2017 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
@geleceğinuzmanı 87.63de benden olsun hatta güvenip kitap sipariş ettim ne kadar üstü bilemediğimden delilik bu yaptığım neyse
-
@deulukiz hocam hangi kitabı sipariş ettiniz? Bende soracaktım vmy ile konu dağılımı aynı mı diye.
-
Yabancı dil kısmı nasıl oluyor? Sorular ne şekilde oluyor? Kalan zamanda ne yapılabilir? Yardım
-
Yabancı dil kısmı basit çeviri şeklinde. Diğer sorular ise Klasik tipik sorulardan oluşacak.
Buyrunuz son sınavın soruları;
Maliye:
parafiscal gelir nedir, çeşitleri nelerdir? Vergi ile arasındaki fark ve benzerlikler nelerdir?
tanım sorusu: a)vergi muafiyeti- vergi istisnası
b) vergi mükellefi- vergi sorumlusu
otomatik stabilizatörler nelerdir ? İşsizlik fonu kullanımının ekonomiye etkisi nedir?
4)tanım: mali sürüklenme
Olivera tanzi etkisi
Hazine açığı - bütçe açığı
Peacock wiseman yaklaşımı
çarpan etkisi - hızlandıran etkisi farkı ?Kompozisyon :
Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandir.İngilizce beginner seviyesindekilerin yapacağı şekildeydi . Yok ahmet pikniğe gidiyormuş her haftasonu, yakıt çok gittiği için ev tutmuş falan. Paragraf çevirisi buydu.
Hukuk :
temel hak ve özgürlüklerin kötüye kullanılması
irade bozukluğu halleri nelerdir, hukuki sonuçları nelerdir?
medeni kanununa göre sahibinin elinden rızası dışında çıkan malın mülkiyeti kazanılır mı?
ticaret kanununa göre haksız rekabet nedir? Buna karşı açılabilecek davalar?
iş kanununa göre iş sözleşmesi nedir, unusurları nelerdir?
657 ye göre disiplin cezaları nelerdir?İktisat
say yasasına nedir grafik yoluyla açıklayınız
monopolcü rekabet kısa dönem dengesini şekil yardımıyla açıklayınız
para politikasının nihai, ara ve operasyonel hedeflerini açıklayınız
bağlı talep
Devalüasyon
Gayri safi milli hasıla
Gerekli büyüme hızı
karşılaştırmalı üstünlükler teorisini açıklayınız -
@geleceğinuzmanı akfon var ya hocam kurum klasik çıkmış sorular şeklinde hazırlamış onu birde 2kitap daha vardı adını unuttum bakayım yazarım size
-
Bence kitap almaya gerek yok mevcut notlar yeterli . Arkadaşlar benimde 91 küsur puanım var bende aranmadım neye göre arama yapılıyor.
-
@arya Büyük ihtimalle haftanın son günü yarın aramaları tamamlayıp listeyi yayımlarlar. Peyderpey hazırlıyorlar muhtemelen. Yarın herkes aranmış olur.
-
@paretowilfredo teşekkür ederim 3 kez sgk denetmenliğinden , bir kez sgk uzmanlığından elendim birde teftişinden elenelim de tam olsun:)
-
@arya yaa hocam çok üzüldüm gerçekten rabbim size en kısa zamanda bu mesleği nasip eder insallah 91puan çok iyi olur insallah
-
@deulukiz teşekkür ederim sitede okuyorum daha çok ihtiyacı olan insanlar var evli çocuğu olan inşallah öncellikle böyle daha çok ihtiyacı olan atanır.
-
Arkadaşlar denetmenlikten elendim, yüksek puan ve iyi bir mulakata rağmen. Yeni yeni kendime geliyorum.Sgk müfettişlik birincil hedefim artik:))Gecen yil ko sınava giren arkadaşlar var mi
-
sınavlarda alınan yüksek puanlar eskiden dikkate alınırdı ama artık buna inanmıyorum maalesef!!!
-
Ayrıca denetmenlikte o torpil yaptığı belgeli olan üç arkadasa da buradan hakkımı helal etmediii bir kez daha belirtmek isterim
-
@Te_go_çı evet hiç önemi yok malesef.20 puanlık fark 1 dk lik bi telefon görüşmesi ile kapanabiliyor.
-
@teftiş Dostum ben canlı şahit oldum bunlara..
bu yıllıma kac mulakat sığdırdım artık saymıyorum ben. Ha pes eder miyim bilmiyorum ama hala etmedim bütün bunları yapanalrın bogazında kalırmı aslında artık buna da inancım kalmadı , yani işin aslı neye karşı mücadele ettiğimizi bilmiyoruz , karanlığa yumruk sallamak gibi bir şey yani..
YANİ ''İnne allâhe serîu el hısâbi = muhakkak ki Allah hesabı çabuk görendir..
-
@arya aynen bende böyle dua ettim şimdiye kadar.benimde kaçıncı yıla girdim artık söylemedim bile elendiğimi anneme.evliyim bende hakkaten çok zor .çocuğu olanlara daha zordur .ALLAH insallah kimsenin emeğini boşa çıkarmasn
-
Benim 3,5 yilir 9. mülakatimdi malesef olmadı. SGK teftisi kazanarak kendime gelmek istiyorum inşallah
-
@teftiş Geçen yıl sınavına girdim..Kurumun puanlaması biraz kıt..Bunu şuna dayanarak sölüyorum birçok kurum sınavına girdim diğerleri ile kıyasladığımda en kıt puanlama olduğunu düşünüyorum..sınavdan çıktığımda sadece bir alandan kalabileceğimi biliyordum tahmin ettiğim gibide oldu ama diğer alanları iyi yaptığımı düşünüyodum geçtiğim alanlarda da puanlama bekledğimin biraz altında geldi..ne isteniyorsa onu yazmamızı istiyorlar..ingilizcesi bence lisede iyi kötü bir ingilizce eğitimi alan bir insanın yapabileceği seviyede..Soruları geçen sene ve bu sene girdğim kurum sınavları arasında en yapılabilir sınavlar arasında..bir bddk gümrük sınavı gibi değil çok kasmıyorlar..Puanlama kıt da olsa yapılmayacak bir sınav değil başarılar dilerim..
-
Teşekkürler kardeşim yorumun için.Ramazan flan dinlemiycem başlıyorum calismaya.Benim korktuğum ingilizce.Ona nasıl çalışayım,napayım bilmiyorum
-
Bende bugün itibari ile İngilizce altyapım olmadığı için İngilizceye başlıyorum kısmetse, alanla birlikte götüreceğim artık. Sıkı rakipler, yüksek puanlılar burada kıran kırana bir sınav olacak zaar Hak edenler kazansın. Gerçi geçen alımda 300 kişiden 40 küsür kişi geçince beni korkutmuyor değil