Onlarca mülakattan elendim. Burada eleştirmesi gereken nokta mülakat gerçeği değil liyakat gerçeğidir. Herşey kağıt üzerindeki sınav demek değildir. Nitekim kağıt üzerinde olsa da yine bir haksız rekabet söz konusu. Çünkü herkes aileden şanslı doğmuyor ve herkesin aldığı eğitim altyapısı bir değil. Artık ekmek aslanın ağzında bile değil direkt midesinde. 75'likler atandı 90 ile biz atanamadık demek yerine kurum niçin 117 kadroyu boş bırakıyor bunu sorgulamak gerekir. 75'lik adamın hikâyesini bilmiyoruz. Herkesin bir hikayesi var, yaşadığı zorluklar var. Doğuştan engeli olan insanlar, sağlığını yitiren insanlar kime ne şikayette bulunacak? Onlar kime isyan etsin? Zaten eşit doğmuyoruz. Aile desteğinden mahrum kendi çabası ile bir şeyler yapmak için çabalayan binlerce insan var. O yüzden birbirimize çamur atmak yerine daha mantıklı olan soruyu sormalıyız; liyakat nedir ve nasıl uygulanmalıdır?
tommyvercetti
@tommyvercetti
tommyvercetti tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Ağustos 11'de tam 3 ay olacak. Zaten böyle bir şeyi sadece liyakatin beşiği Ortadoğu'da görebilirsiniz. Ayrıca elemanın biri fitili attı sonra ticaret uzmanlığına kaçtı. Şark kurnazlarına çok ayar oluyorum. İnşallah böyle tiplerle aynı ortamda çalışmam.
-
@b999 millet aç cepte para yok bu sıcakta işe mi gidilir diyorsun hocam. Hiç güleceğim yoktu jshshshd
-
Arkadaşlar bugün kurumdan bir kontrolör arkadaş ile görüştüm. İstanbul'da bir çalışma ortamı yok dedi. Kesin bilgidir, yayalım.
-
Sürecin uzamasının temel sebeplerinden birisi de il seçme saçmalığı. İnsanlar işsizliğin tavan yaptığı şu dönemde a grubu tarihinin en şanslı ilanına denk gelmişler ve atanmışlar ama şimdi de il seçme derdine düşmüşler. Hatta birim için kuruma ulaşan bile var. Zaten hantal olan bürokrasi bu yersiz isteklerle daha da hantallaşıyor. Merkez uzmanlığına hak kazanmışsın arkadaş sanki taşrada ilçeye atmışlar. Acayip sinir oluyorum şu şark kurnazlarına. Asgari ücret ile iş bulamayan yüksek lisans mezunları var beyler, hanımlar. Kendinize gelin lütfen.
Not: Hastalık vb mazereti olup il tercihi veren kardeşlerimi tenzih ederim. -
2 ay olacak sonuçlar açıklanalı hala bir haber yok. Allah'ım bu Ortadoğu niye böyle niye?
-
@spartacusflash şahsen maaşa ve işe bel bağlayan biri olarak çok ciddi sıkıntı içindeyim. Şimdi bu işler daha başlamadan böyle ise başladıktan sonra neler görürüz kim bilir. O sebeple Türkiye'de artık hangi mevki olursa olsun beklentimi düşük tutuyorum. Ayrıca gvs vs işlemlerin de mülakat sonucu açıklanmadan önce yapılması gerekirdi. Her kafadan bir ses çıkıyor.
Ruh halim artık trafikte mikrofon uzatılan amca gibi: " ne bileyim yani ne diyecen, diyip diyeceğine ne diyip diyeceğine ne bir şey söyleyebilirsin ne kimse kimseyi anlar" -
@mm0660 çok bilmiş bir gruh var acayip sinir oldum. Bir şey de yazmadım uzamasın diye. Sessiz sessiz izliyoruz süreci bakalım ne olacak. O meşhur twit gibi "insan gerçekten hayret ediyor"
-
RE: Mülakat
TR'de torpiliniz yoksa pazarda maydanoz bile satamıyorsunuz, belediyeden tanıdığınız veya zabıta tanıdığınız olmalı. Fabrikada işçi olamazsınız çünkü bir ustabaşı tanıdığınız olmalı. Özel sektörde beyaz yakalı olmak için insan kaynaklarından tanıdığınız olmalı. Kabe imamı olacak vasıfta bile olsanız diyanette bir tanıdığınız yoksa üzgünüm yine olmuyor. A grubunda referans olmadan girdim diyen kişi ya gerçekten insan evladı bir komisyona denk gelmiştir (ki ihtimali yüzde 1 falan) ya da açık ve net yalan söylüyordur. Şu anda memlekette hunger games var.
tommyvercetti tarafından gönderilen son iletiler
-
Sicilya Fatih'i buralardaysa eğer ses versin. Bir duyum bu gece rahat uyumayı sağlar. Şimdiden grazie.
-
Bu hafta eğer bir gelişme olmazsa Eylül maaşı için bir bardak soğuk su içelim. Afiyet olsun.
-
RE: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@paretowilfredo hocam hmuy için bir duyum var mı? Bizi unuttular sanırım ramazan bayramından önce açıklandı ama hala bir gelişme yok. Tam 4 ay olacak, millet artık inanmıyor atandığımiza:)
-
@i-like-it muvafakat yazıları halihazırda bir kurumda çalışanlar için yazılmış. Kurumdan kimse telefonlara çıkmıyor. Şu an için atama onayı ile ilgili bir bilgi yok. Süreç belirsizlik içinde devam ediyor. Welcome to middle east...
-
Baba haklıymış. Bütün Sicilya emrine amade baba büyüksün.
-
@tommyvercetti işsiz adama borç kredi falan vermeleri de ayrı bir komedi. Aklıma geldi yine gülme tuttu hahahahaha jdhdhdhdhd
-
@b999 millet aç cepte para yok bu sıcakta işe mi gidilir diyorsun hocam. Hiç güleceğim yoktu jshshshd
-
Ramazan bayramından önce açıklanan bir alımın bu kadar bekletilmesi can sıkıyor. 2022'ye sarkarsa çok büyük sıkıntı. Nitekim kurumlar inanılmaz hantal, olur mu olur artık her şey mümkün bu zamanda.
-
Ben de Masak birimine alınacaklar için muhtar ve çevre soruşturması yapılıyor diye duydum. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bir de şu var bazıları için mahallede bile soruşturma yapılmış ama bazılarına yapılmamış. Bizim muhtar herhangi bir şey yok dedi mesela.
-
@unlut yok öyle bir şans. Ankara İstanbul dışı taşra teşkilatı oluyor. Hmuy merkez teşkilat.