Gazi Üniversitesi’nin yarısı Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi’ne bağlanacak
-
Yüksek Eğitim Kurumu (YÖK), başkentin manevi mimarı olan Hacı Bayram-ı Veli ismini bir üniversitede yaşatacak. Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi ile ilgili çalışmalarını tamamlayan YÖK, çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi. Dosyayı inceleyen Mille Eğitim Bakanlığı'nın ise konuyu önümüzdeki Bakanlar Kurulu gündemine aldırması bekleniyor.
6. ÜNİVERSİTE OLACAK
SABAH Ankara'nın edindiği bilgiye göre Gazi Üniversitesi'nin Gazi Mahallesi'nde bulunan rektörlük kampüsü dışında kalan tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi akademik birimler Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi'ne bağlanacak. Hacı Bayramı Veli Üniversitesi'nin Bakanlar Kurulu'ndan geçmesinin ardından başkent Ankara'daki devlet üniversitesi sayısı ise 6'ya çıkmış olacak. Kasım ayından Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği'nin (AHİD) ev sahipliğinde bir araya gelen başkentteki STK temsilcileri Ankara'nın manevi mimarı Hacı Bayram-ı Veli'nin adının bir üniversitede yaşatılması konusunda ciddi adımlar atma kararı almıştı. Bu toplantıda bir konuşma yapan Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın, Ankara'nın en büyük eksikliklerinden birinin Hacı Bayram-ı Veli hazretlerinin adını taşıyan bir üniversitenin olmaması olduğunu söylemişti.http://www.sabah.com.tr/ankara-baskent/2017/02/15/gazinin-yarisi-haci-bayrama
İlanda yazmıyor ama İİBF de buna dahil mi?
-
Duyduğum ve bildiğim kadarıyla tıp fakültesi,İİBF,diş hekimliği dahil olacakmış.
-
Gazi Üniversitesi'nde pek çok kez bulunmuş biri olarak, bence çok yanlış bir karar olur. Tabela değiştirmek yerine yeni bir üniversite kampüsü kurulabilir.
-
Son dönem egitim kalitesi tartışılır olmakla birlikte, Nerdeyse cumhuriyetle yasit GAZİ nin arkasinda duracak insanlar olur umarım...
-
Yanlış bir karar bence , eldekini geliştirmek daha manrıklı bölerek çoğaltmaktan
-
Haberi yazan daha ankara da kaç tane devlet üniversitesi olduğuna bile bakmamış. Müthiş bir habercilik örneği.
-
@genclerbirlikli Dikkatin için tebrikler. Ben fark etmemiştim. Ankara, Gazi, Hacettepe, ODTÜ, Yıldırım Beyazıt ve 2013'te açılan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ni sayarsak 6 devlet üniversitesi var. Haberde vakıf üniversitelerini saymamış. Devlet üniversitelerini de eksik saymış :slight_smile:
-
Cumhuriyetin ilanından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1926 yılında kurulan Gazi Üniversitesi. O tarihten bu tarihe mezun ettiği öğrenci sayısı milyonları bulan, her alanda fakültesi bulanan, mülkiyenin köklerinden, odtünün kasvetinden ve hacettepenin yerleşkesinden bağımsız kendine has başkent üniversitesi. Ankarada devlet üniversiteleri denildiğinde hep arka planda kalan, kurum kültürü için ülkücü okulu olmakla anılan, eğitimden daha çok baskın milliyetçi ideolojiler üzerinden yorumlanan Beşevlerde bulunan okul. Sosyal Bilimler Alanı denildiğinde kanaatimce Türkiyede bulunan fakülteler arasinda eğitim kalitesi olarak ilk 5'te yer alan, hem lisans hem de Yüksek lisans eğitimi aldığım İİBF ve SBE. Nedendir bilmiyorum ama bu haberde yazılanların gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Kabul edilir veya edilmez, beğenir veya beğenilmez bunlar göreceli kavramlar olsa da Gazi Üniversitesi fakültelerinin bir bölümünün yeni kurulacak bir devlet üniversitesine kaydırılması her iki üniversite içinde zarar verecek bir karardır.
GAZİ mezunu bir öğrenci olarak sonuna kadar bu karara karşıyım ve her platformda bunu dile getireceğim.