@hasbayburtlu şıklarda yusuf has hacib'in olduğu bir soru vardı. kitap yazar eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır diyeydi soru sanırım
ghostein tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
-
RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
ilan metninde 70 barajı net bir şekilde belirtmişlerdi. o nedenle 70 altına inmezler
ghostein tarafından gönderilen son iletiler
-
@carpe-vita evet Magna Carta'nın ilk anayasal metin olduğu doğrudur. Yine de Westphalia ile kilise egemenliğinden kurtulan devletlerin kendi içinde dinden bağımsız kurallar oluşturmaya ve bu kurallar aracılığıyla erkler arasında güçler ayrımı ve dengesi kurmaya başladığı doğrudur. Bu nedenle de Westphalia kimi görüşlere göre modern anayasanın kurucu antlaşması olarak kabul edilir. Bunun sebebi de söz konusu antlaşmanın imzalanmasından sonra egemen sınırlar dahilinde oluşan dinden bağımsız anayasal kurumsallaşmaya gidilmesidir. Benim aklımı çeldiren de bu nokta oldu.
-
@uluslarcıkız benim de 69 doğrum var. platon sorusunun iptal edilme ihtimali çok yüksek. çünkü 2 doğru cevabı var o sorunun. öyle olursa 70 doğru oluyor. 128 kişi çağırılacak mülakata. ihtimal var yine de. umudu kesmemek lazım.
bir de modern devletin vasfı nedir sorusunda hata olduğunu düşünüyorum. anayasa da doğru cevaplar arasında olmalı. modern anayasanın temeli Westphalia ile başlıyor çünkü.
-
@clementine evet iki doğru cevabı var. ben itiraz edeceğim bugün. gerekçeli itiraz dilekçemi hazırladım.
-
son 8 soru kaldı hatırlanmayan sanırım. onları da hatırlayan çıksa keşke
-
@theturinhorse katılıyorum, 70i geçen az olacaktır. ayrıca kalan soruları hatırlayan çıksa keşke de ne yaptığımızı az çok tahmin edebilsek.
-
@theturinhorse şu ana kadar kaç doğrunuz var peki hesapladınız mı ya da aranızda 70 barajını geçen var mı?
-
@theturinhorse Ab hukukunun niteliği uluslarüstü olacak. doğru cevap o.
-
@hasbayburtlu astın yalnız bir üstten emir almasıyla ilgili olan soruya benzer bir soru daha vardı sanki. soruyu detaylı hatırlayamıyorum. hatırlayan varsa yazabilir mi acaba?
-
ilan metninde 70 barajı net bir şekilde belirtmişlerdi. o nedenle 70 altına inmezler