İçini Dökmek İsteyenler...
-
gene küfredip küfredip kurs baktığım döneme girdim. zerre istemiyorum bu kpss belasıyla tekrar uğraşmak ama bütün kapılar oraya çıkıyor.
-
Nedense en cok sevdigim basliklardan birisi burasi. Kendimden hep bir seyler buluyorum cidden anliyorum, o duyguyu,o endiseyi kah mutlulugu kah caresizligi... ne de olsa insaniz hepimiz, ortak nokta cok dostlar... yalniz degilsiniz
-
Arkadaslar sizde de oluyor mu bılmıyorum ama benım bazen bu sürecten dolayı ağlayasım geliyor. O kadar bıktım ki aldıgım puanlara bıle mutlu olmuyorum. Çünkü her gün eee noldu sizin alımlar sorularında birilerine cevap verirken buluyorum kendimi. Sıkıldım artık uzun zamandır beklemekten. Offf diyesim geliyo uzun zamandır
-
Geçen sene bu zamanlardı tam “haydi bakalım” demiştim. Kendimi tamamen motive edip başlamıştım zaten ama benim bu süreci 1 yıldır ağlamadan , yakınmadan, SAĞLIKLI yürütebiliyor olmamdaki en etkili konuşma bir hocamın konuşmasıydı . %80 i sabır %20si de çalışmak ve bilgi demişti. Sabrını korumandaki en kritik nokta modunu düşüren herkesten uzak dur. Akraba, arkadaş , vs... Ve bunun iki yolu var ; birincisi söylediklerini sadece duy , dinleme , gül geç . Bunu başaramıyorsan bir daha konuşmalarını engelle , gerekirse kırıcı ol. Eğer onlar senin bu psikolojide söylediklerinden etkileneceğini düşünmeyecek kadar seni umursamıyorlarsa sen de onların kırılmasını umursama . Ben birinci yolu seçtim ve bunu atlattım. Atlatılacak ikinci mesele ise “kıyas” . Kimsenin başarısıyla veya başarısızlığıyla kendini kıyaslama. Evet arkadaşın kazandı , müfettiş , kaymakam , hakim , öğretmen oldu . Onun için vakit şu anmış senin için yarın . Ya da tam tersi , arkadasın denedi olmadı , her yolu da denemişti oysaki ... onun için de vakit yarınmış belki senin için şu an . Bu süreçte binlerce insan var rekabet ettiğimiz ama tek başınaymış gibi sürdürmezsen olmayacak . Birilerinin çalışmasını kendine dert edinip birilerinin gezmesiyle gaza gelip bırakırsan olmayacak .
Ve son olarak İNAN. Yapabilirsin . İnandığından daha fazlasını bile yapabilirsin . Bazen korktuğun zamanlar olacak, ama kendini hafife alma . Bu maratonda kimse kimseden daha zeki değil. Herkes aşağı yukarı aynı seviyedeki insanlar . Başaranlar bu süreci doğru yönetiyor , başaramadıysan bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var . Belki eleştirenler olur daha 1 yıl olmuş tabi sen böyle düşünürsün , tabi böyle iyimser olursun , elen bakalım 15 mülakattan görelim gibi. 20 mülakattan da elenebilirim, evet yıpranabilirim, ama sonunda ben elimden geleni yaptım diyebileceksem yapacak bir şey yok. Tek basıma bu düzeni değiştirebilecek bir gücüm olmadığına göre hayatıma devam ederim.
Belki bu yazdığımı sen de “haydi bakalım” dediğin gün okursun, dediklerimi yap . Bu süreci sağlıklı atlatmaya uğraş . Sonunda her gün ağlayacak derecede depresyona gireceksen , her güne lanet okuyacaksan, ya da bir sağlık sorunu yaşayacaksan senden önemli değil . Ve bu sorunları yasatacak kadar da önemli değil. Mutlaka başka bir yolu vardır -
Issizlik canima tak etti artik. Hayirli bi kapi ac yarabbim herkese bana da.
-
...
gerçeğin yükünü taşımaktan
gerçekten yoruldum. -
İnsanın yolu hastahaneye düşünce ancak idrak ediyor neler, ne imtihanlar var şu kısacık hayatımızda...
-
İleti düzenlenmiştir.
-
0-0 sonuçlanan derbi maçında gol yok halen tekrarları izleyen abime hangi dilden gereksiz olduğunu anlatabilirim acaba !
-
Ahali benim kpss sürecim tam 3 sene 1 ay önce başladı ilk sene okulla beraber götürüp 76 gibi bir puan yapmıştım okulla beraber ozellikle 2.dönem çok zor gitti okul bitti mezun oldum bir boşluğa düştüm psikolojim bozuldu ne yapacağıma şaşırdım ve özel bir bankada cağrı merkezinde işe başladım ama eğitime zor dayanabildim istifamı verdim dedimki bu yol bana göre değil ve kendime bir sene daha şans verdim ozel bir bankanin mufettislik sınavı geldi onu yapamadim ingilizceden dolayı arkasından halkbank sınavı geldi ve onu da 1 ingilizce sorusu yüzünden mülakata kalamadım yıkımı cok agır olmustu 77 puanla bddk sınavına girdim tabikide cok zordu ama iyi bir tecrubeydi 3 ay sonra vakıfbank sınavı geldi sınav gecesi hasta oldugum icin sinava giremedim sonrasında geriye kpss kalmıstı gunde 12 saat ders ortalaması ile 2018 de 89 aldım sinavdan sonra ameliyat oldum guy sınavı geldi 76 ile istanbulu tercih ettigim icin sinava hak kazanamadim o ameliyatli halimle ziraat bankasinin sinavina girdim guzel bir basari gosterdim ve onunda mulakatindan elendim 89 puanım vardı ve o puanı sadece il gocte kullanabildim onu da 2 soru ile kacırdım bddk da dersleri gecip ingilizcede takıldım ta ki arka arkaya sgk ile vakıfbank gelene kadar,sgk denetmen yard mulakatına girdim vakıfbankta uzmanliga cagrıldım ve onumuzdeki hafta iş başı yapacagım yasadigim o kadar talihsizlik şanssızlık ucu ucuna birseyleri kirabilme talihini bir kere aşabildim ve onda da iş sahibi oldum ve vakıfbank bana atanma mailini oyle bir zamanda attı ki hayatımın dip seviyesiydi kendime verdigim surenin son zamanlariydi sgk ve vakifbanktan sonuc cikmazsa bu sene aldigim 87 ve gecen sene aldigim 89 puana ragmen sureci birakip farkli yollara ilerleyecektim diyecegim o ki arkadaslar kısmetinizin nerde cikacagi asla ama asla belli olmuyor bu surecin sınava kadar yuzde 50 si sabir yuzde 50 si calismak iken sınavda aldiginiz puandan sonra yuzde 99.999999 u sabır allah herkesin emeginin karsiligini zorluk cektirmeden versin benim surecim buraya kadar sgk aciklandigi zaman ne yapacagim bilmiyorum artık belirsizlik mulakat sinav stresi vs yasamak istemiyorum ama onumuzdeki hafta isbasi yapacagim bunun mutlulugunu rabbimden her emek veren kardesimin dostumun yasamasini rabbimden niyaz ediyorum saglıcakla ve sabırla kalın dostlar bundan sonra kendi kurumumla veya baska bir kurum sınavı duyumu veya bir yararli bir bilgi alırsam sizlere paylasmak icin burada olacagım dostlar sabır ve selam ile.
-
@emilsax bunca sıkıntı ve zorluk mücadele sonrasında mutlu bi son görmem mutlu etti beni hocam Allah mesleğinde başarılar nasip etsin hayirli olsun
-
İyi ki yaz bitti... Garibanlığı, işsizliği, insanın yüzüne çarpan, aynı kıyafetlerle, yenisiz, eski olan her şeyle, çalışan, tatiline gelmiş mutlu olan insanların yanına gitmeyi gerektiren yaz bitti...
Onlarca çeşit, yeni yeni ihtiyaçların methedile methedile göze sokulduğu yaz bitti... Diğer herkesin, yorgunluğunu atmak için geldiği, senin daha da yorulduğun yaz bitti...
Yıl boyu çalışan, yaz boyu gezmek isteyenin gülücüğünde, merakında boğulduğun yaz bitti, ders çalıştığın masaya düşmanlaştığın, "niye bende yok" dedirten şiddetli yaz bitti...Şimdi kış şükür, herkes yoksul artık, kahve ve çay, zenginden fakire, işi olandan işsize kadar herkes onları içmek zorunda... Bir mont yeterli, çekersin üzerine mis, altta rengi soluk kazak mı var, yırtık gömlek mi kimse bilmez... Hem o yazın seni istemeden yaralayan herkes çalışıyordur, daha rahat gizlenebilirsin artık, kimseler, isteseler de seninle meşgul olamazlar, o aylar gelmiştir artık...
İçinde bir umut, diğer yaz da aynı kıyafetler eşlik edecek, yüzde 90 durum bu ama kendi kendine "bu sefer ben de yaza eğlenmeye gireceğim" der durursun, ama sırtında ağır bir yük, işsizsin, parasızsın...
Aileyle, ellerine torun, dolaplarına hediye koymak istediğin ebeveynlerinle çetin bir kış daha başlayacak, sözlerin eskisi gibi ciddiye alınmıyor, eskisi gibi güçlü fikir veremiyorsun ama olsun, kışın battaniyeyi üzerine çektin mi herkes, her şey sana istediğin mesafede kalır...Canımız yanıyor, örseleniyoruz, tükeniyoruz... Giden bizden gidiyor, başkasından gelen hiçbir şey yok, acıdan başka...
-
@aroma Sagolun hocam teşekkür ederim.
-
İleti kaldırılmıştır
-
@aroma gol yoktu ama son dakika bizim futbolcu becerip kafayı atsaydı Fenerbahçem yeniyordu neyse gs de moraller bozuk
-
@emilsax çok mutlu oldum çok. Bu yol öyle bir dikenli yol ki sabır gösterecek hali kalmıyor insanın inanın. Sizi biliyorum çok gördüm çeşitli başlıklarda yazılarınızı tebrik ediyorum yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun umarım bir gün ben de böyle yazabilirim bana çok uzaaak görünse de elbet vardır rabbimin bir bildiği. Yolunuz açık olsun hocam
-
@North-remembers mac izlemem ama abimin maç eziyeti bitmek bilmedi : ( bjk a sempatim var diyebilirim futbola dair
-
@North-remembers uzak /yakın bilinmez sabır umut sonsuz olmalı bu yolda
Yolda sabri öğrendim şükür ama umutsuz oluyorum bazı bazı normal bunlar da -
@aroma beşiktaş da bugün dört yedi ama daha ligin başı kümede biraz daha kalsınlar
-
@North-remembers zoraki futbol takibi yapıyorum amin sayesinde trabzona yenildi galiba