@shepherd şu tepkiye gerek var mı? Bir soru sormuş, bilgi edinmek istemiş sanki sen kardiyologsun da yüksek zekândan bürokrasi faydalansın diye, Devlet sana ısrar etti kpss sürecine girmen yönünde...
"Kafayı çalıştırın, şöyle soru sorulur mu, muhabbete bak ya, az emek ver de oku, vb..."
Gören de benzer liseleri, 4 üni. hariç benzer üniversiteleri bitirmedik sanır.
Ben hiç Türkiye'de dedesi hambal birini ve bunu anlattığını duymadım, işte bu ego o ego...
conqusator tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
RE: Yeni Atanacaklara Tavsiyeler
Maalesef, toplumsal hiçbir konuda demagojiye temas etmeksizin fikir telakkisi yapamaz olduk, bu minvalde affınıza sığınarak bilindik lâkin bir o kadar da görünmez birkaç kelâm etmek isterim, olur ya okuyan, makam sahibi olduğunda hatırlar belki...
Atanacak, atanmış güzel kardeşler;
Adam kayırmayın,
Hemşericilik etmeyin,
İdeolojinizi tek doğru görüp, dikte etmeyin,
Sizin ritüeliniz size, astınızın ritüeli kendine,
Cinsiyetçilik yapmayın,
Kamu malına kıymayın,
Esas olanın partiden, kişiden, gruptan ziyade Devlet olduğunu unutmayın,
Bir mikro milliyetçiliğin, kar tanesinin çığa dönüşmesi misali onlarca soruna vesile olduğunu aklınızdan çıkarmayın,
İş yerinde kast oluşturacak kadar ekonomik güce sahip olsanız bile yokmuşcasına, ortalamayı bozmayın,
Rekabet edin ama rekabetle yıldırmayın... -
RE: KPSS ertelenir mi
@yolosapiens
A: 2018'e hazırlandım, Devlet kpss puanının 2 yıl geçerli olduğunu söylediği ve en çok alım yapılan a kadro GUY pozisyonu sınavını, en kötü ihtimalle 2 yıla bir açtığı için 90 puan aldıktan sonra bir dahaki yıl kpss'ye girmeyip kişisel işlerimle, kurum sınavlarıyla meşgul oldum.Devlet: sana 2 yıl GUY yok, bir de gelecek GUY sınavına giremeyeceksin.
A: bu haksızlık, 2018 puanı yanmasın.
Hiç lüzumu yokken sen: ne demek yanmasın, herkes bu yarışın içinde, bir daha girseydin kardeşim, Devlet ne derse o bla bla...
2 yıl sonra sen: Devlet haksızlık yapıyor, X sınavı şöyle olur mu mülakatı böyle olur mu bla bla..
Sonuç: Bir iş başına gelmeden, kendini kaptırma.
-
RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@mrvguy sorduğunuz soruların birçoğunun cevabı maks. 2 bilemedin 3 tık sonra karşınıza çıkar. Biraz özveri.
Google__Osym Sinav Takvimi__imleci aşağı indir__kpss tarih. -
RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
ah kişisel gelişim kitapları ah kahve falları ah Hamasetle süslenince güzel göründüğü sanılan yersiz ve yetersiz söylemler...
Genel davranış biçimidir bu toprakların; gerçeği öteler de olmayana hayrandır... -
RE: 6 - 12/13 Eylül 2020 KPSS Lisans ve A Grubu Sınavları Hazırlık Platformu
Hepimizin bildiği ama nedense söyleyenin siyaset yapmakla itham edildiği fakat söylenmemesinin ilginç olduğu bir realite var: Hükümet, aktif turizm dönemini atlattıktan, gerekli döviz girdisinin sağlandığını teyit ettikten sonra, tekrar sıkı tedbirler alacaktır.
Yani şuanda döviz girdisi talebi>halk sağlığı...
Ayrıca "çeyiz ekonomisi" de iç talepte ciddi bir hacme sahip olduğundan, düğünlerin getirisi>halk sağlığı...
Allah'tan ki eğitim lobisi çok güçlü değil, güçlü olsalardı işimiz daha da zorlaşırdı.Borsa İstanbul tarafında da endeks bazında, %5-%7 düşüşlerde devre kesmenin getirilmesinin, bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Yani pandeminin ikinci dalgasında alınan önlemler neticesinde Türk borsası çok fazla hırpalanmasın diye hazırlık yapılıyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun ama bir örnek:
Yozgat ili Yerköy ilçesi vaka sayısı: 290, nüfus: 30.000 yani yaklaşık %1. Nüfusa göre düşünürsek korkunç bir veri... -
RE: 6 - 12/13 Eylül 2020 KPSS Lisans ve A Grubu Sınavları Hazırlık Platformu
Ha bir de Covid-19 geçirdim. Çekinen, haklı olarak korkan ve merak eden varsa başıma gelenleri yazayım isterim:
- Aşırı derecede kas ağrısı, öyle böyle değil,
- boğuk öksürük,
- hafif ateş,
- halisünasyon,
- hâlsizlik.
Hastaya, 10 adet sıtma hapı (günde 2'şer), bir kutu Favipiravir veriliyor. Bu Favipiravir'den ilk gün 16 adet, ilk günden sonra 6'şar adet (toplam 5 gün) alıyorsunuz.
İlaç Japon yapımı ve Çin Büyükelçiliğinin Twitter hesabında sabitlediği tweette de ifade edildiği üzere, hastalığı 4 günde tedavi eden, tavsiye bir ilaç.
İnanın, ilacı akdıktan 3 gün sonra ne öksürük ne ateş ne hâlsizlik ne de halisünasyon kaldı.
Endişe edin ama korkmayın. Favipiravir hayat kurtarıyor.
İlacı eczanelerden temin edemiyorsunuz. Hastahane eczanesi veriyor, prospektüsü dahi İngilizce yani.
Allah sağlık sıhhat versin. -
@shepherd ben cahilin biriyim pek kafam da çalışmaz fakat küçük bir açıklama: Kişi, akademik geçmişi, IQ'su farketmeksizin cevabını bildiği soruyu da sorabilir. Duygular var, güven var, kendine güvenememe var, endişe var ve burası da bir forum nihayetinde, sadece nickler var ve karakterler bilinmiyor, salt zekâdan ve araştırmazlıktan/tembellikten bahsedilemez.
Bir İİBF'linin başka İİBF'liye ettiğine çok az mecrada rastlanır.
Neyse sabah sabah, başarılar... -
RE: En iyi yatirim araci?
Arkadaşlar fon alın; Türkiye gibi jeopolitik ve politik riskleri, ekonomik risklerinden daha yüksek ülkelerde 1, 3, 8 hisse alınmaz. Bir gün gelir cebinize %9 koyar, sabah bir çalkantı, hem kârı hem ana paranızın bir kısmını alır gider. Ama fon alırsanız;
Hem doğrudan Devlet denetiminde ve TEFAS (Devlete ait) adlı siteden günlük, aylık, 3 aylık, 1 yıllık, 3 yıllık, 5 yıllık getirileri, karşılaştırmalı olarak şeffaf bir şekilde yayımlandığından hata yapmama çabası var hem de KAP'tan içeriğin takibi çok basit.
Fonu yönetenler, -hiçbir üniversiteyi küçümseme amacıyla yazmıyorum- genelde Boğaziçi çıkışlılardır, yurtdışı yüksek lisansları vardır ve minimum 15 yıl tecrübelidirler.
Fonda ortalama 30, 40 hisse vardır getirisi de götürüsü de azdır ama istikrarlıdır.
Diyelim 100.000 TL ile girdim, normalde BİST'te %1 getiri sıradan fakat fon, götüreceği de az olduğu için %1'le yatırımcıyı tatmin eder. 1000 TL güzel paradır.
Fonda da tıpkı hissede olduğu gibi vergi de yoktur.
Birkaç olumsuz yanı var öğrenmek isteyene yazarım.
(Başkan @Antimülakat tam bir spekülatörsün ölü başlıkları canlandırıyorsun biz de kendimizi tutamıyoruz.) -
RE: İçini Dökmek İsteyenler...
Annem korona virüsüne yakalanmış. Kız kardeşimi ziyarete gitmişti, KOAH hastası ve 63 yaşında.
Altını değiştirmeye bir erkek personel gelmiş, değiştirmesine izin vermemiş içim yanıyor...
Anama dua edin, hâlinize şükredin...
conqusator tarafından gönderilen son iletiler
-
@shepherd ben cahilin biriyim pek kafam da çalışmaz fakat küçük bir açıklama: Kişi, akademik geçmişi, IQ'su farketmeksizin cevabını bildiği soruyu da sorabilir. Duygular var, güven var, kendine güvenememe var, endişe var ve burası da bir forum nihayetinde, sadece nickler var ve karakterler bilinmiyor, salt zekâdan ve araştırmazlıktan/tembellikten bahsedilemez.
Bir İİBF'linin başka İİBF'liye ettiğine çok az mecrada rastlanır.
Neyse sabah sabah, başarılar... -
@shepherd şu tepkiye gerek var mı? Bir soru sormuş, bilgi edinmek istemiş sanki sen kardiyologsun da yüksek zekândan bürokrasi faydalansın diye, Devlet sana ısrar etti kpss sürecine girmen yönünde...
"Kafayı çalıştırın, şöyle soru sorulur mu, muhabbete bak ya, az emek ver de oku, vb..."
Gören de benzer liseleri, 4 üni. hariç benzer üniversiteleri bitirmedik sanır.
Ben hiç Türkiye'de dedesi hambal birini ve bunu anlattığını duymadım, işte bu ego o ego... -
RE: KPSS A GRUBU 30 ÜSTÜ BEKLEYENLER
@Hayaller71 telegram grubu? Linki var mı?
-
RE: KPSS A GRUBU 30 ÜSTÜ BEKLEYENLER
@Hayaller71 hemşo sen başta olmak üzere herkesi tebrik ederim de.
Sınava girmeyenler için zahmet olmazsa 4 ana branşın pdf'lerini buraya yükleyebilir misiniz? Ya da link verin oradan bakalım.
Sınava giremeyenler bakamıyor zira. -
RE: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
@conqusator
Yapılan son düzenlemelerle birlikte alanların ağırlıkları şu şekilde güncellenmiştir.Genel Kültür(%10)
Genel Yetenek(%10)
Hukuk (%20)
İktisat (%20)
Maliye (%20)
Muhasebe (%20)
kusura bakmayın cevabı yine paretonun paylaşımdan buldum.
-
Şu klasik "abi İktisat bir bütündür, İktisat sorulacak dendiyse hepsi sorulur." cevabı verilmeyecekse bir soru sormak isterim: Sizce ilk sınavda Uluslardan, Büyüme Kalkınmadan soru gelir mi ne dersiniz?
Bir de eskiden girenler her soru eşit değere mi sahip aydınlatırsanız sevinirim. -
@cenk pareto tüm detayları ile twitter hesabında paylaştı bakabilirsiniz.
-
@esü Hukukçu için, temel iktisat bilgisiyle zor olsa gerek. Ben size makroyu ve mikroyu sağlam öğreneceğiniz Erdal Hocayı tavsiye ederim. Üstüne de nam yapmış birkaç çözümlü soru bankasından birine yardırabilirsiniz. Fakat sınava az bir süre var. Bu denli detaya inebilir misiniz orası da size kalmış.
Bir otorite değilim yanlış anlamayın yalnızca bir kanaat paylaştım. Daha iyi bilen, iyi yapan, iyi de çalışan emekçi arkadaşlar vardır elbet. -
@öğrenci tabi ki. Ne isterseniz yazabilirim. Ama inanın derya deniz, spesifik sorularınız var ise o çerçevede sizi bilgilendireyim.
-
@EsTerGon-Kalesi yok dostum. Hisse işin içindeyse vergi yok. Ama dolar ama altın hepsinde vergi, kimisinde valör var. Yanlış anlama bilmişlik yaptığımdan değil ekmeğimizi oralardan çıkarıyoruz. Tavsiye fonlar:
NNF
MAC
GMR
TKF (***)
Yatırım tavsiyesi değildir.