Arkadaşlar bir denetmen yardımcısı olarak 2-3 gündür takip ediyorum tweetleri sosyal medyadan. Nacizane bir kaç düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim. Bilen bilir bizde çok fazlasıyla bekledik ve uğraştık bu mesleğe girebilmek için. Burda ki uğraşmak dan kasıt özellikle sürekli etkinlikler yaptık vs. anlamında söylüyorum.
Hiçbir meslek mensubu ister promosyon olsun isterse de kontrol memurluğundan gelen üstadlar olsun kurumiçi alıma sıcak bakmaz. 2011 yılına kadar böyle bir meslek yoktu ve şuan yaptığımız işlerini bir bölümü kontrol memurlarınca gerçekleştiriliyordu. Daha sonrasında mesleğin unvanı değişti ve kontrol memurları arasından sınavla denetmenlik mesleğine geçiş imkanı sağlandı. Bu güne kadar kurum içi alım denilebilecek tek durum bu olmuştur. O da mesleğin kuruluş aşamasındadır. Doğrudur yanlıştır bu tartışılabilir ama bu farklı bir konu. 2011 yılı itibariyle tamamı açıktan olmak üzere belirli aralıklarla mesleğe alımlar gerçekleştirilmiştir. Ve öyle de olmaya devam edecektir.
Bu mesajı yazma amacım ise şudur kesinlikle yapabildiğiniz kadar etkinlik yapmanızı tavsiye ediyorum. Sosyal Güvenlik Denetmenliği mesleği İİBF'lilerin hakkıdır. Ancak Etkinlik yaparken bence kurum içi tartışmasına hiç girmeyin. Çünkü gördüğüm kadarıyla kurum içinde ki memurların oyununa geliyoruz. Bir etkinlik yapmışlar bir kaç kişi kendilerince ve gündemde kalmak istiyorlar. Ve bizler cevap verdikçe daha fazla gündemde kalıyorlar. Kurumun içinden alım ile ilgili bir kaç kişiye de sordum bugün öyle bir durumun olmadığını söylediler. Kesinlikle böyle bişey olmamalıdır. Biz onları böyle gündeme taşırsak ama bu konu ilerleyen dönemde tartışmaya açılabilir. O yüzden sürekli etkinlik yapın ve haklı olarak alım isteyin. Kurum içi kurum dışı muhabbetlerine girmeden ve memurların gündeme gelmesini sağlamadan.
Sadece kişisel düşüncelerimi paylaşmak istedim. Katılıp veya katılmayabilirsiniz linç etmeyin beni İnşallah en kısa zamanda hakkınız olan 11. Promosyon ilanı gelir. Dualarım sizlerle.