SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
Arkadaşlar bir şey soracam. Her sekilde 135 sayisi saglanacak degil mi? Yani sadece sinavi kac kisi gecerse olmayacak.? Bilgisi olan var mi? Bu çam uygulamasinin amaci da bu mu olacak?
-
@thms evet 135 herhalukarda sağlanacak
-
Arkadaşlar şimdi geçmiş yılların yazılı sınav sonuçlarını inceledim hemen sonrasında da çıkmış sorularına baktım da kişisel tahminim 70-71 geçen mülakata kalabilir. örneğin 2014 yazılı sınavındaki sonuçlarda 70 alan arkadaşlar ilk 45 in içine girebilmiş yani yazılı sınav aşamasını da 70 puanla geçebilmişler. bence o senenin soruları ile bu senenin soruları paralel. iki sene arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. ne dersiniz?
-
@thms eğer 135 kişi sağlanamazsa;
P = K + 10(x-y)/z
şeklindeki formülde P kişinin oluşacak puanını, X kişinin aritmetik ortalamasını, y tüm adayların aritmetik ortalamasının ortalamasını, z standart sapma katsayısını temsil edecek şekilde bir hesaplama yapılacak. K ise bizzatihi ösym tarafından 135 kişi oluşabilsin diye verilecek. örneğin sizin ortalamanız 75 tüm adayların ortalamasının ortalaması 55 standart sapma 5 ise >> 10(75-55)/5 + K => 70 olacak şekilde bir K puanı verilecek ki verdiğim örnekte bu en az K 30 olacak. Benim anladığım bu protokolden. -
@harmenihas kardesim bu formülü anlayabilmem icin baya ugrasmam lazim ama ne demek istedigini anladim galiba
-
Sonuçlar ocak 27 de açıklanacak.Sizce süre çok uzun değil mi ? Gün sayıcaz ️
-
Bu sınavda 135 rahat rahat çıkar aynı kağıdı birden fazla hocaya mı okutacaklar acep bu kadar uzun sürede açıklıyorlar
-
@kralex abi normal ya dolu dolu 225 kişi ne cevherler var hepsinde kim bilir neler yazdılar
-
@harmenihas şampiyonlar ligi kardeşim ️
-
@Harun-Resid TUS için yazılı sınav sistemine geçileceğine dair bir haber okumuştum. Habere göre kağıtları birbirinden bağımsız iki hoca okuyacak, notlar arasında farklılık olursa hakem kurulu gibi bir yerde tekrar değerlendirme yapılacak. Belki bu sınavıda bu şekilde okuyorlardır.
-
Hukuk 90+ İktisat 90+ Maliye 80 Muhasebe 25 Kompozisyonda tez konumdan denk gelmişti halbuki
-
İyi güldüm @yavuzselim
-
@Harun-Resid aynen kardeşim ancak gülünür buna zaten
-
Benim durumda öyle olacak gibi Aslında kendime güldüm O kadar çalış gel muhasebede takıl Hukukum iyidir bilirim ama gidip muhasebeyi seçtim hak ettim ben
-
@Harun-Resid Aynen bende ne isin var muhasebeyle filan sec ticareti mis gibi
-
@yavuzselim Ticaretçiler başı çekecek anlaşılan sıralamada muhasebeciler bang bang
-
@KNUT-Wicksell Bi de merak ettiğim bişi var. Ticarette büyük ihtimal çan olmayacak çoğu kişi 70i geçer. Muhasebede çan yapılırsa ticarettekilerin önüne geçme bişi söz konusu olur mu. Seçimlik grup konusunda muhasebe ve ticaret aynıymış gibi değerlendirilir heralde
-
Muhasebe sorularının cevaplarını merak ediyorum bende ciddi ciddi bilene sorup öğrenen var mı
-
@KNUT-Wicksell Ticaretçiler ciro türleri temlik tahsil rehin ve geriye cirodur. Tam ciro ve beyaz ciro ciro şekilleridir türü deil yani
-
@KNUT-Wicksell 135 kisi gecer büyük ihtimal 70i çana gerek kalacagını sanmiyorum