BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
@pow3rtech Hocam bunun bilgiyle alakasi yok. Ayni anda girdiğimiz kurum sinavinda mülakatlari oluyorsa diğerlerinin olmaması için hiç bir sebep yok. Zaten verdiğiniz örneklerde konuyla alakasız. Burada mülakatın aciklanmamasindan bahsetmiyoruz. Diger kurumların mülakatlarini yapmamış olmasi BDDKninda yapmayacağı anlamına gelmiyor.
-
Arkadaşlar süreci olabildiğince hızlandırmaya çalışıyor kurum. Biz mülakat sırası beklerken insan kaynakları müdürüyle konuşma imkanımız oldu. Bir an önce mülakatları bitirmeye çalışıyoruz çünkü mülakattan sonrada 1-1 buçuk aylık güvenlik soruşturması süreci var ve personele ihtiyacimiz var demişti.
-
@Onceuponatime ne demek kardeşim her daim ararız orayıda net bilgi alamıyoruz işte, kafama yattı kardeşim söylediklerin sanırsam bddk"da acil bi eleman ihtiyacı var ki gözetmenle sohbetimde ben sınavınızı çok daha zor bekliyordum dedim, oda ama sorular bekelenenin aksine kolaydı demi standartımızın altında sorulardı kolay sorduk bu sefer bu sınava girmeyenin çok şey kaybettiğini düşünüyorum ben dedi. @pow3rtech kardeşim bende diğer alımları aynen dediğin gbi takip ediyorum hepsi çok uzadı ama bddk sınav işlerini çok seri yürütüyor şuana kdr sınavdan 1 hafta sonra sonuç açıklayıp aynı hafta içinde mülakata çağırdılar sence bu çok olağan durum mu? Telefonda görüştüğüm hanımefendi 1 ay içinee açıklanır tüm sonuçlar dedi, Belki onceuponatime"ın dediği kdar hızlı olmaz ama bi sayıştay, sgk kadarda sürünmez gbime geliyor.
-
Arkadaslar baska kurumlarda bana aynisini dedi. Hatta eve gelen mufettis guvenlik sorusturmasi 1 ay surer sonra mulakat olur hemen aciklariz, ihtiyac var, egitim icin ustadlar bekliyor vs dedi. Ama sonuc 5 ay oldu hala mulakat tarihi yok. Guvenlik sorusturmasi yapilmadan atama islemimiz yapilamaz dmk ya getirilen yeni sarttan dolayi. Guvenlik sorusturmasi da o kadar kisa surmuyor malesef arkadaslar.
-
@pow3rtech abi bu güvenlik soruşturması dedikler hadise nedir tam olarak, bnm hiç polislik, mahkemelik işim olmadı keza ailemden birininde olmadı, tek kusurum feto"nun üniversitelernden birinden mezunum ama orada da en ufak bi alakam olmadı ne ailemden nede uzak yada yakın çevremden bi kişi bile fetodan ifadeye bile çağrılmadı, bu güvenlik soruşturması hakkıyla yapılıyorsa bi sorun çıkmaz heralde, bide okuldan dolayı babama bank asya kartı vermişler oda 1 yıl kullanmış 2012 yılında kapattırmış kartı, inş bi iş açmaz bu durum başıma.
-
@pow3rtech Bilgi sahibi olmamakla eleştirmeden önce yaptığımın yorumun bilgiyle alakalı değil de tamamıyla BDDK'ın sınavdan 9 gün gibi bir süre sonra ilk mülakat tarihini açıklamasıyla ilgili olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca zamanında ben de gerek yazılı sınavlarda olsun, gerek mülakat süreçlerinde olsun uzun süreler bekledim. Kısacası bunun bilgiyle alakası yok hocam. Keza arkadaşların da söylediği gibi, her kurum geç açıklıyor diye bddk da geç açıklayacak diye bir genelleme yapamayız. Şahsi fikrim BDDK'ın bu genellemeye girmediğidir. Son olarak, mülakatların mayıs ayı sonuna kadar yapılabileceğini ancak işe başlatmaların güvenlik soruşturması vs. gibi nedenlerden dolayı biraz uzayabileceğini düşünüyorum.
-
@Onceuponatime Bir kurum guvenlik sorusturmasi yapmadan, sinav sonucunu aciklayabilir, mulakatlari yapabilir ve hatta mulakat sonuclarini da aciklayabilir ama atama islemini yapamaz. Evet sanirim bilginiz yok dedim cunku haziranda ise baslatma olabilecegini iddia ettiniz. Bilginiz olmayabilir, ben bilgilendirme amacli yazdim ama sagolun konu hos olmayan tartismaya gidiyor.
-
@iyimser16 Ben dershanelerine gitmistim 1 yil baska da birseyim yok. Gittigimiz dershaneleri her kurum sordu, hepsine de gittigimi soyledim ve hepside sorun olmaz dediler. Hatta bi tanesi bende gitmistim felan demisti
-
@pow3rtech hocam önce bi kendi yazdıklarınızı okuyun. Bir de benim yazdıklarımı. BİLGİSİZLİKLE suçlayan ve nahoş bir üslup takınan sizsiniz. E ben de cevap verdim söylemlerinize doğal olarak. Benim size cevap olarak yazdıklarımı başka arkadaşlar da yazmış, demek ki aynı şeyleri düşünmüşüz ve ifade etmişiz. Benim yazdıklarımda ters bir ifade yok. Ben buraya fikir alışverişinde bulunmaya geldim, şu stresli süreçte burada tartışma çıkaracak bir çizgim olamaz. Lütfen algı yaratmayın.
-
@pow3rtech güvenlik soruşturması hususunda bilgim olmadığını ve konuyu buraya nasıl bağladığınızı da anlamış değilim. Ben işe başlamaların bayram sonrası yani HAZİRAN değil de temmuz ayında olabileceğini ifade etmiştim. Dediğim gibi burası fikir alışverişi olan bir platform. İnsanları yargılama yeri değil. Neyse uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Sonuçta burada yazıyla anlaşmaya çalışıyoruz. Olabilir yanlış anlaşılmalar.
-
@Onceuponatime ve @pow3rtech dostlar istişare ederken olmuş bi yanlış anlama bu arada ikinizede çok tşk ederim sayenizde bende bayağ bilgi sahibi oldum hiç bilmiyordum bunları ağzınıza sağlık. Buarada @pow3rtech abi söylediklerin biraz içimi rahatlattı inş bi sıkıntı çıkartmaz bu durumlar, eğitimde işi olup fetocularla yolu kesişmeyen neredeyse hiç yok ztn
-
@iyimser16 eyvallah hocam, karşılıklı öğreniyoruz birbirimizden
-
Murakıplık geldi güzel insanlar hemen bakıverin.
-
bankacılık cok nazlandı ama
İnş. murakıplığı isteyen herkes kazanmıstır -
@hulyayasar vallahi hülya hocam yaa artık bizimkinide yayınlasalar ne merakta bıraktılar yaa, yalnız murakıplığı yalnızca 41 kişi mi kazanmışZtn 45 kişi alacaklardı, tühh bee, gerçi murakıplığın iktisatı ve muhasebesi çok zordu diolardı
-
@iyimser16 3 hafta dolmak üzere , eger hemen okuyacagz ihtiyacmz var dedikleri buysa ihtiyacları olmasa bilemiyorum ne yapardk:)
sayılar alınacak kişi sayısından az olnca bi kusku düşmüyrda değil içime hadi hayrlısı hocam sizn snvnz nasıldı -
Kimdi o bol puan verilecek diyenler iyi geçmesine rağmen listeye giremedim, zaten çok az kişi geçmiş, kurumun ne kadar eleman ihtiyacı olduğunu da görmüş olduk böylece, hakkımızda hayırlısı. umarım emekleriniz zayi olmaz, bankacılığı bekleyenlerin bir an önce açıklanır.
-
@hulyayasar hocam hemde ne kuşku düşüyor yaa, murakıplığı kırıp geçirmişler, hocam bnm muhasebe hariç diğerleri çok iyi geçti en kötü 75 gelir, ama muhasebe rezaletti2 soru yaptım birisi boş, biri yarım, sıkıntı büyük bnde, sizinki nasıldı
-
@menkul_kiymet hocam nasil not vermisler bizi bi aydinlatsaniz
-
@menkul_kiymet hocam adınıza üzüldüm inş baska beklediğinz sınavlar olur
. hangisinden bırakmışlar hocam