@kalendermeşreb hocam ben bugun mülakata girdim oradaki görevliye sordum hukuktan 16kişi sınavı geçebilmiş 20 kişi çağıramamışlar yani. Bilişimde de dolmamış aynı şekilde. Ama genel grupta tam 4 katı çağırmışlar.
Mülakatla ilgili olarak da benimki 15 dk sürdü, ingilizce konuşma olmadı, kendimi tanıtma faslından sonra kurumun görev alanıyla ilgili soruları cevapladım ardından kendi alanımla ilgili sorular soruldu. Genel olarak sohbet havasında geçti. Mülakata girecek arkadaşlara ufak da olsa bir bilgi olsun istedim, başarılar herkese.
esü tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
-
RE: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
@Sonkeynesbükücü ben az önce aradım, başlangıcın ne zaman olduğunu bilmediklerini söyledi. İstenecek belgeler ya ilan edilir ya da mail adresinize gönderilir takip edin dendi. Güvenlik soruşturması da şuan yapılamıyor Aym iptalinden dolayı o yüzden öyle bir süreç şuan yok dedi. Ama tabi açıklamadan önce yapılmıştır diye düşünüyorum ben.
-
@ready o kadar haklısınız ki, en çok da belirsizlik yoruyor, yıpratıyor insanı. Bu hafta olur diye diye haftalar geride kaldı ama temenni yine aynı, umarım bu hafta açıklanır artık.
-
“Bu hafta artık açıklanır” diye diye haftalar geçti. Ne kadar zor bir durumdayız kimsenin umrunda değil... Birçoğumuz kpssye hazırlanmaya çalışıyoruz bu belirsizlikle. Hakimlik sınavı sonuçları için isyan etmeye başlamışlar iki ayda; o bile açıklanacak neredeyse, biz uzman yardımcısı olduk mu olamadık mı onu öğrenemiyoruz. Belirsizliğin ve hem umudun hem de umutsuzluğun bileşimi olan bu hissi yaşamayan bilemez, Allah sonumuzu hayretsin gerçekten...
-
RE: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
@conqusator Teşekkür ederim. Zor olduğunu adım gibi biliyorum, şansımı deneyeyim dedim, sınav ücretinden başka kaybedecek bir şeyimiz yok
-
RE: hukukçular için kpss a grubu kadroları
2019da p4ten 90ın epey üstü bir puan aldım. Bizim için yüksek puan almak iibf lilere göre daha kolay diye düşünüyorum. Onlara Allah kolaylık versin, en azından gk gy ile birlikte sadece kendi alanımızı çözüyoruz. P3 puanım 89mesela yani çok iyi değil ilk bölüm fakat hukuktan 2 yanlış yaparak güzel bir puan aldım. Ydsden de 70puanım var gelin görün ki şuana kadar 2 mülakata girebİldim sadece
Girdiğim bir mülakatta da iyi geçmesine rağmen Kpssden 70küsür alan arkadaşlar atandı, ben yedek dahi olamadım. Hakedeni tebrik eder, saygı duyarım.
Yani arkadaşın söylediği doğru, çok çok az kadro ayırıyorlar hukukçulara. O yüzden bu sene B grubu için hazırlanmayı planlıyorum. İyi puan almaya çalışayım, bir şey olmazsa en azından mülakat stresi olmadan avukat olarak atanırım diye umuyorum. Siz A grubu düşünüyorsanız yine de umutsuzluğa kapılmayın, sadece bu sene çift yıl oldugu için P3 ten de iyi puan almaya çalışın diye naçizane bir tavsiyede bulunabilirim.
-
RE: Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcılığı 2019
@1zeynep yani onu tam bilemedim ama, özellikle belirtmediklerine göre farketmiyordur diye düşünüyorum
garantiye almak için iki cesit hazirlayabiliriz, hem bilgisayarda baskı yapip hem de fotograf kismi bos olacak sekilde ekstradan cikartabiliriz, fiziki olarak yapistircakmisiz gibi hazir edebiliriz orada sorariz. askeriye olunca insan emin olamiyor
-
RE: Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcılığı 2019
@1zeynep hocam kart çektirdiler 3 alan sorusu vardı. Onun dışında birkaç tane daha alan sordular. Genel kültür de sordular. 15 dk civarı sürüyor. Oncesinde kişisel sorular soruyorlar biraz sohbetten sonra basliyorsunuz. Tavırları katı değil çok gerilmiyorsunuz. Öncesonde uzun bekleme ihtimaliniz çok yüksek ama orada kantin var ogleden sonraya kalirsaniz da yemekhaneye sokuyorlar.
-
@KamuMaliyend evet uzun sürdü bayram gelmeden açıklansa keşke
-
@yorgunasker Size harfiyen katılıyorum. Ayrıca beklemek gerçekten zulüm. 2ayda nasıl belirlenemiyor aklım almıyor gerçekten... bugün de açıklanmazsa bu hafta sonunu geçirmek çok daha zor olacak. Kpss’ye odaklanmak da çok zor.
Bir de bu konuda epey cahilim, bakanlıklardaki aşamaları bilen var mı? Kimlerin, hangi birimlerin önünden geçiyor listeler?
esü tarafından gönderilen son iletiler
-
@danzig kuruma göre değişiyor bazıları hemen belge toplayıp kısa sürede 1 ay içinde filan başlatıyor. Dediğiniz biraz uzun bir süre. Ancak burada sonuç da geç açıklandı o yüzden bilemiyorum hocam umarım o kadar sürmez.
-
@Sonkeynesbükücü ben az önce aradım, başlangıcın ne zaman olduğunu bilmediklerini söyledi. İstenecek belgeler ya ilan edilir ya da mail adresinize gönderilir takip edin dendi. Güvenlik soruşturması da şuan yapılamıyor Aym iptalinden dolayı o yüzden öyle bir süreç şuan yok dedi. Ama tabi açıklamadan önce yapılmıştır diye düşünüyorum ben.
-
@churcill çok teşekkür ederim hocam. Eleme sınavındaki muhasebeyi bilmiyordum ilk başta, o yüzden biraz heveslenmiştim ancak iktisadı maliyeyi halletsem bile muhasebeye bakamam o yüzden imkansız gibi bir şey. Sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar
-
RE: 2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
@sefmo p4 ile uzman yardımcılıklarına başvurabilirsiniz. Onda da kurumlar kendi sınavlarını-mülakatlarını yaptığı için yüksek puan alsanız da sizden daha düşük puanlı biri işe alınabilir. Ancak şunu söyleyebilirim, atanmak için değil ama açılan her ilanda sınav/mülakat listesine girebilmek için 90ın üzerinde almak şart.
-
@KamuMaliyend Teşekkürler hocam. Şaka gibi gerçekten.
-
RE: 2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
gk gy kısmına giremiyorum, aynı sorunu yaşayan var mı?
-
RE: 6 - 12/13 Eylül 2020 KPSS Lisans ve A Grubu Sınavları Hazırlık Platformu
@Hukuksever Hocam ben de yazacaktım şimdi korkmuştum, bende de gözükmüyor izinsiz işlem diyor.
-
@conqusator Teşekkür ederim. Zor olduğunu adım gibi biliyorum, şansımı deneyeyim dedim, sınav ücretinden başka kaybedecek bir şeyimiz yok
-
Hocalarım bir şey soracağım iktisat soruları kpss ayarında mı yoksa daha fazla zorlar mı? Bir hukukçunun şansı nedir sizce, nasıl bir çalışma izlemelidir? Temel düzeyde iktisat bilgim var fakat şuan için oldukça yetersiz tabi, internet videolarıyla mı çalışayım? Bir de tavsiye edebileceğiniz iktisat ve maliye kaynakları nelerdir?
-
“Bu hafta artık açıklanır” diye diye haftalar geçti. Ne kadar zor bir durumdayız kimsenin umrunda değil... Birçoğumuz kpssye hazırlanmaya çalışıyoruz bu belirsizlikle. Hakimlik sınavı sonuçları için isyan etmeye başlamışlar iki ayda; o bile açıklanacak neredeyse, biz uzman yardımcısı olduk mu olamadık mı onu öğrenemiyoruz. Belirsizliğin ve hem umudun hem de umutsuzluğun bileşimi olan bu hissi yaşamayan bilemez, Allah sonumuzu hayretsin gerçekten...