BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
Bana da cumartesi hukuk olacak sanırım dediler yani yine muallak böylesine basit ve önemli bir bilgi neden verilmiyor anlamış değilim
-
Arkadaşlar ben İstanbula ilk defa geldim. Eminonunden veya Haliç Kongre Merkezinden sinav yerine nasil gidebilirim bilgisi olan var mi?
-
@WilliamNiskanen eminönünden haliç metrosuna giden otobusler var. Istersen yurursun istersen bu otobuslere binersin 2 durak sonra inersin. Haciosman tarafinda giden metroya bin. İtü Ayazağa durağında in. Hoşgeldiniz
-
Sınav yeri ile ilgili çokça soru sorulacağını tahmin ettiğimden şöyle bir bilgi geçelim sınavın yeri yani Ayazağa, Mecidiyeköy veya Zincirlikuyu 'ya oldukça yakın bir yer . Bu iki merkezden birine varmanız sınav yerine taksiyle en fazla 20 TL tutacak şekilde yaklaşmanız demek oluyor. Zaten toplu taşımayla da bu 2 yerden geçiş mümkündür gene. Aklınızda olsun
-
Bankacılık Uzman Yard. İçin sınava gireceğim. Biraz önce şöyle bir mail geldi; "8-9 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Meslek Personeli Giriş Sınavının "Muhasebe" oturumu 8 Nisan Cumartesi öğleden sonra yapılacak olup adayların yanlarında hesap makinesi getirmeyi unutmamaları gerekmektedir. Bilgilerinize sunulur. Başarılar dileriz. BDDK-İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ *** Bu mail adresine cevap yazmayınız, adres dışarıdan iletişime kapalıdır ! ***"
-
@edaa Aynı mail bana da geldi.
-
Fonksiyonlu hesap makinesi almiyolar mi yani sinava arkadaslar . Bende tek bu vardi. ona gore basit bi makine alacagim
-
@Mimar evet fonksiyonel olmaması lazım
-
Bana da geldi aynı mailden. Arkadaşlar bu durumda yarın sabahtan maliye-iktisat, öğleden sonra muhasebe pazar günü de hukuk ve ingilizce mi olacak?
-
@Onceuponatime galiba öyle olacak
-
Muhasebe de kesin monografi mi soracaklar?
-
@mehmedoglu burda http:// sorularlaiktisat .blogspot. com .tr/ 2015/10/ bddk-murakipuzman-yardimciligi-sinavi.html?m=1 son sınav soruları var, bakın isterseniz bir fikriniz olur. Monografiye ek olarak oran analizi vs. de var sanırım.
-
Pazar günü son oturumun kaçta biteceği hakkında bilginiz ya da duyumunuz var mı?
-
Ama hic bir şekilde fonk makina olmasin denilmemis bir uyari yok ne hakla yarin almamazlik edecekler benim yanimda baska yok mecbur getircem bunu
-
Arkadaslar ben sinava girmekten vazgectim ama sorulari merak ediyorum eger yarin vaktiniz olrsa sinavdan sonra paylasabilirmisin burda hatrladiklarinizi rica etsem
-
neden vazgeçtin
-
@Quesnay sen sınava girecek mısın
-
Arkadaşlar herkese şimdiden başarılar dilerim, umarım sınavınız rahat ve aydınlık geçer
-
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun maliye ve iktisat için. uzmanlık için girdim.
6 soru sorulmuş 4unun cevaplanması istenmişti.- Vergi yansıması nedir açıklayınız. yansimanin yönünu etkileyen Arz ve talebin fiyat esnekliklerinin serbest rekabet koşullarında ne yönde olacağını açıklayınız.
- tam rekabet piyasasında firmanın talep eğrisi şeklini cizin o şekilde olmasının nedenini açıklayın ve lerner endeksinin mevcut piyasada ki değerinden bahsedin.
- turkiyede çokça tartışılan kavramlardan olan kamu borçlarının sürdürülebiliginde kamu borç yönetiminin uyguladığı politikalar sonucunda finans sektörünün sağlamlığına etki eder mi ?
- grafik vermişti d1 d2 d3 talep eğrilerini vermiş d2 ve d3 paralel bu eğrilerin p1 fiyatında ki talebin fiyat esnekliklerinin karşılaştırınız. benim yaptıklarını hatırlayabildiğim kadar yazdım daha sonra girecek arkaadslara fayda sağlar umarim. zorluk derecesi bu sınava göre bence çok değildi.
-
1)Geç likitide penceresi faizi
Taylor kuralı
Mali sürüklenme
Gini Katsayısı
Orta gelir2)gelişmiş ülkelerin yaşadığı kalıcı durgunluk için çözüm önerileri tasarruf yatırım açısından açıklayınız
3)merkez bankası bilançosu sorusu
4)Qd=80-10P monopol firma talep egrısi ve toplam karı maksimum yapan miktar ve fiyat
5) kamu maliyesi ilkeleri ve bütçe türleri bddk bütçesi türüHatırladığım murakıplık soruları