KPSS Alan Bilgisi Soru Paylaşım Platformu
-
kural içi bosluk açık gercek bosluk bunları sade dille biri özetleyebilirmi ?
-
Kural içi boşlukda yasa koyucu boşluğu bilerek bırakıyor ki hakim takdir yetkisini kullanarak karar versin.
Gerçek boşluk da yasa koyucu tarafından istenmeden bırakılmış bir boşluk var burdada hakim olaya uygulayacağı somut yazılı kaynak bulamıyor. -
![0_1486558862850_14865588390601404493797.jpg](Yükleniyor 100%)
-
mobilden foto yüklenmıyor mu yoksa ben mi beceremedim
-
güzel bir başlık olmuş
-
güzel bir baslık olmus
merkez bankası faiz hedeflemesi sectiginde lm yatay oluyor peki neden ?
merkez bankası enflasyon hdeflediğinde lm dikey mi oluyor???simdiden saolun
-
@maliyeciadayi kıt bilgimle cevap vermeye çalışayım benim bildiğim merkez bankası faiz hedeflemesi yaparken para talebinin faize duyarlılığı sonsuz olması gerekmekte ki faiz oranlarını para arzını azaltarak veya arttırarak dengelesin. Bu konuda yardımcı olacak kişi @escobar_p
-
@maliyeciadayi enflasyon hedeflemesi yapmak için kısa vadeli faiz politikası hedeflemesi yapması gerekiyor. yani faizi belirleyip sabit tutması. Dövizi de dalgalı kurda bırakmalı, eğer serbest sermaye hareketi varsa.
Faizi kendi belirlediği için faiz hedeflemesinde de enflasyon hedeflemesinde de lm faiz eksenine dik olur, diğer bi tabirle gelir eksenine paralel olur.
Direk sadece yatay ve dik olur tabirlerini kullanmam, neye göre dik neye göre yatay.
Kpss için; İktisadın yarısı grafik okuma, diğer yarısı ise sayısal ve sözel denklemi kurmaktan geçer. Türkiye Ekonomisi hariç
-
ticari işletme rehnide işletme adı rehin kapsamına girermi girmezmi ????
-
@azimlikız kardeşim yorumu silemiyorum o yüzden değiştiriyorum şuan bilgim yok diyim yanlış yönlendirmeyeyim ancak yeni kanunda işletme adından bahsetmemiş sanki ticari işletme ise ticaret unvanı diyor işletme adını ben de göremedim.
edit: şimdi eski kanuna baktım orda işletme adı var. yeni kanunda İşletme Adı yok