Sessiz sakin ilanı bekliyoruz galiba hepimiz. Herhangi bir gelişmeden haberdar olan arkadaşımız varsa bizleri de bilgilendirirse seviniriz.
19122018 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2018 Adli İdari Hakimlik Yeniden Değerlendirme
-
RE: 2019 İdari Hakimlik Sınavı
@bydaler 70 barajı zaten geçtiğimiz aylarda geldi. 2018 adli yargı sınavının belirlenmiş baraj olmamasına rağmen 75 puan bandında kapatması da önümüzdeki sınavın da beklenenden yüksek bir puanda kapatacağına işaret gibi duruyor. Hele ki yasalaşacak yardımcılık müessesinden önceki bu son eski usul (net olmamakla birlikte) sınava talebin de fazla olacağı aşikar. O yüzden verimli ve sıkı çalışma önem kazanıyor tam da şu vakitlerde.
-
İnşallah süreç o vakte kadar çoktan neticelenmiş olur.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@birsorumolacaktı https://www.tercihiniyap.net/m/kamudan-haber/hakim-savci-mulakatlarinda-en-sik-sorulan-sorular-h7395.html
Burada adli-idari yargı karışık mülakat soruları yer almakta. Fikir sahibi olmanız açısından paylaşayım dedim. Kitap almadan gruplar ya da net üzerinde paylaşılan sorular ile hazırlanabilirsiniz. -
@mami1616 2018 aralık ayı içerisinde bütçe görüşmeleri sırasında geçen yılki alımlarla doğru orantılı bir bütçe planlaması yapıldığı söylenmişti. Ancak bu bütçe planlamasının geçtiğimiz günlerde sonucu açıklanan sınava mı yoksa önümüzdeki muhtemel sınava mı ilişkin olduğu yönünden sağlıklı bir bilgim yok. Eğer 2019 yılı içerisinde yapılması beklenen sınava ilişkin ise bu doğrultuda alım yapılacağını söylemek mümkün duruyor. Ancak bütçe özelinde konuya vakıf değilim yanlış bilgilendirmek istemem. Konuya vakıf arkadaşlar izah ederse seviniriz.
-
Hayırlı sonuçlar alacağımız güzel bir süreç olur inşallah hepimiz için.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@ir06 adli yargı deneyimim oldu. Çalışırken justice kullanmıştım çok faydasını gördüm diyebilirim. Tabi ben konudan çok, soru temelli bir çalışma gerçekleştirmiştim yönteminiz farklı olabilir. Özellikle İdari yargısını kullananlar ayrıca yardımcı olacaktır ama ben tüm kamu hukuku derslerini tavsiye ederim. Özellikle medeni usul, idari yargı, ceza gibi derslerde her kanun maddesi için en az bir soruyla karşılaşacağınız için bir nevi kanun da tekrar etmiş oluyorsunuz. Tavsiyem yanında kanun ile birlikte konu kitabıymış gibi çalışılması. İyi çalışmalar.
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
@Mehmetemir, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Benim mülakatım bugündü,
Bende diğer arkadaşlarıma faydalı olur diye tecrübemi anlatayım dedimAnkara Hakimevine Kızılay'dan giden bir çok otobüs ile ulaşabilirsiniz.
Güven park tarafındaki duraktan 203, 145, 183, 155 numaralı otobüsler ile çok rahat yakınına kadar ulaşabilirsiniz.Hakimevine girince aynalı oda ve küçük odanın olduğu arka tarafa yönlendiriliyorsunuz. Bekleme salonunda bekliyoruz daha sonra İsim isim çağırıyorlar. Yaklaşık 30 kişiyi sıraya alıyorlar ve sandalyeye oturuyorsunuz. Geri kalanlar ise üst katta beklemeye devam ediyor. Sonra sıra ile ilerleniyor. Girenler yaklaşık 45-60 saniye arasında girip çıkıyordu. Girene kadar içerde ne oluyor diye insan çok merak ediyor ve heyecana kapılıyor. Size 2 kişi kala telefonları teslim ediyorsunuz ve size sıra gelince büyük bir kapı açılıyor ve aynalı oda denilen odaya açılıyor.
Oda çok büyük bir oda. Bir bakan yardımcısı olan başkan olmak üzere toplam 5 kişilik heyetin karşısına çıkıyorsunuz. Heyet tam karşınızda kalıyor odaya girince. Heyetin biraz uzak mesafesinde odanın ortasında bir koltuk ve bir sandalye var. Sandalyeye oturmadan önce baş selamı veriyorsunuz ve üyelerden biri buyrun oturun deyince oturuyorsunuz. Hemen başkan size kendinizi tanıtın diyor. Sizde ad soyad, doğum tarihi, memleket, mezun olunan okul ve medeni hali söylüyorsunuz. Daha sonra üyelerden biri direk size soru soruyor. Bana genel ve özel boşanma sebepleri nelerdir diye sordu. Bende cevapladım tek tek. Ben bitirince teşekkür ederiz çıkabilirsiniz dediler. Sonra saygı ile ayağa kalkıp kafa selamı verip çıkıyorsunuz.
Yani heyecan girene kadar oluyor meraktan dolayı ama girince hepsi geçiyor. Allah yardımcınız olsun..
Rabbim hâkim veya savcı olarak en güzel şekilde garibana ses mazluma nefes olmayı nasip etsin İnşAllah...
Dualar hepimiz için..
Selametle...
Şu günlerde mülakata kalma heyecanı yaşayan arkadaşlarımız için @Mehmetemir beyin deneyiminden bahsettiği şu mesajı yeniden paylaşmak faydalı olur diye düşündüm. Mülakatınız da bu doğrultuda gerçekleşecektir büyük ihtimal. Tek farkı mülakat komisyonu yeni düzenlemeye göre 7 kişi. Hepinize başarılar, en hayırlı neticeler diliyorum.
19122018 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@birsorumolacaktı https://www.tercihiniyap.net/m/kamudan-haber/hakim-savci-mulakatlarinda-en-sik-sorulan-sorular-h7395.html
Burada adli-idari yargı karışık mülakat soruları yer almakta. Fikir sahibi olmanız açısından paylaşayım dedim. Kitap almadan gruplar ya da net üzerinde paylaşılan sorular ile hazırlanabilirsiniz. -
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
@Mehmetemir, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Benim mülakatım bugündü,
Bende diğer arkadaşlarıma faydalı olur diye tecrübemi anlatayım dedimAnkara Hakimevine Kızılay'dan giden bir çok otobüs ile ulaşabilirsiniz.
Güven park tarafındaki duraktan 203, 145, 183, 155 numaralı otobüsler ile çok rahat yakınına kadar ulaşabilirsiniz.Hakimevine girince aynalı oda ve küçük odanın olduğu arka tarafa yönlendiriliyorsunuz. Bekleme salonunda bekliyoruz daha sonra İsim isim çağırıyorlar. Yaklaşık 30 kişiyi sıraya alıyorlar ve sandalyeye oturuyorsunuz. Geri kalanlar ise üst katta beklemeye devam ediyor. Sonra sıra ile ilerleniyor. Girenler yaklaşık 45-60 saniye arasında girip çıkıyordu. Girene kadar içerde ne oluyor diye insan çok merak ediyor ve heyecana kapılıyor. Size 2 kişi kala telefonları teslim ediyorsunuz ve size sıra gelince büyük bir kapı açılıyor ve aynalı oda denilen odaya açılıyor.
Oda çok büyük bir oda. Bir bakan yardımcısı olan başkan olmak üzere toplam 5 kişilik heyetin karşısına çıkıyorsunuz. Heyet tam karşınızda kalıyor odaya girince. Heyetin biraz uzak mesafesinde odanın ortasında bir koltuk ve bir sandalye var. Sandalyeye oturmadan önce baş selamı veriyorsunuz ve üyelerden biri buyrun oturun deyince oturuyorsunuz. Hemen başkan size kendinizi tanıtın diyor. Sizde ad soyad, doğum tarihi, memleket, mezun olunan okul ve medeni hali söylüyorsunuz. Daha sonra üyelerden biri direk size soru soruyor. Bana genel ve özel boşanma sebepleri nelerdir diye sordu. Bende cevapladım tek tek. Ben bitirince teşekkür ederiz çıkabilirsiniz dediler. Sonra saygı ile ayağa kalkıp kafa selamı verip çıkıyorsunuz.
Yani heyecan girene kadar oluyor meraktan dolayı ama girince hepsi geçiyor. Allah yardımcınız olsun..
Rabbim hâkim veya savcı olarak en güzel şekilde garibana ses mazluma nefes olmayı nasip etsin İnşAllah...
Dualar hepimiz için..
Selametle...
Şu günlerde mülakata kalma heyecanı yaşayan arkadaşlarımız için @Mehmetemir beyin deneyiminden bahsettiği şu mesajı yeniden paylaşmak faydalı olur diye düşündüm. Mülakatınız da bu doğrultuda gerçekleşecektir büyük ihtimal. Tek farkı mülakat komisyonu yeni düzenlemeye göre 7 kişi. Hepinize başarılar, en hayırlı neticeler diliyorum.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@ir06 adli yargı deneyimim oldu. Çalışırken justice kullanmıştım çok faydasını gördüm diyebilirim. Tabi ben konudan çok, soru temelli bir çalışma gerçekleştirmiştim yönteminiz farklı olabilir. Özellikle İdari yargısını kullananlar ayrıca yardımcı olacaktır ama ben tüm kamu hukuku derslerini tavsiye ederim. Özellikle medeni usul, idari yargı, ceza gibi derslerde her kanun maddesi için en az bir soruyla karşılaşacağınız için bir nevi kanun da tekrar etmiş oluyorsunuz. Tavsiyem yanında kanun ile birlikte konu kitabıymış gibi çalışılması. İyi çalışmalar.
-
@idariyargıusul hakkımızda hayırlısı ne diyelim.
-
@idariyargıusul ikinci eğitim grubundakilerden akademi yurdu için başvurular alınmaya başlanmasına rağmen akademide görevlendirilenler listesi henüz açıklanmadı, bir ihtimal belki diyorum ama. Dediğiniz gibi süreç iyice daraldı.
-
Bugün 24. dönem adli yargı adayları için görev ayrımı ilanı geldi. 9 Aralıkta da ikinci grubun akademi eğitimi başlıyor. Ama henüz ek mülakat sonuçları açıklanmadı.
-
@halilibrahim67 adli yargıda ek mülakata kalanlar arasındayım. Söylentiye göre ek mülakata kalanların sayısı azmış. Nitekim mülakat günü de tek gün görünüyor.
-
İnşallah süreç o vakte kadar çoktan neticelenmiş olur.
-
Hayırlı sonuçlar alacağımız güzel bir süreç olur inşallah hepimiz için.
-
@hussle eğer konu değil de soru üzerinden öğrenen biriyseniz idare hukuku için Akademik us ders notlarını önerebilirim. Kısa kısa, tablolu ve bölüm sonu öğretici ve tekrara dayalı soruları var. Ama kesinlikle ayrıntılı bir soru bankası ile desteklenmeli. (Justice gibi) İdari yargı için eğer kanun okuma konusunda iyiyseniz kanun (ki bu kanun olayı Uyuşmazlık Mah. + Danıştay + BİM vs ilişkin mevzuatı da kapsar.) yeterli ama illa konu anlatım derseniz Nohutçu'nun kitabı tabloları ve karşılaştırmaları ile güzel bir kitap.