@rintintin Yine de öyle düşünmeyin. Bankanın kamu kadar katı bir istihdam politikası yok bunu bilmemiz lazım. Sizin ikamet ilinizde ihtiyaç olmaması halinde puanınız iyiyse belki ihtiyaç olan başka bir il için değerelendirilebilirsiniz. Ben şahsen bunun örneğini görmedim ancak bu olmayacak diye bir kaide yok. İstedikleri şekilde alım yapabilen bir kurumdan bahsediyoruz. Tabi istanbul konusunda benimsedikleri belli bir mantık var ama bu durum bunu değiştirmeyecekleri anlamı taşımıyor. İkamet konusu zaten doğru düzgün uygulanmıyor. Sizin başvuruda beyanınıza bakılıyor. İkameti istanbul olmayıp istanbula başvuru yapıp kazanan gördüm geçen sene.
Iroh tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@rintintin Geçen sene üzerinden yorum yapacak olursam çok düşük diyebilirim. Çünkü geçen sene bunun örneği var mıydı hatırlayamadım bile. Banka istanbul konusunda ikametgah olayına çok takık gözlemlediğim kadarıyla.
-
@ozge17 Kesinlikle diyebiliriz. Ne kadar kamu mülakatı açıklanırsa ve kısa sürede ne kadar istifa gerçekleşirse alıma pozitif yönde etki eder. Söylediğim gibi alıma çıkarken belli bir sayı belirlemiyorlar, tamamen ihtiyaç odaklı alım gerçekleşiyor.
-
@blueberry Geçen sene etmemişti hocam. Benim bizzat tanıdığım biri kazandı bu şekilde.
Iroh tarafından gönderilen son iletiler
-
@blueberry Geçen sene etmemişti hocam. Benim bizzat tanıdığım biri kazandı bu şekilde.
-
Arkadaşlar bu baraj konusu ile ilgili bir örnek vermek istiyorum. Bu örnek özellikle kamu alımlarında çok defa uygulanan bir usuldür.
Şöyle bir ilan düşünelim; hukuk, iktisat, maliye, muhasebe derslerinin olduğu bir sınav yapılacak. Her dersten minimum 50 genel ortalama da minimum 60 yapma koşulu var. Bu koşulların ikisinide sağlamanız halinde mülakata kalacaksınız. Herhangi birini sağlamayan aday elenecek. İki koşulu sağlayan adaylardan da en iyi puandan başlanarak ilan edilen sayının belli bir katı aday mülakata kalacak. İki aday düşünelim;- Aday: Hukuk 40, İktisat:70, maliye:70, muhasebe:70, ortalama: 62,5 ancak hukukta barajı geçemediği için elendi.
- Aday: Hukuk 50, iktisat:65, maliye:65, muhasebe:65 ortalama 61,25 butun koşulları sağladı mülakata kaldı.
İki adaya baktığınızda ilk aday daha yüksek puan aldı ancak tüm koşulları sağlayamadığı için mülakata kalamadı. Bu gayet normal bir durumdur ve herhangi bir haksızlık yoktur. Çünkü koşullar baştan ilan edilmiştir.
Sizin durumunuzda sınavda 3 tane baraj var. Gy, ing ve alan. Tüm barajları geçenler müfettiş yard için yarışacak bu konuda hemfikiriz. Ancak uzman yard için nasıl olacağı belli değil. Çünkü önceden alımın değerlendirme koşulları ilan edilmiyor. Yani banka tutup tüm barajları geçip 55 alan birini de çağırırken gy barajından kalmış 70 puanlı birini çağırmayabilir. Ya da uzman yard için baraj falan umursamaz en yüksek puan alan adaydan başlayarak ikamet vs. gibi durumları göz önünde bulundururak mülakata çağırabilir. Sorun bankanın uzman yardımcısı alımında nasıl bir değerlendirme koşulunun olduğunun bilinmemesi.
Geçen sene banka baraj esnetti. Çünkü ikamet durumları göz önüne alındığında tüm şartları sağlayan aday sayısı yeterli olmadı. Burada kilit nokta alımın sayısı. Alım ne kadar çoksa barajlar o kadar esner desek yanlış olmaz.
Bence ik ile görüştüğünüzde bunu sorun. Öncelik gy ve alan barajlarının sağlanması mı yoksa genel ortalamada yüksek puan almış olmak mı?(ikamet durumu hariç) -
@ozge17 Kesinlikle diyebiliriz. Ne kadar kamu mülakatı açıklanırsa ve kısa sürede ne kadar istifa gerçekleşirse alıma pozitif yönde etki eder. Söylediğim gibi alıma çıkarken belli bir sayı belirlemiyorlar, tamamen ihtiyaç odaklı alım gerçekleşiyor.
-
@marsiyal Bunu sanırım bankanın ik'sından başka kimse cevaplayamaz. Uzman yardımcılığı özelinde kaç kişilik bir alım olacağını bilemediğimiz için ve bu yönde bir liste paylaşılmadığı için, ki alımın şeffaf yürütülmesi açısından paylaşmaları gerekirdi, bunu bilemeyiz. Ancak bankanın seneler itibarıyla yaptığı alımlara bakacak olursa uygulamada bir standart olmadığı çok net bir şekilde görülüyor. Bu yüzden belki de daha fazla ihtiyaç vardır ancak süreci daha geniş bir zamana yaymak istiyorlardır bu da bir seçenek. Şunu da eklemek istiyorum; vakıfbank kazanan birçok kişi genelde iyi kpss puanlarına sahip kişiler olduğu için başka kurumlara geçiş yapıyorlar. Bence son alımda da bu durum yaşanmıştır ve personel ihtiyaci vardır.
-
@fth-00 Sonuç mailinden 2 gün sonra değerlendirme merkezi uygulamasına davet maili aldım.
-
@rintintin Yine de öyle düşünmeyin. Bankanın kamu kadar katı bir istihdam politikası yok bunu bilmemiz lazım. Sizin ikamet ilinizde ihtiyaç olmaması halinde puanınız iyiyse belki ihtiyaç olan başka bir il için değerelendirilebilirsiniz. Ben şahsen bunun örneğini görmedim ancak bu olmayacak diye bir kaide yok. İstedikleri şekilde alım yapabilen bir kurumdan bahsediyoruz. Tabi istanbul konusunda benimsedikleri belli bir mantık var ama bu durum bunu değiştirmeyecekleri anlamı taşımıyor. İkamet konusu zaten doğru düzgün uygulanmıyor. Sizin başvuruda beyanınıza bakılıyor. İkameti istanbul olmayıp istanbula başvuru yapıp kazanan gördüm geçen sene.
-
@rintintin Geçen sene üzerinden yorum yapacak olursam çok düşük diyebilirim. Çünkü geçen sene bunun örneği var mıydı hatırlayamadım bile. Banka istanbul konusunda ikametgah olayına çok takık gözlemlediğim kadarıyla.
-
@fatos Yığılmadan kastınız istanbula talebin fazla olup olmadığı ise şöyle anlatayım; banka uzman yardımcılığı için istanbulda baraj olayını oldukça esnetti. Hem istanbul ikametli hem de tüm barajları geçen aday sayısı yeterli olmadığı için tek dersten baraj altında kalanlar dahi mülakata çağırıldı. Şüphesiz istanbula olan talep diğer illere kıyasla çok daha fazladır ancak yığılma oldu denilecek kadar başarılı aday yoktu.
-
@statik 27 doğrum vardı. Diğer sorunuza ilk iletide cevap verdim
-
@seymaa Ben teklifi kabul etmedim. Şuan bankayla bir bağım yok. Daha çok süreç hakkında merak edilenler konusunda yardımcı olabilirim.