Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
@kismetnasip 24 aralık hakimleri daha başlamadı staja .. o devre çok uzun ..
-
Ankara'yı bilen arkadaşlar cevap verebilir mi?Themis ve monopol ders notlarının fotokopilerini satan yerler varmış. Birkaç derste onlara da bakmayı planlıyorum.Nerelerden temin edebiliriz?
-
@kulfet her ikiside kızılayda. Monopol kızılaydan koleje giderken solda, themis de o civarda.
-
Arkadaş dershanelerin yerini sormamış dostum bilmiyorum ama dershaneye git başlayan grupların öğrencilerine sor buradan öğrenemezsen..
-
@kulfet Kızılayda kök çarşısı var.Girişin bir kat altında sorduğunuz yerler :slight_smile:
-
@aliveli Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık içinde söyledi:
@kulfet her ikiside kızılayda. Monopol kızılaydan koleje giderken solda, themis de o civarda.
Biliyorum yerlerini arkadaşım.Hatta monopolün öğrencisiydim. El altından notları satan yer arıyorum ben
-
@kulfet monopol direk kendisi satıyor hocam zaten.
-
Monopole giden var mı? Dersane ders notunu satıyor ama Bilal hocanın tablolarını vermiyor,mühim olan o kısım zaten:(
-
@kulfet Bilal hocanın tabloları nasi birşey merak ettim ? : )
-
@kulfet bilal hocanin tablolarini zaten dinlemezsen ondan cokta yararli olmaz gibi. Gitmedim ama kpss zamani almistim ders ondan
-
@Suigeneris Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık içinde söyledi:
@kulfet Bilal hocanın tabloları nasi birşey merak ettim ? : )
İdare ve idari yargıda karıştırılabilecek yerleri karşılaştırmalı olarak anlatan tablolar.farklarını ,ortak noktalarını ve dikkat edilmesi gereken hususları tek sayfada görmek akılda kalması bakımından faydalı oluyordu.ben '14 öğrencisiydim ama tabi bendekiler çöp oldu kısmen.tarzını bildiğim için ihtiyac duyuyorum tablolara , bundan tüm çabam:)
-
Duyum yok mu hala bu gönlümün efendisiyle ilgili...
-
Arkadaşlar anayasada ayim askeri yargıtay hükümleri ilga oldu fakat mevzuata baktığımda bazı kanunlar da hala bu ibareler yer almakta. Bu konulardan soru çıkma olasılığı kanaatimce düşük fakat yine de detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar varsa müteşekkir olurum. İyi çalışmalar
-
@GARAM yeni basım kitaplari okudum . Anayasa ve idari yargılama hukukları nda 2017 değişikliği çerçevesinde askeri mahkemeler kalktı . Ancak istisnasi var . Olaganustu durumlarda asker kişilerin işlemiş oldukları suçlar yüzünden mahkemeler tekrardan kurulabilir ..Ayrıca uyuşmazlık mahkemesi üye sayisida düşmüş oldu . Umarım açıklayıcı olmuştur : )
-
@Suigeneris eyvallah ben 2016 konu anlatımından gidiyorum kanunlarla destekleyerek. Bu ay sonunda Justice dizilerinin yeni baskıları çıkacakmış onlarla iyice bir oturturum artık. Sağolasın tekrardan
-
@GARAM rica ederim : ) Baskılar çıktı . Çıkanlar : Anayasa / idari yargılama / ceza
Çıkacak olanlar : idare hukuku / justice soru bankası . -
@Suigeneris hocam medeni ile medeni usulun da yeni baskıları çıkacak mı ki. Elimde tahsin zapatanın medeni hukuk kitabı var ama pek beğenmedim. Themisin daha kullanışlı olur diye düşünüyorum
-
@GARAM Hocam medeni borclarda değişiklik yok . Piyasada Zapata ve Mehmet remzinin kitapları var sınav odaklı olan . Zapata 2016 baskisi yeterli . Themisin medeni ve borçlar kitabı yok .
-
Aşağıdaki yazı alıntıdır ne kadar doğru bekleyip göreceğiz .
-
Mayıs ayı sınavı ile sonbahar sınavındaki yaklaşım bir değildir ilan için. aralıkta kasımda sınav yapılacaksa bu ilan temmuz başında verilir. bildiğim kadarıyla bunun istisnası yok. Normalde bakanlık 2000 alık dediyse bin beş yüz falan alım yapar kadro doldurulmaz, Aralık sınavında avukatalımı isyanından sonra mezunlarda güzel alım yapıldı. Bunun da etkili olduğunu düşünüyorum. İhtiyaç var fakat çok acil olağanüstü bir ihtiyaç değil artık. Bir de sınav sistemi değişecek diyorlardı o da etkili olmuş olabilir tarih için. Yeni mezun arkadaşların yıpranması mı, öğretmen adayları sözleşmeliye başvuran en azından hem bu seneki kpss ye girdi hem tercih bekledi. Yeni mezun argümanı yeterli ve geçerli bir argüman değil.(( Alıntı ))