2017 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
@arya geçen sene kurşun kalemdi..muhasebede monografi var ama süre yeterli geliyor sorun yaşayacağınızı sanmıyorum...
-
@teftiş herkes farklı konuşuyor, bende İngilizcenin diğerlerinin durumuna göre okunduğunu duydum girenlerden. Tabi İngilizcesi zayıf biri olarak hoş geldi bana. Neyse eğer aksilik olmaz da girersek göreceğiz.
-
@kurupilav tesekürler 2 saat ozaman az işlemli monografi sorarlar
-
..........
-
İktisattan korkanlar burda mi aklıma gelmeyecek bir teori teorem çıkarsa diye çok stres yaptım face de bir arkadaş 31sayfa yazdım mülakata kalamadım yazmış korkutuyor bu durum haliyle. Az mi yazmak makbul çok mu yazmak makbul
-
@deulukiz her dersi toplasınız zaten 31 sayfa çok fazla olmuyor hocam. Bende vmy de yaklaşık 25 sayfa yazdım. Ama şekilli sorular falan yoktu. Yani doğru şeyi yazmak lazım azdan çoktan ziyade
-
@2525 o kadar sayfa yazamam gibi geliyor ilk klasik sınavim olduğu için .tüm sınav cevapları tabi olabilir aslında o kadar. süre de azdı çalışmak için hakkımızda hayırlısı bu saatten sonra.
-
@deulukiz amin hocam sağlık olsun can sağlığımızdan önemli değil. Benimde İngilizce yok, bugün ailevi olarak bir hastalık yaşandı kafam allak bullak girip girmeme konusunda kararsızım. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Başarılı olursunuz inşallah.
-
@arya monografi hariç 3 yada 4 tane tekli soru vardı monografisi de çok uzun yada uğraştırıcı maddeler değildi bu sene nasıl sorarlar bilemem tabi siz yine hazirlıklı olup ihtiyatlı kullanın süreyi..muhasebe ve yabancı dil aynı oturumda 3 saat süre var yanlış bilmiyorsam...
-
@2525 ALLAH şifa versin herşeyin basi sağlık .hakkımızda hayırlısı olsun çok isterim burdaki arkadaşlarla meslekdas olmayı.başarılar Allah yardımcımız olsun
-
Klasik sınavlar hakkında az bişi öğrendiysem o da çok yazmak daha çok hata bulunabilir yapıyor kağıdı gereksiz bilgi okuyan insanı da yoruyor..bu sınav geçen sene ilk klasik sınavlardandı ve bende geçen sene 30 küsur sayfa değil ama çok yazdım..şahsi fikrim muhasebe ve ingilizce hariç sgk kağıtları çok kıt okudu geçen sene...o yüzden ne isteniyorsa onu yazmak daha mantıklıdır
-
@kurupilav teşekkür ederim cevap için hocam peki tüm oturumların ortalaması mı alınıyor yani ingilizce ve kompozisyon oturumu dahil mi hepsine ? Bu sene olur insallah hocam formatına alışmışsınızdır
-
@deulukiz Rica ederim tüm sınav gruplarından yani her dersten asgari 60 genel ortalamada 70 almanız gerekiyor ingilizce ve kompozisyonda dahil bunlara...bende bu sene ki sınava çalışamadım bakalım hayırlısı başarılar size de..
-
Arkadaşlar muhasebede hesap makinesine izin veriliyor mu bir de kalemleri kendimiz getiriyoruz değil mi ?
-
Sonuçları şimdiden merakla bekliyorum. son sınavdaki kıtlığı terse çevirmeniz dileğiyle, başarılar
-
Hepinize hayirli aksamlar dostlar.
Son kez bir yol tarifi ile soze baslayayim. Sinavin yeri kurum baskanlik binasi. Sayistay'in yan tarafinda. Ilk otopark girisi sayistayin arazisine giriyor. Bir sonraki aradan girmeniz gerek.
Yer balgatin basladigi noktada. Balgat dolmuslari tam onunden gecer. Dolmus guvenparktan kalkar. Ikinci olarak Acil durumlar icin Astiden cok yakindir taksi ile cok tutmaz. 5 kilometre kadar bir mesafedir. O nedenle bu secenek de aklinizde bulunsun. Metro ile gelmek isteyenler icin Cayyolu metrosu Milli kutuphane duragi olmasi lazim. Kisa bir yurume mesafesidir. Sorsaniz gosterirler.
Araciyla gelecekler icin otopark mevcut acik kapali. Girmenizde sorun cikaracaklarini sanmiyorum.
Ikinci olarak sinava gec kalmamaya dikkat edin. Teftis kurulu biraz katidir. Sinava almayabilirler. Bu nedenle ihtimam gostermeye calisin.Sinava dair beklentim daha kolay olacagi yonunde evvelki sinavlara gore. Cunku son sinavdaki 25 kisinin kazanmasi durumundan sonra yonetmelik.degisikligi soz konusu oldu. Ancak malesef yetismedi. Degisiklige gore baraj 50 65 olarak degistirilecekti. Bu kez bu olmasa da biraz daha kolay sorulup okumanin daha esnek yapilacagini dusunuyorum. Muhtemelen son klasik sinav olacak. Bu nedenle hos bir ani kalir diye umuyorum.
Insallah emeklerinizin karsiligini aldiginiz bir sinav olur.
Allah yar ve yardimciniz olsun her birinizin.
-
Arkadaşlar sınav saat kaçta? İnanır misiniz hiç bir yerde bulamadim. Sınav giriş belgesi de gelmedi zaten.
-
@Relativity ilk oturum 9.30-12.30
2.oturum 14.00-17.00Pazar günü ise 14.00-17.00
-
@paretowilfredo ilk oturum biteli benim için bir yarım saat oldu ama kurumun genel taktiği mi acaba kolay sorup heveslendirip kıt okumak
-
Hukuk
- Idari sozlesmelerin unsurlari nelerdir? Idari sozlesme turlerini belirtiniz.
- TBMM Baskanlik divani kimlerden olusur?
- Gercek kisi taciri tanimlayiniz. Kisinin tacir sayilmasi icin gereken ozellikler nelerdir?
- Muteselsil Borcluluk nedir? Unsurlarini aciklayiniz.
- 4857 ye gore isci hakli fesih sebeplerinden ahlaka ve iyi niyete aykirilik 2 tane yaziniz.
- Dernek nedir. Zorunlu organlari nelerdir?
Iktisat
- 1929 bunaliminin sebeplerini klasik keynesyen ve monetarist iktisat acisindan degerlendiriniz.
- Likidite tuzagi durumunda devlet harcamasi artarsa tahvil talebi para talebi ve faizi degerlendiriniz.
- Para poliikasi etkinligini azaltan unsurlari siralayiniz.
- Iki problem. 1. Tuketici rant farki 2. Okun yasasi issizlik %6 azaliyorsa buyume orani nedir?
- Monopol ve tam rekabeti kiyaslayiniz.
- King kanununu aciklayiniz.