Askerlik tecili için yüksek lisans
-
30/09 a kadar.
Benimki de bu ayın 30 unda bitti kayıt yaptim -
Teşekkür ederim 30 eylüle kadar çoğu üniversitenin kayıtları bitiyor mu yoksa tezsize mi başvurmak lazım bu konuda bilginiz var mı?
-
30 eylül e kadar bitiyor kayıtlar zaten
-
Tamam sağolun ilginiz için.
-
Şimdi e-devletten kontrol ettim. Ağustos'ta yüksek lisansa kaydolup ders seçtikten sonra lisanstan ötürü 31/03/2017 olan tecil tarihi, "24/12/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR" şeklinde değişti. Sanırım tezli yüksek lisanstaki otomatik 3 yıl 4 aylık tecili üniversite yaptırmış. Elbette şu durumda 4 yarı yılda yüksek lisans derslerini geçemezsem atılırım ve atıldığım anda tecil iptal olur, inşallah Mayıs 2018'e kadar işe girmiş oluruz
-
@odtüsbky hocam bi arkadaşımız atıldı iptal olmadı , muhtemelen pek takip edilmiyor
-
@aliveli hocam e devletten takip ediyorsa sıkıntı büyük o zaman. e devlete kafalarına göre güncelleme yapıyorlar.
-
Ben şimdi 5 eylülde yüksek lisans kaydımı yaptırdım. Tecil tarihi olarak hangi tarihi yazar. Şimdi 30.09.2016 yazıyor hâlâ e devlette
-
@urfa63__ İstanbul kamu hukukunda yl yapan bi arkadaşım benzer şekilde tecil tarihinin e devlette güncellenmedigini söyledi ama öğrenci belgesi verebildiginiz surece sorun olmayacaktır.
-
Diğer üniversiteleri bilmem ama İstanbul üniversitesi lisansta öğrencisi olup yüksek lisansta da ögrencisi olanların tecilini otomatik yapmıyor o nedenle öğrenci belgesi alıp askerlik şubeye girmek gerekiyor ama benim gibi başka üniversiteden gelenlerinkini otomatik yapıyor. Nedenini anlamış değilim.
-
Arkadaslar ocak subat gibi yani ara donemde cok acilan olur mu tezli icin soruyorum?
-
@davetsiz54 hocam, bir ara araştırmıştım genelde çoğu üniversite ara dönemde sadece tezsiz YL kontenjanı açıyor ancak baziları az sayıda ve az bölüm çeşitliliğini içeren ve çoğunlukla coğrafya, tarih, tıp hukuku, gazetecilik, din tarihi gibi İİBF'lilere pek hitap etmeyen alanlarda kontenjan açabiliyor. Diğer illeri bilmem de, İstanbul ve Ankara'da dönem arasında tezli YL programı açan İİBF görmedim son iki yıldır...
-
@odtüsbky Askerlik tecili için yüksek lisans içinde söyledi:
@davetsiz54 hocam, bir ara araştırmıştım genelde çoğu üniversite ara dönemde sadece tezsiz YL kontenjanı açıyor ancak baziları az sayıda ve az bölüm çeşitliliğini içeren ve çoğunlukla coğrafya, tarih, tıp hukuku, gazetecilik, din tarihi gibi İİBF'lilere pek hitap etmeyen alanlarda kontenjan açabiliyor. Diğer illeri bilmem de, İstanbul ve Ankara'da dönem arasında tezli YL programı açan İİBF görmedim son iki yıldır...
Tesekkürler arkadasim sagol. Artik askerdeyken gidip gelecegiz kurum sinavlarina mülakatlara öyle gözüküyor..
-
@davetsiz54 sıkıntı etme bro sen teslim olmazsan kimse zorla götürmez kaçakda olsan
-
@hgrotius iyi de sen kacak gezerken bir kurumu dahi kazansan gidemiyorsun sikinti cikariyorlar..
-
@davetsiz54 hocam bu durumda olup ise başlayanlar var sanırım ama emin degilim
-
@odtüsbky hocam sizde ty ekibine mi dahil mi oldunuz yazılarınız çok iyi, eksik olmayın
-
@Üç-Tarzı-Siyaset Hayır kardeşim, ben sadece araştırmayı ve bilgi paylaşmayı seven işsiz bir kpss a grubu adayıyım
-
@odtüsbky benim geçen yıl ki halim gibisiniz
-
@aliveli şimdi nerdesin