TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. uzmanyardımcısı
    U
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 31
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

uzmanyardımcısı

@uzmanyardımcısı

19
    İtibar
    539
    Profil Görüntülemeleri
    31
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

uzmanyardımcısı Takip etme Takip Et

uzmanyardımcısı tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI

@mülkiyeli
      Zaten ortalama zekaya sahip bir insan sıkı bir şekilde çalıştığında hemen hemen her sınavı yapar.

Bu sınava 4. girişim. geçen sınav 89,9 alıp mülakatta elendim. Ondan önceki 2014 yılında yapılan son test sınavında da 61 doğru yaptım. Baraj 63 idi.

63 baraj olan sınav çıkışında bazı arkadaşlar konuşuyordu bu sınav çok kolaaydı baraj 70 ile filan kapatır diye. ama sonuç ortada işte.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı
    • RE: 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları

@joeblack16
      Daha açıklayıcı örnek vermek gerekirse Örneğin 240 kişilik kontenjan olan 2014 sınavında (80 soruluk idari yargı olmayan daha kolay bir sınav) baraj 78 iken, bahsettiğim 520 kişilik kontenjan olan 2009 sınavında baraj 82 idi.İtiraflardan anlaşılacağı üzere çok şaibeli sınavlar olmuş geçmişte

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@mülkiyeli
      2015 sınavına da 6 arkadaş birlikte girdik. hepsi çok kolay olduğunu söylemişti. ben de tam tersini.

Yanlış anlaşılmısın kendimi övmek için söylemiyorum. Ama hiç birisi mülakata kalamamıştı benim haricimde.

Bu sınavda da yaklaşık 10-15 soru çok kolaydı kimi koysan yapar. Malesef bazı arkadaşlar bu 10-15 soru üzerinden kolaydı yorumlarını yapıyolar..

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@marshall
      Komisyon 3 kişilik oluyo. Mahalli İdareler Gen. Müd., Personel Genel Müd. ve Teftiş Kurulu Başkanı. 3 soru sormuşlardı.Hatırladığım iki soru ÇED raporu ve 657 deki doğum izniyle alakalıydı.Ama sorabilecekleri alan derya deniz alanla ilgili her şey gelebilir. Kestirmek biraz zor

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@issizadam
      İtiraf eden sadece 15 kişi bunlar daha buzdağının görünen yüzü. Acaba daaha kaç kişi var böyle itirafta bulunmayan veya henüz kendini ele vermeyen. 2009 sınavında (ki o dönemin sınavları çok daha zordu) 160 soruda 132 barajında kapatmıştı. Üstelik mülakata 520 aday çağrılıyor iken. Oysa 240 kişinin çağrıldığı mülakatlar 125 lerle kapatırken.Rabbim her iki cihanda helak eylesin bunları

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı
    • RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı

@Priss
      hocam ham 70 ve üzeri puan alan adama garanti derim, 65-70 arası alanda kuvvetle muhtemeldir kazanması. 60-65 arası heyecanla beklesin derim

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@mülkiyeli

Fakat sınavı geriye kalan 25-30 soruyu yapanlar kazanıyor.

Bu arada ham puan olarak 70 alan bir kişi rahatlıkla mülakata kalır diye düşünüyorum. Umarım Yanılmam

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@Erkinis
      Malesef arkadaşım daha önce sınava girmiş olsa da hiç kimse bu standart sapma olayına açıklık getiremez bu imkansız. Hele ki 14 puan, 18 puan gibi nokta atışı yapanlara çok itibar etme. Çünkü insanlar cevap kağıdını göremiyorlar bu yüzden de şu kadar eklendi demeleri imkansız.
      Daha önce defalarca yazıldı yaptığın soruyu az kişi yapmışsa çok puan getirir diye. O yüzden geçen sınavda az kişinin yaptığı soruyu yapmışsındır çok puan eklenmiştir ama her sınav kendine has. Beklemekten başka çare yok malesef

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@marshall
      Kendini tanıtma faslından sonra direkt sorulara başlıyolar. Ama asıl amaç senin deyiminle psikolojik süzgeç. Soruya doğru cevap verip vermemenin bir önemi yok. Önemli olan konuşup kendini ifade etmen. Zaten sınavı kazanarak yeterli bilgiye sahip olduğunu ispatlıyosun(bunu bana mülakatta bizzat personel genel müdürü söylemişti). Referans olayı ise çok derin bir mevzu......Hele şu sonuçlar bi açıklansın yeteri kadar tartışılacaktır zaten.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@osamano
      O hatayla yazılmış gibi geldi bana.Mailin konu kısmına ..... adlı kişiye ait vesikalık foto yazsak yeter gibi

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

uzmanyardımcısı tarafından gönderilen son iletiler

@Priss
      hocam ham 70 ve üzeri puan alan adama garanti derim, 65-70 arası alanda kuvvetle muhtemeldir kazanması. 60-65 arası heyecanla beklesin derim

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@kek
      tabiki üstad ham puan arttıkça gelecek sapma puanı düşer mesela 95 ham puan alan bi adama en fazla 5 puan alacaktır doğal olarak. o da zaten sınav 1. demektir.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@fablo
      insan haklarından ziyade anayasa, idare, iktisat gibi alan bilgisinde yapılan doğrular daha çok sapma puanı getirir. katsayısı 0,6 olduğundan dolayı

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@kek
      herkese değil tabi ki.ama ham puanı 65 ola birine rahat 10 puan gelir. alan bilgisinde yanlışın az ise daha çok yararlanırsın standart sapmadan. tam usulu bilmiyorum fakat geçmiş tecrübelerimden hareketle söylüyorum. daha önce gidiğim sınavlarda ham puanım 65-70 aralığında idi. sınav puanım ise 80 civarında gelmişti.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@fablo
      evet hocam ekleniyor. ham puan 65 ise 10 puan da üstüne ekle

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@siyasetbilimci
      offlayacak bişey hocam. 65 ham puanın varsa mülakata kalma ihtimalin oldukça yüksek

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@adayadayaday
      Katılıyorum dostum haklısın. aynı kişilere gidecek kişiler boşa yormasın kendilerini ümit beslemesinler yeni referans bulamıcaklarsa.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@adayadayi9876
      sonuçta 400 kişi var ve bu adamlar 30-35 sene devletin üst kademelerinde görev yapacaklar. Daha önce 3-4 günde sonuçlar açıklandı. belli ki sırf referanslar üzerinden gitmişler. uzun soluklu bir araştırmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. hakimler, sayıştay denetçileri vs. gibi mesleklerde de aynı şey geçerli olmalı

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@adayadayi9876
      ben normal karşılıyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı

@hero
      Yeni tecil belgesini vermene gerek kalmaz kanımca. Zaten sınavı kazanırsan hazirandan önce ataman yapılır. Ondan sonrada içişleri kendi tecil ettirir

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      uzmanyardımcısı