SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
Klasikleri Keynes'i anlattım ben şahsen o soruda aklıma da başka bi şey gelmedi @Berhava
-
Ben de keynesyenlerle monetaristleri anlattim, çok ucu açıktı sorunun
-
Şu puanlara ihtimal yorumu yapabilecek var mi
Hukuk 70
Maliye 60
Iktisat 55
Muhasebe 70
Kopmozisyonu da yazdik bisiler. -
Aktif iktisat politikası savunucularının temel savı ekonominin tam istihdamda faaliyet göstermemesi. Ekonomiyi tam istihdama ulaştırmak için aktif bir iktisat politikası izlemek gerekiyor. Keynes ve takipçilerinin görüşleri böyle. Pasif iktisat politikası savunucuları da ekonominin zaten tam istihdam da olduğunu ve bu nedenle de aktif iktisat politikası izleöenin gereksiz olduğunu düşünüyor. Ben o soruya buna benzer şeyler yazdım inşallah doğrudur.
-
@sdf hocam geçen yıllarda ortalama kaç puanla mülakata kalindi bilginiz var mı?
-
2012 senesinde 70 alan mülakata kalmıştı baraj yükselmemişti yani @qwerty
-
forum çok sessiz. sınav herkesi fazlasıyla yormuş olmalı. herkesin hakkında hayırlısı olsun
-
@sdf hocam peki puan verenlerin eli açık mı. Herkes beklediğinden dusuk puanlar mi alıyor yoksa yüksek mi?
-
Girdiğimiz sınavların hepsi kolaydı. Maliye ve muhasebe iyi puan alan rahat gider mülakata. Ortalama da yüksek olur bence.
-
@qwerty bu sınavı ösym sistemle okuyacak diye biliyorum oyüzden hiçbir bilgim yok.
-
Kitapçıkların barkodlarını bile çıkarmadılar hocam sistemle okunması zor bi ihtimal sanki
-
@ekonomisever ben de nasıl olacak bu iş çok merak ediyorum aslında ama ösymnin sayfasında yapacağı klasik sınavlara ilişkin değerlendirme şeklini açıklamışlar. ordan bu kanıya vardım ama bence de bir komisyon okuyor olsa daha şanslı olabilirdik
-
@Harun-Resid ben öyle dusunmuyorum ticaret hukukunda 3. Soru gayet dusurucuydu. O soruyu pek yapan çıkmaz. Muhasebe nasıldi bilmiyorum. Hukuk ve iktisat kolaydı. Maliye orta karar. Kompozisyon ise belli olmaz
-
Vallahi ben ilk sınava da çok kolay dedim dünya kadar adam valilik varken YÖK'ü işaretlemişti yerel yönetim sorusunda. Bu sınavda yasama kısıntısı sorusunu yargı kısıntısı olarak yazanlar duydum. Benim ümidim açıkcası yok. Muhasebeden ben geçemem. Hayırlısı artık.
-
@sdf salı günü ösym başkanlığına gideceğim oradan net bi bilgi almaya çalışıp burda paylaşırım inşallah
-
@ekonomisever çok iyi olur şimdiden teşekkürler
-
Muhasebe zor muydu arkadaşlar ?
-
Muhasebede tek zor şey ters bi sayıyı 1.15 e bölmekti diolar
-
@KNUT-Wicksell :)))))
-
Bu arada koloniler halinde aya insan götürüldüğü bu dönemde tahta kalemle bizi yazılı sınava sokan sisteme de selam olsun.