Kpss sabah 8'de açıklanmıştı ne güzel. Kurumlar neden bu kadar insanların umutlariyla oynuyorki.
Cok mu zor anlamıyorum. Surec boyunca 3 tane strese bağlı hastalığım çıktı.
Daha da var mı bilmiyorum. 5 senedir artık yordu.
Bu sene zaten son. İnsAllah suraya atandık yazmak nasip olur.
adamsmiths
@adamsmiths
adamsmiths tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Her gün hayal kuruyorum. İstemesemde kendmi rüyanın icinde buluyorum. Ataninca yapacaklarimi sayıyorum. İnsanlar hep ogrendinmulakata girdiigimi artık. Söyleme taraftarı degildim. Memleketimi yazdım diye apayrı bir heyecan. Herkes senin olmustur çok çalıştın havasında. Ne bilsinler yaşlı başlı insanlar mulakat sistemini. . hakkımızda hayırlısı olsun insAllah. Gönlümüzden gecen olsn. Çünkü ben guyda ilk gundeyim. Ama kitap açamadım
-
RE: Mülakatlarda yaşanan haksızlıklara yeterince ses çıkarılmaması
Eşek gibi çalıştım tabiri caizse şu KPSS sınavına. 2015 de mezun oldum. 2016 kpssden beri çalışıyorum. Hep kıl payı gitmisti hep de kendimi suçlamıştım. Şimdi 86 puan aldım. Tamam dedim ya oldu iste bu. Daha ne kadar yapabilirdin ki birde evlisin. Yas olmus 29 90 mu alcaktin. Duy ve guy mülakatlarına girdim. Peş peşe açıklanan sonuclardan sonra şok oldum.
78 le torpille giren adam bana kalkmış diyorki yaa uğraşma , referans herşey. Yoksa deneme. Emeklerime yazık.
76 aldığına üzüldüğüm arkadaşım guy oldu. Bana diyorki nasıl referansisz girersin
Yazık etmişsin. Kimsenin kapısını çalmadım. Cok inandım çünkü kurum sınavından 95 almışım. Ötesi var mı. Yedeklerde bile yoktum. Ben simdi torpille atanana desemki hakkıma girdin. Yaa den ne hakkindan bahsediyorsun yapmasaydim elenecektim. Bos yapma der. Emeklerimi korudum der. Herkes yapıyor der. Ama Allah biliyor hala uzerinden 3 hafta geçmiş ağlıyorum. Benim , çocuklarımın , eşimin , ailemin rızkını çaldınız. Bunu yapanlar da önüme gecmenize firsat verenlerede Rabbim 2 cihanda da yüzlerini guldurmesin.
Benim 85 yasindaki dedem ağladı. İnanmadı adam. Dediği tek sey , bunlar insan olamazzz !!!! -
Elenme şokunu hala uzerimden atamıyorum. Hem duy hem guy gitti ellerimden. 86 kpss 95 kurumdu oysaki guy.
Bu süreçte asla liyakate ve referansim yoktu diyenlere inanmıyorum.
4 yıllık emeklerim çöp oldu.
Aileme hâlâ soylemedim bile. Uzunca süre de söylemeyi düşünmüyorum.
Eşim şokta.
Mülakatım çok güzel geçmişti çünkü.
Gülerek çıkmıştım o salondan.
29 yaşındayım , tekrar baslamaya ne benim gücüm kaldı ne de eşimin sabrı.
2 gündür deli gibi ağlıyorum.
Diyeceğim o ki ,elenen arkadaşlarımın göz yaşlarının tek bir zerresi bile adaletsiz bir sekilde o listeye girenlerin kursağında kalsın. Ben hakkımı helal etmiyorum. Buna sebep olanın da musaade edeninde razı geleninde , aldığı maaşın her zerresi haramdır.
Allah herşeyi gören bilendir. Bu zalimlik , vicdansizlik , liyakatsizlik , kendi adamını yerlestirme elbet bir gün bitecektir. Bu saltanat son bulacak.
Sonunda hepimiz aynı yere gidicez ama kimimiz kul hakkıyla kimimiz kuru ekmekle ama helaliyle. -
RE: 2021 Gelir Uzman Yardımcılığı Olacak Mı?
Ogretmenlerdeki +-5 puan sistemi gelmedikçe biz de tabiri caizse essek gibi sınava çalışmaya devam ettikçe sesimizde duyulmadığı icin daha coook elenmeye mahkumuz.
Onlarca insanın hayalleriyle oynamaya devam. 85 yaşındaki dedem atanamadim diye ağladı bugün. Ve öyle bir ahh ettiki adam önüme geçenlere de sistemi bu sekilde yapanlara da dedemden yana rahat yok artık. -
Telefondakilerin listeler gelmedi demesine aldirmamak lazım. Heran açıklanabilir tabi. Artık iyice sıkılmaya başladık.
-
Bugün 48. Gün , artık haykırmak geliyor icimden.
Neden yani , alt üstü tasraya 300 adam yerlestireceksin. Oynanan umutlara deymiyor elenenlerin sayısını düşününce.. -
@ginikatsayisi hocam yazdıklarınız için cok ikilemde kaldık. Biraz daha açar mısınız söylemek istediklerinizi. Ne anlayacağımızi şaşırdık.
-
Sonuçların ilan edildiği , artık iyi ya da kötü nefes aldığımız gün istiyoruz.
-
RE: GUY MÜLAKATINDAN ELENENLER
Malesefki ilk mulakatlarda atanan 23 yaşındaki insanlar kadar şanslı değiliz.
29 yaşında bende 86 puanla 95 yazılı ile elendim.
Ben evli olduğum için 2 yıldır bebek sürecini erteledim. Yaş da ilerlediği için daha fazla bekletemiyorum. O yüzden bırakmak zorundayım. Ben surece baslamadan önce referans olayına gerçekten kızıp diyordumki ne cok abartiyorsunuz herkesin mi bir tanıdığı var. Ama şahit oldumki çok büyük kesimin tanıdığı var.
Ve bana hic mi kimsen yoktu dedi bu atanan arkadaslarim. Tabi hepsini sildim rehberimden.
250 kişinin atandığı İstanbul kadrosundan elenmeyi hala hazmedemiyorum. Eşimin arkadaşlarının esleride hep hakim , savcı , sağlıkçı , öğretmen.
O cevreden de hızla uzaklasmak istiyorum. Arada sıkıştım kaldım. Yani azınlık da olsak yalnız değiliz arkadaslar. Benimde göz yaşlarım yeni dindi. Hepimiz cok emek verdik. Aksam oturup bir bardak çay icmeden calistim. Evliliğimin ilk yıllarını da heba ettim. Ama değmedi işte. Daha iyisini istemedim hep taşra kadro istedim. Çünkü merkez kadroda calisma imkanım da yok. Ne bileyim. Allah herşeyin en iyisini bilir diyip susuyorum artık.
adamsmiths tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@zenginmemur haklısınız ama bana da bunu Ankara'da sinava birkaç yıldır hazirlanan , cevresindekilrrin a grubundan atandığı bir arkadasim söyledi. Esi de vergi mufet. Olunca acaba dedim açıkçası. Benim o şekilde tanıdığım yok çünkü. Mulakattan elenip giren. Benimkiler ilk mulakatlarinda girenlerden oldu hep
-
RE: 2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Ben guy ve duy mülakatından elendim , atanan arkadaşlarımdan biri guyda mülakatta eleneni bir daha almıyorlar dedi. Bunun gerçekliği nedir acaba guyda elenip tekrar atanan tanıdığınız var mı ?
-
RE: GUY MÜLAKATINDAN ELENENLER
Malesefki ilk mulakatlarda atanan 23 yaşındaki insanlar kadar şanslı değiliz.
29 yaşında bende 86 puanla 95 yazılı ile elendim.
Ben evli olduğum için 2 yıldır bebek sürecini erteledim. Yaş da ilerlediği için daha fazla bekletemiyorum. O yüzden bırakmak zorundayım. Ben surece baslamadan önce referans olayına gerçekten kızıp diyordumki ne cok abartiyorsunuz herkesin mi bir tanıdığı var. Ama şahit oldumki çok büyük kesimin tanıdığı var.
Ve bana hic mi kimsen yoktu dedi bu atanan arkadaslarim. Tabi hepsini sildim rehberimden.
250 kişinin atandığı İstanbul kadrosundan elenmeyi hala hazmedemiyorum. Eşimin arkadaşlarının esleride hep hakim , savcı , sağlıkçı , öğretmen.
O cevreden de hızla uzaklasmak istiyorum. Arada sıkıştım kaldım. Yani azınlık da olsak yalnız değiliz arkadaslar. Benimde göz yaşlarım yeni dindi. Hepimiz cok emek verdik. Aksam oturup bir bardak çay icmeden calistim. Evliliğimin ilk yıllarını da heba ettim. Ama değmedi işte. Daha iyisini istemedim hep taşra kadro istedim. Çünkü merkez kadroda calisma imkanım da yok. Ne bileyim. Allah herşeyin en iyisini bilir diyip susuyorum artık. -
RE: MÜLAKATI, REFERANS OLMADAN KAZANAN 3 KİŞİ ARIYORUM.
@ata-kan var böyle atananlar. Ama hikayeleri +5 yıl.
Referans kısmı ilk mülakatta seni o koltuğa oturtuyor.
Anlıyorsun zaten referansi. -
@sokrates12 kesinlikle Karadeniz'in içinden mülakatım cok ii gecmesine rağmen çıkamadım. Bunun böyle olduğunu Karadeniz'deki bürokrat sayısına bakınca anladım.
3 ay açıklanmayan sinavdan ne beklersin zaten.
Kul hakkının en büyüğü , birde emek hırsızlığı.
Anlattıkların naslda doğru -
İlk mülakatında atanan arkadaşımın da dediği gibi "referansin olmadığı için kpss elendin kanki. Bırakma asla , kendine referans bul. "
86 kpss 2 mülakat gitti -
RE: Mülakat Elenme Süreci
@as-soon-as 9 mülakat kardeşim. İyi sabretmis. Her adamın harcı değil. Herkesin onakdar zamanı da yok. Evlenmek isteyenler vs var. Evine bakmasi gerekneler var. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
-
RE: Mülakat Elenme Süreci
Çok acı ama gercek malesef bu sekilde. Benim bile 2 mulakattan sonra hevesim kırıldı. 52 vermiş adamlar. 5 dk da 52 puan. Ne diyelim. Uykuları kaçsın insAllah. Devam eder miyim bilmiyorum çünkü kendimi hala toparlayamadim bende. Basina gelmeyen bilemez ama bu ilk mulakatta atananlar okunmuş heralde...
-
RE: Atama İzinleri 3.Dağılımı
@papatyaçayı kişi kendi gibi bilir , ondan şüphe yok. Torpil savunucusu seni. Senin gibilerini çok gördük . İzmir guyda vardı biri. Torpil dedirtmiyordu. Meğerse kendi torpilliymis
Atananlar torpilsizmis hadiii canımmm valla mı , son saatler liste değişti inkâr ediyor.Tövbe et Allah affeder.