Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@iyimser16 hocam kaydı yenilediğiniz için ben tezli YL için 3 yıl 4 aylık bir süreniz olduğunu biliyorum. Önümüzdeki sene bu durumu okula bildirerek tecilinizi uzatabilirsiniz.
-
@Antimülakat hocam ama ben 2 yıl içinde hiç bi yüksek lisans dersimi vermedim ve yeni bi uygulama gelmiş, 2 yıl içinde dersler verilmezse yüksek lisansla ilişik kesiliyormuş diye duydum, okuldan atılıncada otomatikman tecil bozuluyormuş
-
@iyimser16 bak şimdi konu netlik kazandı evet Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan lisans ve yüksek lisans programlarıyla ilgili düzenleme gerektiğini dile getirmişti. Bu ifadesinden sonra Tezli YL için 2 yıl derslere 1 yıl 4 ayda tez için toplam 3 yıl 4 aylık bir süre belirlendi. Şimdi durum biraz karışıyor, o halde bu yaza hemen bir YL yapman gerekiyor.
-
@iyimser16 Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@Antimülakat hocam ama ben 2 yıl içinde hiç bi yüksek lisans dersimi vermedim ve yeni bi uygulama gelmiş, 2 yıl içinde dersler verilmezse yüksek lisansla ilişik kesiliyormuş diye duydum, okuldan atılıncada otomatikman tecil bozuluyormuş
bu bilgi doğru hocam. ona göre planını yap.
-
@Agor Arkadaşim 1989 doğumluyum. 2016-ocak tezsiz kayıt yaptırdım . 2019 mart tecil oldu.
Yeni yönetmelik ise 2016 bahar döneminden itibaren geçerli olacaktır diyor.
Derslere kayıt yaptırılıp yaptırılmayacagina bakılmaksızın diyor. Bir yazinda okudum atilirsan sevk tarihi esas alınıyor yazmışsın . Yani 2019 a kadar sürecek mı tecilim yoksa ilk celp döneminde askermiyim. -
@Adrenalin dostum aldığın tecil belgesi direk askeri şubeden alınmışsa aslolan odur. Okul tecil ediyorduysa veya direk okul sebebiyle tecil olduysa o zaman tecil bozulacaktır muhtemelen.
-
@Agor kayıt yaptırdıktan sonra askerlik şubesinden aldım . Yeni yönetmelikten önce aldım yani . Simdi ogrenciligim silinince 2019 mayıs tecilimde mı geri çekilecek .
-
@Adrenalin çekilmemesi lazım, tecil belgesinde koşulsuz bir biçimde tecil yazıyorsa tarihte oynama olmaz.
-
@Agor Bence çok haklısın ... Şimdi aklıma şu geldi . Diyelim ki tecil geri çekildi . Tekrar girdim kayıt yaptırdım bir daha nasi tecil olsun ki ben 28 yaşındayım zaten şuanda o tecil yani 2019 mayıs en son olanıdır değil mi ?@Agor
-
@Adrenalin hocam şu an 28 yaşındaysanız eğer biraz durumlar farklı olabilir, 2019 da otuz ediyor ve lisans okuyan veya mezunu biri için son sınır 29 durumunuz biraz karışık, nacizane bir önerim olacak kaydınız silinse bile bir tezsiz yüksek lisansa kaydolmaya çalışırsanız iyi olacaktır.
-
@Agor 09.07.1989 doğumluyum.
2016 Ocak tezsiz yüksek lisans kayıt yaptırdım.
2019 mayıs tecil verdi .2016 Nisan'da yüksek lisans yönetmeligi dediki bu bahar yılından itibaren 2 yarı yıl içinde mezun olamazsınız atılırsiniz.
Bu pazartesi askerlik şubesinden tekrar durum belgesi alsam ordaki tarih yine 2019 ise artık sorgulamaya gerek var mı ?
-
@Agor yani ben daha önce 1 tecil daha kullanmıştım bu son tecili ancak yüksek lisansla yapmalıydım onuda yaptım 2019 mayıs tecil etti .
-
@Adrenalin askerlik şubesinden ya da e-devletten kontrol edin hocam her şey daha net olacaktır. 2019 yazıyor ise rahat olun. Ayrıca şundan emin olun askerlik konusunda çok sıkı bir durum yok içinizi rahat tutun.
-
@Adrenalin Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@Agor 09.07.1989 doğumluyum.
2016 Ocak tezsiz yüksek lisans kayıt yaptırdım.
2019 mayıs tecil verdi .2016 Nisan'da yüksek lisans yönetmeligi dediki bu bahar yılından itibaren 2 yarı yıl içinde mezun olamazsınız atılırsiniz.
Bu pazartesi askerlik şubesinden tekrar durum belgesi alsam ordaki tarih yine 2019 ise artık sorgulamaya gerek var mı ?
bu dönem sonu muhtemelen ilişiğiniz kesilecektir. kesildiği zaman da okul askerlik şubesine haber verir ve teciliniz kalkar. p.tesi durum belgesi alsanız 2019 yazsa bile dönem bittikten sonra tekrar kontrol etmek gerekir.
-
@SR yıl sonuna kadar taşır mı beni .. diyelim ki taşıdı tecil. Kasim da alese girsem sırf 1 yıl için mı tecil verecek yine anlamadım ki...
-
@SR yıl sonuna kadar taşır mı beni .. diyelim ki taşıdı tecil. Kasim da alese girsem sırf 1 yıl için mı tecil verecek yine anlamadım ki...
yıl sonuna kadar taşıması okula bağlı. okulunuz hemen bildirirse ağustos'a sevk verirler muhtemelen. ales puanı varsa. yazın bir başka okula kaydolmanız daha garanti bir çözüm.
-
@SR Niye öyle oluyor ki ?
Yönetmelik bahardan itibaren bahar dönemi 1. Yarıyıl olmak üzere başlayacağını söylemiyor mu ? Benim kaydim 2016 ocak .. 1.5 yarıyıl hesabı yaparsak bu dönem sonu bitmiş olmuyor mu ? -
@SR Niye öyle oluyor ki ?
Yönetmelik bahardan itibaren bahar dönemi 1. Yarıyıl olmak üzere başlayacağını söylemiyor mu ? Benim kaydim 2016 ocak .. 1.5 yarıyıl hesabı yaparsak bu dönem sonu bitmiş olmuyor mu ?evet bu dönem sonu bitmiş oluyor. ama dediğim gibi okul hemen bildirirse bildirildiği an tecil düşüyor. yılı beklemiyor.
-
@SR Ales puanım var . 3 yıl geçerli değil mi ?
-
@Adrenalin 3 yıl diye biliyorum ben de.