Askerlik tecili için yüksek lisans
-
mayisa kadar ders calisip kpssye girdikten hemen sonra askere gitmek. ben boyle yapacam yl olmazsa
-
@serkan98 İçişleri Bakanlığı gibi birçok kurum sınava başvuru yaptığın anda askerdeysen ya da bakaya isen yazılı sınava ya da mülakata kabul etmiyor. Bunu göz önünde bulundur. Sınavlara başvururken askerlikle ilgin olmamalı. Ya öncesinde askere gitmek gerek ya da gerekirse uygun fiyata tezsiz YL yapıp tecil ettirmek gerek. Tabii ağır romatizma, düz tabanlık, aşırı şişmanlık vs. sebepler varsa çürük çıkabilirsin. Ya da belli bir kilodan fazla olanları çürük çıkarmayıp 1 yıllık tecil verip kilo verirsen 1 yıl aonra askersin diye eve yolluyorlar
Not: Bu yazdıklarım eğer tezliye giremezsen çıkış yollarıdır. Yanlış anlaşılmasın : )
-
zaten ya askerde olacam yada baka da ikisinde de kabul edilmiyorsam yine mantikli olan askere gitmek gorunuyo
-
para olsa tezsiz yapacaz ama fak fakiriz ne yapalim
-
En ucuz tezsiz yl hangi univ arkadaslar
-
@davetsiz uzaktan programlar daha ucuzdu diye hatırlıyorum
-
Benim askerlik tecilim ocak 25 de bitiyor. Diyelim bi yüksek lisans kazandim. Fakat kayıt tarihi 27 ocak yani ben bakaya düşmüş olacagim. Askerlik durum belgesi ni kayıt için üniversiteye götürdüğümde sen bakaya kalmışsın kaydını yapamayiz gibi bi durum olur mu acaba.
-
@xess tamda benim merak ettiğim soru
-
İsparta suleyman demirel universitesi 840 tl tezsiz yuksek lisans ucreti.
-
arkadaşlar 2016 Ocak ayı tezsiz yüksek lisansa başladım. ilk dönem derslere gittim. ikinci dönem hiç gitmedim yani haziran 2017 de bitirme ihtimalim yok tezsiz yüksek lisansı. yani 2017 haziran ayında okuldan atılma ihtimalim var mı?
-
2016 eylül yüksek lisansa başladım ama derslere pek gidemedim muhtemelen teze geçemem 2018e kadar teze geçemezsem atılıyorum. Acaba 2017 eylülde kayıt dondursam tecil için 1 sene daha kazanabilir miyim? kayıt dondurmanın tecile etkisi nasıl oluyor
-
@aydınlı009 Süreler 16-17 güzden başlıyor.Yani önümüzdeki dönem 2.yarı yılınız olacak gibi düşünün
-
@totti kayıt dondurma hakki her isteyene veriliyor mu bir de o sorun var
-
Ya benimde tecil 20.09 idi sonra 20.06 ya geldi tecil için en erken yl yi ne zaman başlayacam.ara dönemdemi başlayayım yoksa bahara mı bırakayım.yetişitmi baharda
-
2017 için
-
Arkadaslar 2016 ocak ayında van yüzüncü yıl için kayıt yaptım derslere hiç gitmedim sınavlara da katılmadım eylülde para yatirilmazsa kayıt yenilenmez ise 2 ay içinde askerlik şubesine bildirilecek kayıt silinecek yazdı diye ücret yatırdim ders kaydı yaptım şimdi bunlar yine şubatta kayıt yapmamı para yatırmami isticekler bilen varsa yardimci olur mu ben ne yapayım şimdi yine mi para yatirayim başka yolu yok mu ?
-
@eapr Tezsiz ise her türlü yatırmalısın, raconu budur. Zaten tezsiz yapanların %98'i erkektir Para ödemek istemiyorsan az talep edilen bir tezli program bulup ona başla bence eğer üniversite tarafından gelir kaynağı olarak görülmek istemiyorsan...
-
@odtüsbky yok be kardeşim ortalama düşük Ales puanım iptal oldu mecbur devam edecek
-
Merhabalar.
Askerlik şubesinden aldığım durum belgesinde 30.06.2017'ye kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur diyor. Ancak edevlette 25.05.2017 tarihine kadar sıkıntı yoktur diyor. Acaba hangisine göre işlem yapmalıyım.İkincisi ise tezsiz yüksek lisansa başvuracağım Haziran başında. Acaba tecil tarihim ne kadar sürede uzar?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-