@littlefinger hakkınızda hayırlısı olsun hocam. Sordukları sorulara bir bakın eğer gözünüz keserse mutlaka başvurun. Çünkü Merkez bankası, Dış İşleri ve Ticaret Bakanlıkları kadroları devlet kadroları arasında gerçekten üst düzeydir. Hani girilebilecek en kaliteli devlet kadroları benim görüşüm. Olmadı zaten paranızı iade ediyorlarmış sınava kalamazsanız. Başarılar
DorianGray tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
RE: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@littlefinger kamu yönetiminde 200 tane 70 üzeri ingilizcesi olan adam var mıdır ki? sınava ua harici bütün alanlar tabana yakın kapatır benim görüşüm. Zaten sınav zor biraz göz gezdiren çaresizlikten girer sadece bu sınava.
-
RE: [KILAVUZ] Uluslararası İlişkiler ve KPSS Hakkında
@carpe-vita evet hocam bende o yaralar hala kapanmadı. Umuyorum en kısa zamanda kapatabilirsiniz ve şu işsizlikte açılan ilanları değerlendirebilirsiniz.
-
RE: AÇSHB 250 Uzman Yardımcısı İlanı 2021
@mahalanobis Umarım bu ilan HMUY kazanan listesinden sonra gelir ve kazanamayan ve yeni başvuracak arkadaşlar için bir kapı olur. En azından belirli bir grup başvurmaz diye tahmin (ümit) ediyorum. Her ilanın erken gelmesi çok faydalı olmuyor. Sonra aynı isimleri 10 ilanda görüyoruz. Geçen bir müfettiş hanımın duy guy ne varsa başvurduğuna dair bir şey gördüm. Üzücü.. O yüzden çok arayıp sormamak bazen daha faydalı gibi. Hakkımızda hayırlısı olsun.
DorianGray tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzman Yrd. Alım İlanı 2021
@sbf13 Hocam ben tercümanlık için aradım ama hiç ümidim yok. Puan türünün uygun olmadığını belirttim. Hak kaybı olduğunu açıkladım. Fakat karşımdaki kişi biz neden böyle yaptık diye sorgulamıyor, sen neden var olanı değiştirmeye çalışıyorsun sorgusu içinde. Arayıp yine de şikayetlerimizi iletmek hakkımız. Herkes için hayırlısı olur inşallah.
-
@mahalanobis Umarım bu ilan HMUY kazanan listesinden sonra gelir ve kazanamayan ve yeni başvuracak arkadaşlar için bir kapı olur. En azından belirli bir grup başvurmaz diye tahmin (ümit) ediyorum. Her ilanın erken gelmesi çok faydalı olmuyor. Sonra aynı isimleri 10 ilanda görüyoruz. Geçen bir müfettiş hanımın duy guy ne varsa başvurduğuna dair bir şey gördüm. Üzücü.. O yüzden çok arayıp sormamak bazen daha faydalı gibi. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@sagropa bu konuda henüz bir bilgi yok hocam. Ben de sizin dediğiniz gibi tahmin ediyorum alan puanlarını ister büyük ihtimalle bölüm bazlı alıma çıktığına göre fakat geçen senelerdeki alımlarında toplu olarak p3 + yds ile çıkmış alıma. Hani ne istediğini kaç YDS istediğini ilan gelince göreceğiz. Sadece Uluslararası İlişkiler ve Kamu diğer bölümlerden çok daha yüksek kapatacak YDS 70 barajı koyulursa. Açıkcası biraz bencilce olabilir fakat bu yüzden bölüm bazlı alımları sevmiyorum. Uluslararası İlişkiler rtük için 99.2 ile kapattı. 60 yds istiyordu bir de YDS 70 barajı ile 250 uzman yardımcısı alımına çıksa puanı olan herkes en azından mülakat görürdü. Bakınız HMUY. Benim sorum bölüm bazlı bir soruydu. Çok erken ve çok zor bilmesi fakat bir iki tahmin istemiştim tecrübeli arkadaşlardan. Yani benim de kesin bir bilgim yok şu aşamada diğer herkes gibi.
-
Diğer ilanları kıyaslama yaparak 70 yds ve 80 üzeri alan ya da p3 isterse acaba Uluslararası İlişkiler için kaça kadar düşer tahmini olan var mı? Benim diğer ilanlardan bölüm bazlı taban puanları hakkında pek bilgim yok. Fikir verebilirseniz memnun olurum. ( Not: Mevcut alımların sonuçlanmasına da bağlı bir durum farkındayım ama fikri olan varsa duymak isterim. Şimdiden teşekkürler )
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@beirutde lafım size bile değildi ama dediğinizde haklısınız. Polemik sever tipler yüzünden bu sayfadan soğuyor insan. İnşallah en kısa zamanda alımlar gerçekleşir. Not: Sayfa 56'daki sen abdulhamiti savundun düzeyi polemiğinizden sonra benim size gücüm yetmeyeceğini anladım hocam. Kusura bakmayın eğer yanlışım varsa. Siz kesinlikle en ve tek haklısınız.
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Hazır bütün sınavlar iptal edilmişken aradan bizim sınavı çıkarsalar keşke. Aksi takdirde diğer sınavların mülakatı vs hepsi yine aynı zamanda olacak ve heskes aynı tarihlerde Ankaraya dolacak gibi görünüyor. Koronanında bir yere gittiğini söyleyen yok. İçişleri bakanlığı mülakatını ertelememiş saat değişikliği yaparak revize etmiş ve mülakatlar yapılıyor anladığım kadarıyla. Ayrıca neredeyse her yer çalışmalarına devam ediyor. Pazar, market açık, polis, memur, işçi, aşçı, postacı herkes işinde. Dönüşümlü yaptılar ama yine de bütün devlet daireleri çalışıyor. Bu sınav ve alımları erteleme hevesi nedir. Galiba sınava girenlerin hobi olarak girdiği düşünülüyor. Millet işsiz kalmasın aman kampanyası var ama işi olmayanın halini umursayan yok. Herkes yine kendi derdine düşüyor. Ayrıca sağlığımız, sevdiklerimizin sağlığı laflarınıda çok demagojik buluyorum. Atanınca seve seve kuruma gideceksiniz ve korona da hiç bir yere gitmeyecek. Şimdi bu nazın sebebi ne anlamadım gitti. Bazı kurumlarda Uzman yardımcısı arkadaşlarım var haftada 3 gün de olsa çatır çatır çalıştırıyorlar valaha haberiniz olsun. Neyse hepimiz için en hayırlısı olur inşallah.
-
@carpe-vita evet hocam bende o yaralar hala kapanmadı. Umuyorum en kısa zamanda kapatabilirsiniz ve şu işsizlikte açılan ilanları değerlendirebilirsiniz.
-
@carpe-vita bu arada ufak bir düzeltme dediğiniz gibi ege ve hacettepe arasında ingilizce eğitim düzeyi hariç muhteşem bir fark olduğunu ben de düşünmüyorum. Benim kıyaslamam Hacettepenin iibf bölümleri ile puanı yüksek olmayan ya da %100 türkçe uluslararası ilişkiler eğitimi veren üniversiteler ile yaptığım bir kıyaslamaydı. Hani hacettepe iktisat mı ya da barajı geç yeter üniversitesi uluslararası ilişkiler mi daha önceliklidir devlet kadrolarında kıyaslamasıydı o. Ve evet Siyasal Tarih'de Onur hocanın bilgi düzeyi çok iyidi fakat zatı muhterem, televizyon gülü, habertürk,cnn vs arasıra yorumcu olarak çıkan fakat iş öğrencileri oldumu ver ödevi al aa yı geç derse bile girmene gerek yok kafasında bir hocamız vardı. Bütün bölüm bilir. Verdiği eğitimi konuşmamıza bile gerek yok
-
@carpe-vita uzatmalı olarak 2017 mezunuyum. Hacettepe ui elbette en iyisi değil. 2 arkadaşım oradan mezun. Biri işsiz bir kızdı dansçı oldu. ( bölümü bile bitirmedi galiba ) Diğeri aselsanda çalışıyor. Sonuç olarak öğrencisine diğer üniversitelere nazaran daha çok fırsat sunabilen bir üniversite. Kıyaslamam tamamen Türkiye üniversiteleri baz alınarak yapıldı. Çok kısa bir hikaye. Zorunlu olarak Eskişehir Anadolu üniversitesinden 1 ders almam gerekti tek ders sınavına kalabilmek için. Ders ingilizce bir dersti. Anadolu Üniversitesinin öğrencileri biz Ege üniversitesinden gelenlere bir bakışları var. Kızları olsa vericekler öyle söylim. Bir saygı, bir kıskanma, siz ineksiniz tabi tavırları( afro-turkish ingilizce bilmemiz yüzünden ) ne hikayeler var da anlatsam roman olur ui'cilere.... öyle yani tabi hacettepeli olan sizsiniz bilginiz benden daha fazladır muhakkak orayla ilgili. Siz ineksiniz tabi...