalı nedir. Yds'si 20 olan kişi bundan 90 alır. Bu kadar niteliksiz ve Türkçe düşünülüp hazırlanan ingilizce sorusu mu olur. Bazı ingilizce sorularında Türkçe olarak "Boşluğu doldurun denmesi" ingilizce sorularında Türkçe soru komedisi yaşattı. Ayrıca Alan sorularından birkaç iptal edilmesi gereken var. Soruları hazırlayanların kendi alanlarındaki hakimiyetinden şüphelendiğim sorular olmadı değil. Boş beleş bir sınav olmuş, geçen sene Ankara üni. yaptığı sınav ile bunu kıyaslamam. Adam Erzurum'a giden geçiti soruyor. Utanmasa üniverstemize nasıl gidilir diyecek :))
-
Ben de müfettişliğe girdim. Çok kolay geldi bana ing ve alan soruları
-
Ne zaman açıklanır bir öngörüsü yada önceki yıllarda ki süreçten haberdar olan var mı?
-
İnşallah en geç bir ay sonraya kadar açıklanir... Herkes kolay diyor, sonucu merakla bekliyorum..
-
Benim için ingilizce çokta kolay olmadı.. Açıkçası özellikle cümle tamamlama sorularında ciddi sıkıntı yaşadım. Keza alanda da oldukça basit soruların yanı sıra direk olarak detay sorularda vardı herkes için hayırlı olsun.
-
Müfettişlikte ilk 100de olmak için ne kadar doğru gerekir toplamda sizce?
-
Müfettişlikte alan soruları nasıldı acaba? Alan bilgim çok zayıf olduğu için girmedim de kötü mü ettim acaba
-
@vanim sorular kolaydı da ilk 100e girmek gerektiği için baya iyi yapmak gerekiyor
-
@kullaniciadi o da doğu tabi, herkes emeğinin ekmeğini yesin diyelim.
-
@vanim amin
-
@kullaniciadi katılıyorum ama sıkıntı şurda kalitesiz ve niteliksiz soru sayısı o kadar fazlaydı ki zaten genel olarak taban alanda 60 doğruyla başlayacak. Geçen sene barajın az farkla altında kalmış uzman yardımcısı olarak çalışıyorum şuan bankada ama o sınavı kazanamamış olsam bile çok daha güzel ve ölçücü bir sınavdı. Soruya külli cüzi şeklinde yazmakla, lak diye giffen malın ikame mi geliri mi diye saçma sapan alan için ilköğretim seviyelerinde sorular olması böyle. Soruların zorluğa göre ağırlığı çok önemli. 30 soruluk bir alanda 20 kolay 10 tane çok zor yaparsın. Çok iyi bilen biri 22-23 vasat bilen 18-19 yapar doğru düzgün fark bile olmaz. İlk 100 zor tabi benim GK kısmı çok kötüydü diyebilirim GY full yada fulle yakın bekliyorum, Hukuk iktisat'tan 30'ar doğru, Maliye 7/8 , Muhasebe 15/20 , Bankacılık da 8/15 bekliyorum. İngilizceden de son 4 soru yetişmedi yaptığım 56 sorudan 56 bekliyorum.
-
@paretosef hocam mülakata kaç katı çağrılır?
-
Hangi il kaç kişi alıyor onu da bilmiyoruz
-
@ismail ilk 100 sadece müfettişlik ama uzmanlık için epey bir kişi çağrılır
-
@paretowilfredo hocam size bir sorum var.çok şükür kpss puanlarım yüksek il göç için mülakat durumumda söz konusu.ilerde halkbankası uzmanlıklarıyla veya kontrolörlüklerle bu tarz taşra uzmanlıklar arasında tercih yapmak durumunda kalsam sizce nasıl davranmalıyım? Avantajlı dezavantajlı kısımlar nelerdir?
-
@Efe-Kızıklı taşra daha mantıklı bankaya gecersen ders çalışmak için zamanın kalmaz .
-
halkbanka mail atalım ne zmaan acıklancak ögrenelim gençlik bu arada alan iyiyse ingilizce baraja takılsak bile mülakata çağırma ihtimalleri var mi ?
-
@atilla hocam bu ders çalışma olayı ne zaman bitiyor
-
@sefaakbey sanmıyorum ingilizce kolaydı barajları geçen çok olacaktır.