TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. master
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 147
    • En İyi 73
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

master

@master

137
    İtibar
    1572
    Profil Görüntülemeleri
    147
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

master Takip etme Takip Et

master tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Açıklanması Geciken MÜLAKATLAR

Arkadaşlar hepinize kolay gelsin. Bilindiği gibi uzun zamandır gelmeyen ilanlardan sonra şimdi de uzayan mülakat süreçleri nedeniyle mağduriyet yaşıyoruz. Sesimizi duyurmak için bazı etkinlikler yapıyoruz ancak İİBF alımları az sayıda ve birden fazla kurum olduğu için yeterince sesimizi duyuramıyoruz. Bu nedenle mülakat sonucu bekleyen arkadaşlar destek verirlerse bir twitter etkinliği yapmayı planlamaktayım. Bu hafta sonu GUY sınavı olduğu için muhtemelen haftaya pazartesi veya hafta içi müsait bir vakitte olabilir.

Sizden ricam beklediğiniz mülakatı, kaç kişilik alım olduğunu ve kaç gündür beklediğinizi yazmanız.(aynı mülakatı bir kişinin yazması yeterli olur)
      Şuanda benim beklediğim mülakat; SGK denetmen yardımcılığı-400 kişilik alım(1600 kişi çağrıldı)-77 gün(mülakat 24 şubatta bitti) oldu

Eğer yeterli destek sağlanırsa kapsayıcı bir tag belirleyerek etkinlik günü herkes kendi mülakat sonuçları ile ilgili kişileri etiketler ve taleplerini dile getirir. Uzun süren mülakat sonuçları kaderimiz olmamalı ben yaklaşık 80 gündür bekliyorum ve sabrım iyice azalmışken bu süreden daha fazla bekleyen arkadaşlarımızda var. Açıklanmamasına bahane olarak güvenlik soruşturmaları gösteriliyor ancak binlerce öğretmen ve polis mülakatları nedense daha kısa sürede tamamlandı. Kamudaki bu çifte standarda karşı çıkmazsak daha çok bekleriz. Ayrıca beklediğimi mülakatlar açıklansa bile yarıdan fazla kişi üzülecek çünkü alınacak kadronun 4 5 katı aday çağrılıyor yani geri kalan kişiler boşu boşuna o kadar zaman bekliyor. Bir de bekleyen adaylar açılan her kadroya başvuruyor ve bir aday 3-4 yeri işgal edebiliyor halbuki alımların azaldığı bu dönemde bir kişilik kadro bile çok değerli.

Sizlerinde görüş ve desteklerinizi bekliyorum...

Beklenen sonuçlar;
      SGK denetmen yardımcılığı --------------------------------------------- 400 kişi---- -Mülakat bitiş tarihi: 24 Şubat 2017
      Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı ---------------15 kişi-------Mülakat bitiş tarihi: 10 Mart 2017
      Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yrd.(yazılı sınav)----5 kişi---------Sınav tarihi : 7 Aralık 2016
      Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı-------------23 kişi-------Sınav sonuç tarihi : 12 Aralık 2016 (mülakat tarihi belirlenmemiş )
      Dışişleri Bakanlığı Meslek Memurluğu ------------------------------50 kişi-------Mülakat bitiş tarihi: 13 Mart 2017
      ÇSGB AB Uzman Yardımcılığı--------------------------------------------15 kişi-------Mülakat bitiş tarihi: 15 Şubat 2017
      Kaymakamlık-------------------------------------------------------------------100 kişi-----Mülakat bitiş tarihi: 10 Mart 2017
      BTK Bilişim Uzmanlığı-------------------------------------------------------45 kişi------Mülakat bitiş tarihi: 10 Mart 2017

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master
    • RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı

@paretowilfredo Hocam bizde anlayışla karşılıyoruz devlet içerisinde çok büyük bir bela var lakin bundan bizim gibi gariban suçsuz öğrenciler daha çok etkileniyor. Şimdi hızlı bir soruşturma yapılıp sonuçlar açıklansa devlete bir şey olmaz detaylı şekilde yapılacak soruşturma isterse 5 ay sürsün kazanan herkes bunu beklemeye razı ancak belirsiz şekilde bir gün beklemek bile hiç iyi değil. Özellikle de çevremizdeki insanlar ne oldu mülakat sonucun diye sorup dururken çok kötü bir durum kimseyi inandıramıyoruz.

Adil öksüzü serbest bırakan hakim bile daha yeni ihraç edilmişken mesleğe yeni girecek kişilerin 2 kere soruşturma geçirmesi biraz abes kaçıyor ve çok sinir bozucu(şahsi görüşüm o adamın serbest bırakılması sürecinde olan herkes ihraç edilmeliydi öyle bir günde birisi bırakakılırken jandarma/polis bile ne oluyor demeliydi). Birde mülakatların açıklanması 15 temmuz öncesinde de uzun sürüyormuş 6. promosyonda 2 ay civarı sürdü diye hatırlıyorum ve bu durum iibf bölümlerine has bir durum. Geçen gün bir tanıdığın oğlu öğretmenlik ataması yapılmış mülakattan geçmiş ve adam sonucunu öğrenmiş muhtemelen soruşturma geçirmedi çünkü binlerce öğretmen mülakata girdi bu kadar kısa sürede soruşturma yapılmış olamaz. Fetöyle bağlantılı binlerce öğretmen çıkmışken ve örgüte elaman kazandırmanın sıçrama tahtası okullar iken neden onlarda ince elenip sık dokunulmuyor da bizlerin üzerinde fazla duruluyor diye merak ediyorum. Bence bu bürokratların sebep olduğu bir yavaşlık ve öğretmenler için bu yapılamıyor çünkü yapılacak olursa binlerce öğretmen eylem yapacak ancak bizim alımlar parça pinçik olduğu için sesimizi yeteri kadar gür çıkaramıyoruz.(örn: öğretmenlere mülakat mevzusu çok önceden beri gündemdeydi ancak öğretmenler karşı çıktığı için uygulanamamıştı darbe girişimi olunca dirençleri geçici olarak kırıldı ve ileri muhakkak kaldırtacaklar bundan eminim)

Bu alımda çok yakında açıklanacak ve kazanamayanlar başka alımlarda aynı kısır döngüyü yaşayacak sanırım iibflilerin kaderi bu inşallah kurumların başına ve bakanlıklara bu süreçlerden geçmiş ve bu yolu bilen daha basiretli insanlar gelirde bu tip süreçleri kısaltır. Size de ayrıca teşekkür ediyorum sayenizde hiç bir bilgi alamadığımız kurumdan bilgi alıyoruz ne olup bittiğinden haberdar oluyoruz.

Kazanan arkadaşları şimdiden tebrik ederim ben yeni kısır döngü olan guya çalışmaya başlayım zaten yeterince geri kaldık 🙂 sanmıyorum ama belki gib de süreçler daha hızlı ilerliyordur 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

Arkadaşlar her ne kadar umutsuz olsak da bugün bir twitter etkinliği planladık saat 20.00 de buradan tag paylaşırım. Bu etkinliğin diğerlerinden farkı sadece sgk özelinde değil açıklanması 2 ayın üzerinde olan tüm sonuçlar için olacak(o vakte kadar açıklanmazsa guy sınav sonucu bekleyenlerde katılabilir 🙂 3 gün olmuş sonuçta)

Bakanlar hep 15 temmuzdan dem vurup soruşturmalardan titiz davranıldığından bahsetse de gördüğünüz gibi öğretmenlik ve polislik gibi sayıca çok ve önemli kadroların mülakatları çok hızlı şekilde sonuçlandı. Yanlış anlaşılmasın onlarda beklesin diye değil, bizde beklemeyelim diye etkinlik yapacağız.

Etkinlik sonuç vermezse sgk önünde topluca üstümüze su döküp yanmayan çakmakla bir eyleme sıcak bakıyorum 🙂

Son olarak özel fon sorusu olağan dışı gelir olacak çünkü özel fon A şıkkındaydı böyle çeldirici sorularda en üstteki şık yanlış seçenek oluyor

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

ve o kıymetli soruyu soruyorum fetö sadece a kadroları mı ele geçirmişti? Binlerce alım oldu ama a kadrolardaki(sadece sgk değil) süreçler çok uzun oldu ve devam ediyor. Bana sadece sonucumu söylesin sonrasında güvenlik soruşturmasını 1 yıl beklerim sıkıntı yok ama şimdi beklediğim 1 gün bile çok daha uzun geçiyor. Olumlu veya olumsuz açıklasınlar. Zaten fetöyle bağlantılı birisi olursa ataması yapılmaz yerine de yedeklerle ikame yapılır bu yedekler zaten bunun için.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

yarın 21.00 gibi yazabiliriz veya kararlaştırılacak başka bir vakitte olabilir. bence de tag önemli değil kurumdaki muhatapları etiketlememiz yeterli olacaktır. aslında mülakat sonucu bekleyen bin kişiden fazla ama twitter kullanıcı sayısı az o yüzden iibf olarak sesimizi duyurmada güçlük çekiyoruz. tabi bazıları da twitterın gücüne inanmıyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

bu arada mülakatın erken açıklanmasını benim mülakatım iyi geçti diye istemiyorum. benim mülakatımda çok kötü geçti çıktığımda berbat hissediyordum ama kazanamamış olsam bile hem bunu öğreneyim ona göre yoluma bakayım hem de bundan sonraki mülakatlarda kurum sonuçları açıklamada daha erken davransın geç açıklamayı adet edinmesin. bundan önceki alımlarda soruşturma mı yapılıyordu da sonuç açıklama 65-70 gün sürüyordu.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

@FATMAN06 twittera ilişkin bilgi almak istiyorsanız buradaki videoyu izleyebilirsiniz. Etkinlik tagı etkinlik saatinde buradan duyurulur. Ek olarak yukarıdaki kullanıcı isimlerini de etiketleyerek etkinliğin amacına uygun istediğiniz şeyleri yazabilirsiniz. Twitterı ilk kez kullanıyorsan bir kaç tweet atarak deneme yapabilirsin. Kafanıza takılan bir şey olursa buradan yazarsanız yardımcı oluruz.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

@hayalimsgk Aynen katılıyorum birde mülakat çok iyi bir şey gibi daha çok yayıldı yahu resmen kendi adamını yerleştirmenin bir yolu mülakata ilişkin 6-7 kriter var ama öylesine yazılmış gerçekten bu kriterler ölçülmüyor en fazla 3-4 tanesi ölçülebilir onlarda 5 dakikada ne kadar olursa. Bu torpil olayını da belgeyle görünce daha çok canım sıkıldı önceden de biliyorduk ama göz görmeyince gönül katlanıyordu şimdi 1 vekilin 3 kişiye referans olmasını görmek umudumuzu köreltiyor.

Bu güvenlik soruşturmasının sonuçtan önce yapılması da sağlıklı değil şuanda deşifre olmamış örgüt elemanları var. Misal 3 kişi var birisi fetöcü diğer ikisi temiz şimdi deşifre olmamış kişiler(polis/asker/memur) güvenlik soruşturmasında sahte delillerle(daha önce çokça yapıldı) diğer ikisini fetö ile bağlantılı gösterip kendi adamlarına yol açamaz mı? diğer elenen elamanlar mülakatta başarısız olduk diye düşünüp ses çıkarmazlar. Belki çok uzak bir ihtimal gibi düşünülebilir ancak muhatap olunan örgüt çok tehlikeli ve süreç şeffaf olmazsa bu tip bir olayın olması imkansız değil. İnşallah bunlar göz önünde bulunduruluyordur yoksa insanlar boşu boşuna mağdur olabilir.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

@ehl-i-vukuf hafta içi bir günde olabilir önemli olan çok sayıda tweet atabilmek diye düşünüyorum. 8. promosyona puanı yetmeyip 9. promosyonu bekleyen arkadaşlarda destek verirlerse daha çok sesimizi duyurabiliriz. ne kadar çok sıkıştırırsak işlemleri o kadar hızlandırabiliriz diye düşünüyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

arkadaşlar etkinliği facebook gruplarında duyuralım özellikle açıklandığında 300 kişinin guya başvurmaktan vazgeçeceği yönünde bilgilendirelim. ben şahsen paylaştım ancak daha çok kişi yazarsa dikkat çeker. özellikle yarın etkinlik saati ve tag belli olduğunda etkinliğe davet edersek katılım artacaktır.
      paylaştığım metin;
      "arkadaşlar kolay gelsin. herkesin beklediği guy ilanı geldi gözünüz aydın. sizlerden bir ricam olacaktı biz şubat ayında 8. promosyon sgk denetmenlik mülakatına girdik ancak sonuçlar halen açıklanmadı. bildiğiniz gibi 2016 yılında yüksek miktarda alım olmadı ve guy sınavına girmek isteyip de puanı sınırlarda olan arkadaşlarımız var bu yüzden salı günü bir etkinlik planlıyoruz. bize destek verirseniz guy başvurusundan önce sonuçlar açıklanırsa 300 kişi yerleşmiş olacak ve bu kişiler boşu boşuna guya başvurmamış olacaklar. Sgk denetmenlik p113 den 82 civarına kapattığını hesaba katarsak bu kişilerin çoğu p35 puanları 80 nin üzerindedir. ayrıca sgk denetmenlik alım hedefi tamamlanmış değil bu yüzden alımlara devam edecek eğer etkinlikte bunu da dile getirirsek 2016 puanı ile bir alım daha yapılabilir 8.promosyonda puanı sınırlarda kalmış arkadaşlarında desteğini bekliyoruz. Saygılarımla..."

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

master tarafından gönderilen son iletiler

Açıklandı

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master
    • RE: 2017 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı

@magduriibfli hocam yönetmelik o kadar eski ki adamlar ösymnin sonuç yolladığı zamanki belgeyi kasteden kısmı güncellememiş. Eskiden ösym sonuç belgesi yolluyordu onun aslı kastediliyor ancak basılı yollama dönemi bitti netten alınan örneği gönül rahatlığıyla yollayabilirsin.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master
    • RE: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017

@guydemapusant O eskidendi artık mülakata giren herkese g.soruşturması yapılıyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

@FATMAN06 yapmaları için bir engel yok ancak bizde böyle bir sistem uygulanmıyor

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

@SGul93 keşke 21.00 gibi yapsaymışız dediğiniz gibi işte dershanede olanlar olabilir görmemiş olabilir neyse geçtir artık

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master

@SGul93 valla hiç bilmiyorum ki saat 20.00 erken mi oldu acaba

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master
    • RE: 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları

#GecikenSonuclarMagdurEdiyor twitter da bu başlığa yazalım arkadaşlar

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      master

@wesley10 hocam özel olarak başlık açtım ve oradan bekleyen hangi kurumdan kim sonuç bekliyor öğrendim ve oradan da duyuru yapıyorum daha önce buradan da duyuru yaptım ama görülmemiş olabilir. sağlık olsun

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master
    • RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)

Arkadaşlar kolay gelsin açıklanması geciken ve uzayan süreçler hepimizi mağdur ediyor #GecikenSonuclarMagdurEdiyor başlığına yüklenelim
      her zaman hızlı açıklanan sonuçlar bile günler geçmesine rağmen açıklanmadı. Emin olun guy mülakatları bittikten sonra en az 2 ayda açıklanacak sesimizi duyurmazsak sürekli mağduriyet yaşayacağız. Katılacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master
    • RE: Açıklanması Geciken MÜLAKATLAR

arkadaşlar başlık #GecikenSonuclarMagdurEdiyor
      Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum bu tagı twitterda yazdıktan sonra istediğiniz kişiyi etiketleyerek mesajınızı paylaşabilirsiniz. Herkese kolay gelsin mümkün olduğu kadar duyurmaya çalışın kendi mülakat/sınav sonucu beklediğiniz sayfada ve diğer sosyal medya mecralarında paylaşın.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      master