Öncelikle diğer şehirlerde sınava giren arkadaşlar için sınavın iptali son derece üzücü ve haksızlık. Ancak bu sınavda birçok farklı mağduriyet var ve tamamının giderilmesi bu saatten sonra imkansız. Sınava girebilen arkadaşlardan esenboğada giremeyen biri olarak anlayış bekliyorum. En azından kendi içimizde böyle bir ayrılığa düşmeyelim. Bu girdiğimiz ilk veya gireceğimiz son sınav değil. Evet aynı stresi girenler tekrar yaşayacak ama tekrar sınavından önce kaliteli bir deneme çözmüş oldular. Umarım sınav tekrarlanır ve öncesinde bugünkü sorular yayınlanır. En adaletlisi bu görünüyor.
özünönceliği
@özünönceliği
özünönceliği tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
RE: 2018 KPSS İktisat Sorulari
@vural Haklısınız hocam bu soru formatında ezberden doğrusal çiziyorum hala. Ezberi eleyen güzel bir soru olmuş.
-
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@jkeynes geçen sene 110 net yapan ilk 100'deydi hocam hangi sınavda 5 bin kişi 100 neti geçmiş yapmayın
özünönceliği tarafından gönderilen son iletiler
-
@jkeynes anladım hocam ekleme yapayım o zaman. Geçen sene 80 net yapan 80 puan, 105-110 yapan +90 aldı. Bu sene için ise +10 net koyun ikisine de. Onun dışında oynamaz
-
@jkeynes geçen sene 110 net yapan ilk 100'deydi hocam hangi sınavda 5 bin kişi 100 neti geçmiş yapmayın
-
RE: 2018 KPSS Maliye Soruları
@sucuklu_oralet 17. Soru vergi kaldırılması sonucu değil vergi koyulması sonucu değerin artması
-
@vural Haklısınız hocam bu soru formatında ezberden doğrusal çiziyorum hala. Ezberi eleyen güzel bir soru olmuş.
-
@vural toplam hasıla üzerinden çözüleceğini düşünmüyorum hocam. Eğri üzerinden çözdüğümüzde miktarın artması için arzın daha büyük oranda artması gerekir
-
@özünönceliği Fakat arada duygusallıkla netlerini fazla tahmin edenler olabilir. Bu yüzden 110-120 netler havada uçuşuyor. Sorular yayınlanınca belli olur ama ben geçen seneye göre netlerin aşırı uçacağını sanmıyorum 10 net oynar max
-
Sınava iyi hazırlananlar bu sınavda kaç net yaptığını -5 +5 tahmin edebilir. Çok oynayacağını sanmıyorum. Sadece muhasebe neti kestirilemeyebilir ufak bir detayla doğru sanılan soru yanlış gelebilir.
-
@orhungulsah dolar önce 1.30 tl sonra 1.20 tl gibi bir şey oluyor o soruda. Tl'nin değeri artıyor yani revalüasyon
-
@thorstein-veblen olabilir hocam tc sorusu net değil. Diğerinin kişisel gelir olduğunu düşünüyorum
-
1-lerner endenksi 2/3
2-esneklik sorusu -3/2
3-taban fiyat sorusu 12
4-jevons-menger-walras
5-yeni keynesyen sorusu piyasalar temizlenir
6-çekirdek enflasyon tüfe
7-hoşnutsuzluk endeksi
8-tc sabit hızla artar
9-schumpeter yenilik
10-solow tüketimin altın kuralı
11-çarpan sorusu hasıla 100 br artar
12-revalüasyon
13-lm sorusu k artar h azalır
14-paranın yansızlığı
15-tam rekabet q=6
16-bretton woods 1944-1973
17-h. ohlin faktör donatımının farklı olması
18-züppe etkisi
19-tarımın payı %25
20-hasılat tarifesi
21-fiyat düşer denge değişmez
22-lucas
23-kişisel gelir
24-tr ekonomisi 1930lar denk bütçe
25-rawls kuralı
26-azalan marjinal fayda
27-metzler paradoksu
28-ikame mallar
29-batık maliyet
30-bir haftalık kısa vadeli faiz
Doğrular bunlar arkadaşlar diğer 10 sorudan hatırladıklarınızı bunun altına yazabilirsiniz. (hata varsa belki 1-2 tane vardır ama sanmam kaynak sağlam)