MESLEK TANITIMI: BDDK Murakıplığı, Uzmanlıkları.
-
@uzmanyrdd öyle bir iyileştirme olmadı
-
@aliveli Kardeşim halı hazırda Murakıplar üst kurul maaş farkını dava ile kazandılar. Onları alıyorlar şu an üst kurul düzeninde ücretlerini. Ancak diğerleri konusunda sorunlar var diye biliyorum. pareto bunu yazmış emin olmasa bu kadar net konuşmazdı sanırım @paretowilfredo
-
@uzmanyrdd arkadaşım uzman murakıp kurul üyesi herkes kazandı 5 ay yüksek maaş aldı akabinde geriye yönelik yasa çıkarıldı maliye baskısıyla daha sonra tüm üst kurullarda çalışan tüm personelin maaşları düşürüldü. Şu an hepimiz düşük maaşlar için dava açtık sonuç bekliyoruz . Kurul üyesinden murakıpına uzmanından memuruna.
-
@uzmanyrdd bir baska soruda da topu @aliveli ye attim kardesim cunku kendisi de ust kurul uzmani ve konuyu yakinen takip ediyor.
-
istanbulda kesinlikle lüks değil sıradan bir dairenin fiyatı 600 bin civarı.
4 bin paramı ya. 1+1 kiraları 1000 den yukarı zaten o da beylıkduzunden gıder gelırsın
-
@hussle İyi günler yazdığınız mesajı yeni okuduğum için ufak bir bilgi vermek istedim.İstanbul da kiralar bahsettiğiniz gibi değil kuruma yakın merkezi yerlerde 2+1 ve 3+1 ler 1200 den başlayıp 2000 tl ye kadar çıkıyor.(Örn; mecidiyeköy kiralar 3+1 rezidans vs değilse 1500-1900.2+1 ise 1000 küsürlerde.)Sizin verdiğiniz rakamlar çok lüks rezidans vs için. Ben anadolu yakasında oturuyorum ve merkezi sayılır kadıköy e metro ile 25 dk civarı zincirlikuyu ya ise 45-55 dk sürüyor trafik yoksa köprüde 40 dk en çok ve 3+1 kiralar 1500-2000 arası. Bence kurum maaşı yeni başlayanlar için oldukça tatmin edici tabi evli,çocuk vs yoksa. Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım,derdim sadece bilgi noktasında hata olmasın. Birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz bu platformda.
-
@oguzhan24 hocam ztn maaş az diyenlerin neredeyse hepsi şuana kadar açıklanan sınav sonuçlarında, sınavı kazanamadılar, bddk"da işe girelim de 4100 lirayı beğenmemesi kalsın tek
-
@iyimser16 SON kısımda haklısınız ancak ben insanları net şekilde tanımıyorum o yüzden böyle peşin fikirli de olmayalım yani kaş yaparken göz çıkartan olmayalım.Öte yandan size katılıyorum böyle bir dönemde bu şartları sağlayan saygın bir meslek mensupluğunu kazanıp çalışmak, hem de piyasa şartlarında mezunların 2000 civarı çalıştığı düşünüldüğünde çok güzel bir fırsat. Daha önce bağımsız denetimde staj sürecim oldu bir kaç ay şartları görse insanlar ne yapıyor bunlar der herhalde. stajer asistan ile aynı yoğunluğa tabi aldığı ücret değişmekle 1000 tl civarı asistanlar ise aynı işi ancak 2000 tl maaş alarak yapıyor ve saatler kış dönemi yaklaşık 4-5 ay sabah 7.30 da evden çıkıp gece 10.30-11 gibi eve giriyorsunuz.Haftasonu yok. Yani şükretmek lazım
-
@iyimser16 Hocam sizce murakıplık için mülakatta ne sorulur teknik anlamda açıkçası en handikaplı olduğum taraf mülakat.Çok fazla mülakatta daha doğrusu sözlü ifadede iyi değilim.Bu konuda bilginiz var mı? Çünkü internette önceki yıllarda sorulmuş mülakat soruları bulamadım.
-
@oguzhan24 hocam bnmki bankacılık uzman yardımcılığı bizim sonuçlar daha açıklanmadı, buarada tebrik ederim, koca forumda sonunda kazanan birine denk geldim