SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
Hukuk 85-90 arası
maliye 80
iktisat 85
Kompozisyon 75 olabilir hiç bilmiyorum
ticaret 60 -
kompozisyon belki 70+ gelebilir benim. hukuk, maliye ve iktisattan 80 veya biraz üstü ticaretten 75 civarı bekliyorum
-
Hay maşallah Puanlar gayet iyi Umarım her şey gönlünüzce olur, inşallah çok kıt davranmaz hocalar puan verirken.
-
@Harun-Resid valla şimdi böyle diyorum ama dün bu puanları 10ar puan düşük hesapladım. yarın ne getirir bilemem. düşündükçe çılgına dönüyorum...
-
Muhasebe sınavına girene kadar bende ümitliydim de sonra beklentiyi düşürdüm Yorumlar geldikçe daha da düşüyor ihtimal Ben de hakim olayım dedim hakimliğe çalışayım bari @harmenihas
-
Hukuk: +90 , iktisat : +90 , maliye : +75 , ticaret : 70(+ ,- 5 )
-
@blade-14 hocam ticarette yönetim kurulu sorusuna ne cevap verdiniz
-
@blade-14 iktisattan 90 civarı beklediğinize göre şu aktif ve pasif politikalar hakkında yorumunuzu merak ettim.rica etsem nasıl yorumladığınızı açıklar mısınız?
-
Yönetim kurulu üyelerinin şirketle, kendi adlarına veya başkalarının adına iş yaparak şirket üzerinden haksız kazanç elde etmeleri uygulamada sıklıkla görülen bir durumdur. Böyle bir durumu engellemek isteyen kanun koyucumuz yönetim kurulu üyelerinin şirketle iş yapmalarını yasaklamıştır. Şirket menfaatleri gerektirdiğinde genel kurul bunun aksi bir karar alabilir. Bu yasağa aykırılığın sonucu işlemin batıl olmasıdır. Ben buna benzer şeyler yazdım. Cevapta bu galiba.
-
@garipbülbül ben de buna benzer şeyler yazdım biraz da haksız rekabetten bahsettim haksız rekabet yaparsa as elde edilen kazanci isteyebilir dedim.
-
Benim beklediğim puanlar şunlar;
Hukuk: 90
Maliye:80
İktisat:60-70
Muhasebe:80
Kompozisyon-hicbir tahminin yok
Tabi bu beklenti sadece. Olma ihtimali var mı sizce bu civarlarda gelirse -
@qwerty '... Şayet böyle bir işlem yaparlarsa, yapılan bu işlem askıda hükümsüzdür. Sonradan genel kurul işleme icazet vermek suretiyle yapılan işlemi geçerli hale getirebilir. Şayet işlem bu şekilde geçerli olmamış ve ortaklık tarafından yönetim kurulu üyesine herhangi bir ödeme yapılmışsa, yapılan bu ödemeler sebepsiz zenginleşme ilke ve esaslarına göre geri alınabilir.'
Bunlarda var ama ben yazmadım. Umarım bunları yazmadık diye puan kırmazlar hocam. -
@garipbülbül aynen hocam ben de onları yazmadım dediğim gibi rekabet yasağı üstünden açıkladım sonunda da sonuç olarak kazanımı talep edebilir ederse yönetim kurulu üyesi bu farkı vermek zorundadır dedim bakalım ne olacak
-
@qwerty 20 puan civarında verseler süper olur:)
-
@thms hocam geçmiş yıllardaki puanlara bakınca olma ihtimali bence yüksek geçmiş yıllarda 70 ile yazılıyı geçenler olmuş bu sene biraz daha kolay diyorlar olsun olsun 73-74 etsin. birde standart sapma olayı var yani en yüksek puan alana 100'den başlayarak puan vermeye başlıycaklarmış
-
Insallah kardesim bakalim tabi beklentiler bunlar sadece. kimse nasil gelecegini bilemez tam olarak.
-
Bu ileti silindi! -
Ben ticarete yeterince önem vermediğime pişmanım yine de nasip sınava 10 kişi civarının girmediği söyleniyor doğru mu arkadaşlar
-
@89bürokrat bizim sınıfta pazar oturumuna 1 kişi girmedi ama toplamda ne kadar oldu bilmiyorum
-
@qwerty benim arkadaşın sınıfında 4 kişi girmemiş.225 e kalıp neden girmezlerki anlamış değilim