TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. Umudum btyor
    U
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 30
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

Umudum btyor

@Umudum btyor

16
    İtibar
    791
    Profil Görüntülemeleri
    30
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Umudum btyor Takip etme Takip Et

Umudum btyor tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017

Dolu ve boş kadro kararnamesinde üç işlem yer almakta olup, kararnameyi inceleyecek ziyaretçilerin önce bu işlemin ne anlama geldiğini bilmesi gerekmektedir.

1- Dolu Kadro Değişikliği: Mevcut kadrolar üzerindeki derece değişikliğini ifade etmektedir. Fazla önemli değildir.

2- Boş Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun kadrolar üzerinde sınıf, unvan ve derece değişikliği yapabilmesidir. Örneğin bir kamu kurumunun memur kadrosunu verip(iptal edip), mühendis kadrosunu istemesi(ihdas) boş kadro değişikliğidir. Bu değişiklik çok önemlidir ve bir nevi kadro ihdası anlamına gelmektedir. Boş kadro değişikliklerini inceleyerek bir kurumun ilk defa mı personel alacağı veya görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı açıp açmayacağını anlamak mümkündür.

3- Tutulu Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun daha önce kullanmadığı, ancak ihtiyaç çerçevesinde kullanmak istediği kadrolar için yapılan değişikliklerdir.

Boş kadro değişikliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir:
      1- Bir kamu kurumu 5 veya daha yüksek derecelerden (6, 7 gibi) mühendis kadrosu almış ise, bu değişilik o kamu kurumunun 2008 yılı içinde KPSS yoluyla personel alacağına işaret eder. Ancak personel alımı bir kesinlik içermek sadece kurumun önümüzdeki dönemde bu şekilde bir planlama yaptığı gösterir.

Kurumlar üç alt dereceye kadar atama yapabilmektedir. Örneğin lisans mezunları 9. dereceden memuriyete başlamaktadır. Mühendisler ise 8. dereceden. Eğer bir kurum 5, 6, 7, 8, 9 derecelerden boş kadro değişikliği yapmış ise bu o kurumun personel alacağına işaret eder. Cetvelleri incelerken iptal edilen kadrolara da bakmak gerekmektedir.

Üniversite mezunları 9, önlisans mezunları 10, lise mezunları 13, teknik lise mezunları 12. dereceden göreve başlamaktadır. 657 sayılı Kanunun 45. maddesine göre kamu kurumları memurları üç üst dereceli bir kadrodan göreve başlatabilmekte ancak maaş atanbılması gereken kadrodan verilmektedir. Kamu kurumlarının boş kadro değişikliği yaptığı kısımlarda büyük miktarlarda, belirtilen bu derecelerden değişiklik var ise bu değişiklik o kamu kurumunun personel alacağına işaret eder.

2- Bir kamu kurumu 3-5 dereceli şef kadrosu ihdas etmiş ise, bu değişiklik görevde yükselme sınavı açılacağına işaret eder.

Örneğin, 5, 7, 8 ve 10. dereceli 3636 memur kadrosu iptal edlip bunun yerine 3, 4, 5. dereceli 3636 VHKİ kadrosu alınmıştır. Bu önümüzdeki dönemde memur kadrolarında çalışanların VHKİ'ye geçirilebileceğini işaret edebilmektedir.

3- Bir kamu kurumu, düz memur kadrolarını iptal ettirip, 9. dereceli müfettiş yardımcısı, stajyer kontrolör gibi kadro almış ise bu değişiklik o kamu kurumunun 2008 yılı veya önümüzdeki yıllar içerisinde KPSS/A kadrosu için sınav açacağına işaret eder.

Yukarıdaki hususlar göz önünde bulundurularak, dün yayımlanan kararnamenin ekinin dikkatli bir şekilde incelenmesi halinde personel alım politikalarına ilişkin olarak çok sayıda ipucu yakalabilir.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: Gümrük muhafaza memurluğu mülakat süreci

Ayın 20'sinde sabah gurubunda son kişi olarak mülakata girdim. yorgun ama güler yüzlü 5 komisyon üyesi karşımda duruyordu. Genel bir tanıtmadan sonra sorulan ilk soru: Gümrük Birliği ve Serbest Ticaret Antlaşmasını açıkla, karşılaştır. İkinci Soru Bölüm alakalı olsa gerek ( Uluslararası İlişkiler) D-8 ülkelerini say. geri kalan 3 soruyuda Memleketim olmasından olsa gerek 1071Malazgirt Zaferi ile ilgili sorular soruldu.
      RAbbim Yardımcınız olsun inşallah...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları

Arkadaslar bir aydan fazladir burayi takip ediyorum. Hepinizide o kadar iyi anliyorum ki ve icinizden bi on onbes kisiyi de cogu zaman burada goryrm. Allah yardimcimiz olsun insallah. SİMDi asil konuyu sizinle paylasmak istyrum iyi bi haber mi kotu bi haber mi SİZLER karar verin arkadaslar. Cunku bu ilk ve son mesajim olacak. Oda size yardimci olabilir diye yaziyorum.
      Birseylerin detayini sormayin ama malesef SİNAV SONUCU SU sÜREÇTE AÇIKLANMAYACK. FORMLARDA GEZEN Kİ BURADA DA KONUSULDU COK hatta buradaki admin bir arkadas gecen gun soylemisti. İKİNCİ SORUSTURMA YAPİLİYOR DİYE. MALESEF TAM OLARAK BU SEKİLDE OLMAZSADA GÜVENLİK SORUSTURMASİ GENİSLETİLMİSŞŞ VE DAHA SURECEKMİS BUNU DUN ANKARAYA GİTMİSTİM DÜN AKSAMA DOGRU OGRENDİM OGRENDİGİM ŞAHİS KURUMUN İCİNDEN ÜST BİR MAKAMDA KARDESLERİM.SİZİNLE PAYLASMAK İSTEDİM ALLAH YARDİMCİMİZ OLSUN
      NOT ayni mesaji iibfliler.net de paylastim saygisizca cvplar geldi sizden ricam kendisine yarar birsey goren okusun gormeyen es geçsin bu mesji.

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: PTT 2.500 Personel Alımı Bilgi ve Soru Paylaşım Platformu

arkadaşlar bir konuda YARDIMINIZA ihtiyacım var.P3 puanım 82..... bundan önceki PTT alımında ilk tercihim gelmişti Ankara Başmüdürlük. Ama iki nedenden gitmemiştim. 80 alan puanım vardı ve GUYa başvurmuştum ona rağmen Bursa yazmıştım diye gelmemişti. ve bu PTT mülakatıma yakın bir zamanda açıklanmıştı o yüzden moral olarak çökmüştüm. ikinci neden ankara dışında ikamet ediyorum ve mülakatımın olacağı gün hiç param yoktu bir iki yerden istedim bulamadım ve o yüzden gidemedim sözlü sınava.
      ŞİMDİ başvuru yaptığımda kabul etmiyor başvurumu. gerekçe de aynen şöyle yazıyor : 2017/1 personel alımında asil olarak yerleştiğiniz veya mazeretsiz olarak sözlü sınava katılmadığınızdan ya da ilanda belirtilen şartları taşımadığınız halde müracaat ettiğinizden ya da şu an kurumumuzda çalıştığınız için başvuru yapamazsınız.
      BU DURUMDA BENİM YAPACAĞIM BİRŞEY VAR MI BİLGİSİ OLAN VAR MI ACABA

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor

@Antimülakat @rlg bilgileriniz için çok sağolun. Allah razı olsun hayırlı geceler sizlere inşallah...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: Maliye Bakanlığı 4800 gelir uzmanı kadrosu ihdası

aynen öyle hocam sadece tarihi belli değil inşallah oda yakın zamanda olur inşallah...

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı

@iyimser16 eywallah kardeşim sen de haklısın.. Şuan doktora için uğraşıyorum onun için yökdile girecem zaten. yarın yine de bir şubaye sordurayım ve dediğiniz gibi birşey çıkmaz ise birde okula bakayım olmazsa.

DİĞER içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları

@jan ben yazinin sonuna bir not dustum senin gibi karaktersizlerin saygisizlarim kendini bilmez ukelalarin okumamalarini rica ettim. Ben yorum yazan burada bazilarini tenzih ederek soyluyorum laf kalabaligi yapmak senin gibi bos bos buralara takilacak geyik muhabeti cevirecek boş zamani olan bir insan degilim. BUGUN KUTUPHANEDE EN SON ACİKLANAN KURUMLARDAN BİRİNE yerlesen arkadasa: YA BEN DUN BU BİLGİYİ OGRENDİM FORUMDA GERCKTEN BİRSEYLERİ BEKLEYENLER VAR DEMİSTİM ODA BANA KANKA BOSVER İCİNDE SAYGİSİZ BOS İNSANLAR VAR CANİNİ SKARLAR DEMİSTİ HAKETTEN HAKLİ CİKTİ. Varmis sebin gibileri @jan
      NOT: burayi takip etmeyen biri isem gunler oncesinde paylasilan ikinci sorusma yapiliyo bilgisini paylasan admini nerden biliyorm @jan
      Siz diger arkadaslar boyle bir yazi yazdigim icin hakkinizi helal edin bazen iyi niyetimjz @jan gibi kendini bugday ambarinda zannedenler yuzunnden su istimal edince insanin zoruna gidiyor RABBİm HEPİMİZİn yrdmcisi olsun gonlumuze gore versin VESELLAMMM...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017

@marjinalfaydali @bonus İnşallah hocam tek temennim fazla sayıda bir alım olması. ama o çocuk öyle deyince burada sormaktan edemedim açıkçası. çünkü bu sınavı 4 şidettinde bekleyenlerden biriyim şuan. o yüzden inşallah bütün hak edenleri tatmin edecek bir sayıyla ilana çıkarlar kardeşim.

KPSS A içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor

@rlg Umut dediğiniz kaybedilmemesi gereken tek gerçek Hocam. Yıllardır beni ayakta tutan küçücük de olsa olan umudumdur. p3 2016 puanım ama 2017 alan puanım fena değil. ama girebileceğim bi alım daha yok ne zaman gelir onuda rabbim bilir ama beş yıldır mezunum. ne diyelim DEDİĞİNİZ gibi hocam umudumuzu kaybetmeyelim. Mevlam Görelim Neyler Neylerse Güzel Eyler Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor

Umudum btyor tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2017/2 Personel Alacak

@antimülakat İnşallah hocam inşallah... bir an önce açıklanırda bizde bu stresten kurtuluruz...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor

@antimülakat anladım üstad eyvallah...inşallah geçen yıl ki geç açıklama kabusunu yaşatmazlar tekrar bize...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor

@Antimülakat hocam hayırlı akşamlar...gümrük mülakat sonuçlarından bir ses yok mu hiç 2017/2 sonuçları...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: Gümrük muhafaza memurluğu mülakat süreci

Ayın 20'sinde sabah gurubunda son kişi olarak mülakata girdim. yorgun ama güler yüzlü 5 komisyon üyesi karşımda duruyordu. Genel bir tanıtmadan sonra sorulan ilk soru: Gümrük Birliği ve Serbest Ticaret Antlaşmasını açıkla, karşılaştır. İkinci Soru Bölüm alakalı olsa gerek ( Uluslararası İlişkiler) D-8 ülkelerini say. geri kalan 3 soruyuda Memleketim olmasından olsa gerek 1071Malazgirt Zaferi ile ilgili sorular soruldu.
      RAbbim Yardımcınız olsun inşallah...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı

@Antimülakat hocam ben formu bulamıyorum link atabilir misiniz...

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı

başvuru yapabilen var mı acaba?

KPSS B içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı

@iyimser16 eywallah kardeşim sen de haklısın.. Şuan doktora için uğraşıyorum onun için yökdile girecem zaten. yarın yine de bir şubaye sordurayım ve dediğiniz gibi birşey çıkmaz ise birde okula bakayım olmazsa.

DİĞER içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)

@zenginmemur Anladım hocam..

DİĞER içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor
    • RE: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)

Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ? Şimdi Yüksek Lisans öğrencisiyim. Askerliğimi tecilin sonuna kadar kullandım. Ve tecilim 26 MART 2018 de bitiyor. Ama başvuruda 01.06.2018 E KADAR diyor. Yani iki ay ile başvuramıyorum. şimdi birincisi acaba bu şekilde başvursam iki ay olduğu için görmemezlikten gelebilirler mi? Ya da bir askerlik şubesine gitsem durumu izah etsem iki ay geri alma durumu var mı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı BEKLİYORUM...

DİĞER içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor

Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ? Şimdi Yüksek Lisans öğrencisiyim. Askerliğimi tecilin sonuna kadar kullandım. Ve tecilim 26 MART 2018 de bitiyor. Ama başvuruda 01.06.2018 E KADAR diyor. Yani iki ay ile başvuramıyorum. şimdi birincisi acaba bu şekilde başvursam iki ay olduğu için görmemezlikten gelebilirler mi? Ya da bir askerlik şubesine gitsem durumu izah etsem iki ay geri alma durumu var mı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı BEKLİYORUM...

DİĞER içinde yayımlandı
      U
      Umudum btyor