Ben bir 45 kadar önce mülakata girdim.4 kişilik, oldukça genç bir komisyon yaptı mülakatı. Benim özgeçmişim bir aksaklık sonucu ulaşmamış -girmeden önce insan kaynakları yetkilisinden öğrendim- ama konusunu bile açmadan beni tanımaya çalıştılar. Benden önce giren adaylardan biri yüksek lisans tezi hakkında sorular sorulduğunu söyledi, bende yüksek lisans olmadığından güncel konular ve kendi alanımla ilgili sorular sordular. Mevzuata ve kamu diplomasisine bakmıştım ama oradan soru gelmedi.
Genel olarak sizi germeyen rahat bir ortam vardı. Umarım girecek arkadaşlara faydalı olur.
öfkeli tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2019 CB İLETİŞİM UZMAN YARDIMCILIĞI YAZILI SINAV PLATFORMU
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
@paretowilfredo gece gece şu kendi hüznüm ve kazanan arkadaşlar adına sevincim arasında gidip gelirken kahkahayla güldürdünüz hocam, Allah da sizi her daim güldürsün. @Aslan-Reyiz ve @RagnarNurkse adlı tanımadığım insanların başarılı olmasına kendi başarısızlığıma üzüldüğümden çok daha fazla sevindim. Gerçekten iyiki kurmuşsunuz üstadım.
-
RE: 2019 CB İLETİŞİM UZMAN YARDIMCILIĞI YAZILI SINAV PLATFORMU
@Aslan-Reyiz Ah olsaydı ve feragat etseydim...
-
RE: Mgk uzman yardımcısı alımı
Herkese başarılar
92.5 sıralama 54
Forumu daha yeni takip eder oldum, eminim bu forumdan haberi olmayıp başvuru yapanlar da vardır; onları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. -
RE: SAVUNMA SANAYİİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI
Mülakat sonuçları açıklandı, kazanan arkadaşlara - bir tanesi hariç olmak üzere ki kendisi başka bir kuruma da atandığı halde bu kurumun listesinde de yer alıyor - hayırlı olsun.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kitapsever teşekkürler hocam cevap için
-
RE: Forum Kullanma Kılavuzu - Forumu Nasıl Daha Verimli ve Düzenli Kullanabiliriz? Sorularınıza Yanıtlar!
Site içinde arama yapmak neden mümkün olmuyor?Arama neden google a yönlendiriyor? Gerçekten bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum site içinde aradığını bulabilmek. Siteyi ilk keşfettiğimde, sırf bu sebepten, üyeliğimi ertelemiştim. Tavsiye ederken de arama kısmı sıkıntılı diye uyararak tavsiye ediyorum.
-
RE: Mgk uzman yardımcısı alımı
@snickers kardeşim öncelikle mülakatın hayırlı olsun. Kurum hakkındaki aydınlatıcı yazın için de ayrıca teşekkürler. Diğer arkadaşların da benim gibi beklentisi soruların açıklanması değil. Tabii ki böyle bir şeyin paylaşılması önce giren arkadaşlar için hiç adil olmaz. Ama en azından alan bilgisi gerçekten ne kadar önemli, kurulla ilgili sorular mülakatın ne kadarını oluşturuyor ya da güncel konular hangi ağırlıkta gibi şeyleri merak ediyorum ben en azından kendi adıma. Yine de bunları paylaşıp paylaşmaman senin tasarrufunda tabi. Saygı duyarım.
-
RE: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@plansız https://i.imgyukle.com/2019/12/29/VSEi6P.jpg
İnşallah bu defa olmuştur hocam. (Bu fotoğraf dünden bu arada)
öfkeli tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcılığı 2019
Mülakat tarihleri açıklandı.
-
RE: 2019 KOSGEB UZM YRD 24 KİŞİ /SÖZLÜ İLANI
@Blueberry alakası yok hocam: sağlıkla ilgili bir sitenin reklamını paylaşmış arkadaş.
-
@plansız https://i.imgyukle.com/2019/12/29/VSEi6P.jpg
İnşallah bu defa olmuştur hocam. (Bu fotoğraf dünden bu arada) -
@öfkeli fotoğraf paylaşmak istedim ama galiba url yanlış oldu.
-
@plansız fotoğraf paylaşmak istedim ama yapamadım, Url yanlış oldu sanırım.
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
@paretowilfredo gece gece şu kendi hüznüm ve kazanan arkadaşlar adına sevincim arasında gidip gelirken kahkahayla güldürdünüz hocam, Allah da sizi her daim güldürsün. @Aslan-Reyiz ve @RagnarNurkse adlı tanımadığım insanların başarılı olmasına kendi başarısızlığıma üzüldüğümden çok daha fazla sevindim. Gerçekten iyiki kurmuşsunuz üstadım.
-
RE: Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@detrimental @islimbot Mütercimlik B grubu memurluk olduğu için başvuran çok olmamıştır. Özlük haklarını incelediniz mi hiç? Elbette dil puanı olanlar arasında AB uzman yardımcılığı çok daha fazla rağbet görecektir. Yoksa kurumun dil konusunda uzman yardımcısını büro personelinden daha az sıkıştıracağına mı inanıyorsunuz cidden?
-
RE: Sağlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@rassal Başka bir şey daha dileseymişsiniz. İşletme hocam, ve diğer tanıdığım da işletme. Size başarılar. Bu arada benim için iyi temennilerinizi de umarım.
-
RE: Sağlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
Şu ilan niye bu sene gelmedi sanki! Oysa o kadar istediğim bir bölümdü ki. Başvuracak arkadaşlar, yaş sınırına takılacak yüksek puanları olan adayları göz ardı etmeyin bence. 2018 puanları bu şekilde yanacak en az iki aday tanıyorum. Branş bazında sıralamada böyle en az birkaç adayı eleyebilirsiniz önünüzden. Bir kısmı da zaten atanmıştır. O yüzden gelmez diye düşünüp başvurmamazlık etmeyin.
-
RE: 2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
SPK Maliye Soruları
- Aşağıdaki kavramlardan 4 tanesini seçerek kısaca açıklayınız. (Her bir seçenek 5 puan olup toplam 20 puandır.)
a) Vergi Çarpanı
b) Dışlama etkisi (Crowding out)
c) Otomatik istikrarlandırıcılar (stabilizers)
d) Faiz dışı fazla
e) Vergiden kaçınma
f) Tobin vergisi
Aşağıdaki sorulardan 4 tanesini seçerek cevaplayınız. (Her bir soru 20 puan) - Verginin karşılıksızlığı ilkesini örneklerle açıklayınız. (20)
- Bütçe açığının ulusal tasarruf ve büyüme üzerindeki etkisini Ricardocu Eşdeğerlik Hipotezi çerçevesinde açıklayınız. (20)
- Sermaye hareketlerinin tam ve mükemmel olduğu ve değişken döviz kuru rejiminin geçerli olduğu bir ekonomide genişletici maliye politikasının etkisini IS-LM analizi çerçevesinde açıklayınız. (20)
- Devlet bütçesinin her yıl denkleştirilmesinin gerekliliğini tartışınız. Denk bütçenin avantaj ve dezavantajları nelerdir?
- ABC ülkesinin 2018 yılında bütçe açığı bulunmaktadır. Bütçe açığına ilişkin denge borç oranı 2, piyasa faiz oranı %4, reel GSYH büyüme oranı %2 ve nominal GSYH büyüme oranı %5 olduğuna göre;
a) Bütçe açığının hasılaya oranını hesaplayınız. (10)
b) Faiz oranı %1 olsaydı denge borç oranı ne olurdu? (10)
- Aşağıdaki kavramlardan 4 tanesini seçerek kısaca açıklayınız. (Her bir seçenek 5 puan olup toplam 20 puandır.)