2017 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
@mutfagindan Hocam ortaya birşey atıp geriye çekilmek bana göre hükmü olmayan bir iddiadır. O sebeple diğer arkadaşlara tavsiyem bu tarz kanıt olmadan yapılmış bir açıklamayı dikkate almamanızdır
-
Bir önceki sınava katılan hayır sever bir arkadaş konuları söyleyebilir mi?
-
1 hafta dinlenip başlamayı düşünüyorum çalışmaya.. Bakalım çalışabilecek miyiz ramazan boyunca..
-
Hocam sizin puaniniz kacti ?
-
Sayin başkana twit atalım belki duyurur..
-
Yok hocam.. @mutfagindan puanini merak ettim hic degilse kac kusuratla kapadigini ogreniriz
-
Yokmu bir babayiğit başkana twiterdan soracak
-
bence arkadaşı daha fazla sıkıştırmaya gerek yok boş yere 85 diyip kaçmaz yarın açıklanır herhalde. 86 ve yukarısı olan arkadaşlar bu söyleneni doğru kabul edip konuları konuş alım geçen seneki başlığı inceleyelim
-
söz konusu arkadaş saatler önce üye olmuş foruma iki iletisi var o da bu konuyla alakalı..muhtemel troldür dikkate almak yerine sgk yı beklemekte fayda var.
-
Arkadaşlar geçen senelerde çıkmış sorularla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim bizim hiç bir fikrimiz yok sınavla ilgili lütfen yardimi olun
-
Son sınava giren yaklaşık 150 kişi olmalı nerden baksan ama şu ana kadar yol gösteren olmadı ben de en çok Muhasebe monografi mentalitesini merakı etmekteyim
-
Sınava giren arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun siz bize yol gösterin Allah karşılıksız birakmaz
-
Arkadaşlar geçen sınavdaki çıkmış sorular şu şekildeydi, başka bir forumdan aldım.
HUKUK:
1.Anayasamizda bulunan Temel Hak ve Hurriyetlerin Kotuye kullanilmasi kavramini aciklayiniz. 2. Devlet memurlarina verilen cezalar nelerdir aciklayiniz. 3. İrade bozuklugunu tanimlayin irade bozuklugu hallerini aciklayin. 4. Haksiz rekabet nedir. Haksiz rekabette acilacak davalar nelerdir. 5. İş sozlesmesini taninlayin unsurlarini aciklayin. 6. Calinan esyaya iyi niyetle elde eden ucuncu kisi mülkiyet kazanabilir mi?(gibi bir soru idi)
İKTİSAT:
1- Say kanununu grafikle açıklayınız.
2- Monopolcü rekabet kısa dönem dengesini grafikle açıklayınız.
3- Karşılaştırmalı üstünlükler teorisini kısaca açıklayınız.
4- Para politikasında nihai, ara ve operasyonel hedefleri açıklayınız.
5- Tanım Soruları: Bağlı talep, Devalüasyon, GSMH, Gerekli Büyüme Hızı
MALİYE:
-Otomatik stabilizatör nedir, işsizlik sigorta fonunun işleyişini anlatınız
-Parafiskal gelir nedir çeşitlerini sayınız, vergi ile farklarını yazınız
-Vergi muafiiyeti-vergi istisnası
-Vergi mükellefi-vergi sorumlusu kavramlarını açıklayınız
-Kamu harcamalarının çarpan ve hızlandıran etkilerini açıklayınız.
MUHASEBE
-Ücret tahakkuk kayıtları
-15-16 tane yevmiye kaydı dönem sonu işlemleri ve gelir tablosu oluşturma
-düzenlenmesi gereken mali tablolar
-bir soru daha vardı değeri düşen stok muydu emin değilim.
KOMPOZİSYON:
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır, konusu ile ilgiliydi.
İNGİLİZCE:
İngilizce verilen bir paragrafın çevirisi, çok günlük bir paragraftı.
10 tane sanırım test sorusu vardı gayet basitti.
Çok uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın. -
@-Deficit- çok teşekkür ederim Allah da senin yolunu acsin
-
Son sınava girenlerdenim. Sorulardan da anlaşılabileceği gibi sınav konuları çok basitti ancak sadece 25 kişi geçebildi. Bunun da tek sebebi komisyonun bu kadar kolay sorduk barı puanları kıt verelim düşüncesiydi heralde. Yoksa o denli kolay bir sınavda bu kadar az kişinin kazanması olası değil
-
Taban puanı sayın başkan kendisi duyuracak arkadaşlar itibar etmeyin şu puanla bu puanla kapattı diyenlere.
-
Ne zaman belli olcak taban puan arkadaşlar
-
Geçen ki alımda cuma açıklanmıştı mesai saati bitimine doğru yanlış hatırlamıyorsam.şimdide öyle olabilir
-
Geçen yıl postayla başvuranları dil seçimi için aradılar.sanırım o gün sonunda da kaçla kapadığı açıklanmıştı.
-
Başkan açıkladı arkadaslar;
SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavına girme hakkı elde eden son sıradaki adayın KPSS puanı, 87,5'in az üstünde.
Sınava gireceklerin Alllah yardımcısı olsun benim 86 yla gitti ;(