Kamu Yönetimi 2016/2 Atama Taban Puanları
-
Kamu Yönetimi KPSS 2016/2 Atama Puanları
Kamu Yönetimi 2016/2 Atama Puanları Kamu Yönetimi KPSS B Atama Puanları Kamu Yönetimi KPSS B 2016/2 Taban Puanları Kamu Yönetimi Bölümü Kontenjan Sayıları Kamu Yönetimi Minimum Taban Puanları Kamu Yönetimi Bölümü Unvanları Kamu Yönetimi Atama Puanları 2016 2017 Kamu Yönetimi Taban Puanları Kamu Yönetimi Kontenjan Sayıları.... Kamu Yönetimi KPSS B 2016/2 Merkezi Atama Taban Puanlarını sizin için inceledik.
Türkiye'nin pek çok üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi vardır. Bu fakültelerin pek çoğunda da Kamu Yönetimi Bölümünden binlerce öğrenci olmaktadır.. Oldukça popüler olan Kamu Yönetimi bölümü için özel bir çalışma yaptık. KPSS B için 2016/2 Merkezi Atama Puanlarını sizin için tablo haline getirdik. Kurum adlarına, unvanlara, illere, kontenjan sayılarına ve minimum puanlarına kadar her türlü bilginin yer aldığı bu tablonun faydalı olmasını umuyoruz.
Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan binlerce kişi için 2016/2 KPSS B Merkezi Atama Taban Puanları tablosunda oldukça faydalı bilgiler yer alıyor. Bakanlıklar, üniversiteler, belediyeler ve genel müdürlüklerden oluşan kurumları kurum adı başlığı altında sizin için listeledik. Bilgisayar İşletmeni, Memur, Zabıta gibi pek çok unvanı unvan başlığı altında sizin için listeledik. Ankara'dan Kars'a kadar pek çok şehiri sizin için listeledik. Pek çok farklı ve değerli bilginin yer aldığı tabloda kontenjan ve puan bilgileri de yer almaktadır.
Kamu Yönetimi Bölümü Merkezi Atama Kontenjan Sayıları
Her yıl yüz binlerce kişinin mezun olduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinden mezun olan kişiler için açılan kontenjan sayısı yalnızca 203 olarak belirlenmiş. Aşağıda yer alan sayıların yanlış anlaşılmaması için açıklama yapmamız gerekiyor. Bölüm kodunun yanında yer alan kadrolar, birbiriyle iç içe geçen kümeler olarak değerlendirilmelidir. Örnek vermek gerekirse X kadrosu Kamu Yönetimi Fakültesinden mezun olan kişiler için açılırken X kadrosuna aynı zamanda İşletme Fakültesinden mezun olan kişiler de başvuru yapabilecek. Yani belirtilen kadroların ortak kadrolar olduğunu görüyoruz. 4001 kodunun yanında yer alan kadro sayıları yalnızca o fakülteden mezun kişileri değil farklı bölümlerden mezun olan kişilerinde başvurabileceği kontenjan sayısını belirtiyor. 203 olarak belirtilen bu kadro sayısına pek çok bölüm mezunu kişinin başvu yapacağı düşüncesi ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan adaylar için oldukça olumsuz bir tablo çiziyor.
KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
4503 KODU İLE YAPILACAK ATAMA SAYISI : 41 KİŞİ
4001 KODU İLE YAPILACAK ATAMA SAYISI: 145 KİŞİ -
@Antimülakat Puanlara bakınnnnnnn
-
@Hayatım-Sınav ilk atama olduğu için biraz yüksek ama beklenenin altında olduğunu da söylemem gerekiyor. Bu durum bütün sürece yansıyacaktır, 2018/1 atamalarında yani 4. alımlarda 83 altı puanlara kadar düşme olacaktır.
-
Arkadaşlar referandum sonrası KPSS B kadrolar için personel alımı artacağı yönünden haberler geliyor. 2016 KPSS A kadro gülen yüzleri soldurdu ama B kadro için durum farklı olacak diye düşünüyoruz. 4. Alıma sonucuna kadar 82 ve üzeri puanı olan herkes umudunu korusun.
Burada sadece şöyle bir sıkıntı var: Dmk değişecek mi ve bundan sonraki merkezi atama yönetmeliğinde değişiklik olacak mı? Mevcut sistem devam edecek olursa güzel rakamlar göreceğiz diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat hocam b kadro için bu duyum sadece kamu için mi genel olarak iibf hakkında iyi haberler var diyebilir miyiz
-
@totti genel kpss b kadro alımları için hocam. Mecbur birine yazmak zorunda kaldım o da kamu oldu:)
-
Bu arada SBKY, SB gibi bölümlerde aynı kod ile atama yaptıklarından aynı tablodan yararlanabilirler.
-
@Antimülakat puanım 86 ama hiç umudum yok bölümümden dolayı ,söylediğiniz şeyi 4001 için söyleyebilirmisiniz?
-
@mervetohum hocam 4001 atamaları da son alıma kadar beklenenin aksine oldukça düşecek. 2014 4001 alımlarında puanlar bilindiği üzere 88 civarından kalmıştı. 2016 alımları için son atama olan 2018/1 atamalarında ben 85-86 civarında kalacağını düşünüyorum. Bunun nedenini açıklamam gerekirse: 2016 KPSS P3 puanı ile 2014 puanını kıyasladığımızda aynı puanda sıralamanın ne kadar farklı olduğu görülecektir. 2014 sınavında 88 alan adayın sıralaması 2016 sınavında 86 civarı bir puan alan adayın sıralamasına denk gelmektedir.
-
@Antimülakat Kamu Yönetimi 2016/2 Atama Taban Puanları içinde söyledi:
@mervetohum hocam 4001 atamaları da son alıma kadar beklenenin aksine oldukça düşecek. 2014 4001 alımlarında puanlar bilindiği üzere 88 civarından kalmıştı. 2016 alımları için son atama olan 2018/1 atamalarında ben 85-86 civarında kalacağını düşünüyorum. Bunun nedenini açıklamam gerekirse: 2016 KPSS P3 puanı ile 2014 puanını kıyasladığımızda aynı puanda sıralamanın ne kadar farklı olduğu görülecektir. 2014 sınavında 88 alan adayın sıralaması 2016 sınavında 86 civarı bir puan alan adayın sıralamasına denk gelmektedir.
gerçekten o kadar fark yapıyor mu? bi de eğer öyle bi şey varsa, yüksek puanlardan aşağıya düştükçe belki de daha az farkediyordur, 2014 ile 2016 puanıyla sıralama arasındaki fark. mesela 2016 da 90 puanlı biri 2014 de 88 e denk geliyorsa, 2016 da 84 alan biri, 2014 olsaydı eğer 84,30 mu olur acaba, 0,30 puan farkediyordur belki de.
-
@karmin yok hocam net rakamları size gönderecektim ama puanları silmişim telefondan yarın bulabilirsem 85 puan üzerinden gönderimde bulunacağım.
-
@karmin yok hocam net rakamları size gönderecektim ama puanları silmişim telefondan yarın bulabilirsem 85 puan üzerinden gönderimde bulunacağım.
valla hocam müthiş olur, daha detaylı bilgi sahibi olmuş olurum ve arkadaşlarda olmuş olur, ben bekliyorum inşallah bulursun @Antimülakat
-
bi de merkezi atama da 200 kişi iibf den gitti, gümrükten 400-500 arası kişi gitse iibf olarak, diğer mülakatlı bddk gibi, sgk denetmenliği gibi A grubu ama p3 ü yüksek olanlardan gitse, guy 2000 kişi arasında p3 yüksek olanlar varsa, toplamda 1000 kişi gitse iibf olarak hazirandaki merkezi den önce, bu nasıl etkilicek bakalım ? @Antimülakat
komiser yardımcılığı sınavı da oldu, belki o da biraz farketmiştir -
@karmin KPSS P3 2016 PUANI: 84.7496 - 17593
KPSS P3 2014 PUANI: 84.503 - 17546Puanlar düştükçe sıralamalar 2014'te daha avantajlı konuma gelmiş. Şöyle söyleyelim: 87 puanı olan birisi 2014 yılında 10 üstünde bir sıralamada iken 2016 yılında 7500 civarında bir sırada yer alıyor. Kendi puanınız üzerinde kıyas yaparsanız daha sağlıklı olacak gibi.
-
@karmin KPSS P3 2016 PUANI: 84.7496 - 17593
KPSS P3 2014 PUANI: 84.503 - 17546Puanlar düştükçe sıralamalar 2014'te daha avantajlı konuma gelmiş. Şöyle söyleyelim: 87 puanı olan birisi 2014 yılında 10 üstünde bir sıralamada iken 2016 yılında 7500 civarında bir sırada yer alıyor. Kendi puanınız üzerinde kıyas yaparsanız daha sağlıklı olacak gibi.
@Antimülakat benim puanım 84,08 sıralamam 21716, işletme sıralamam 1505, 2014 e göre daha düşük olmasına rağmen 2016 da daha düşük puanla sıralama daha iyi gelmiş, anladım. işletme olarakta yani bölüm olarakta farketmiştir, genel sıralamaya yansımış olması bunu gösterıyor zaten
-
@karmin hocam şu kadarını söyleyeyim, işletmedeki sıralamanız ile atanma ihtimaliniz b kadro ile oldukça yüksek. Sadece birazcık sabır, 4. atamada da olsa atanma ihtimaliniz baya yüksek olduğunu düşünüyorum.