@burcuburcu hic kimse de vermez. Acın bakın bakalım bir ülkede vatandaşlık almanın maddi manevi zorlukları bedelleri neler? Örneğin, Kanada'ya vatandaşlık icin başvuru yapın. Kişi başı bankalarına 1milyon$ teminat bağlamanızı istemekle beraber vucudunuzun her bir zerresine kadar detaylı sağlık raporları istiyorlar. Ayrıca kariyerinize göre de seçim yapıyorlar (işe yarar bir yanınız var mı diye?) Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı. TÜRKİYE SURİYELİLERİN VATANI DEĞİLDİR. Yaptıkları türlü türlü iğrençliklere İstanbul, Elazığ, Gaziantep, Ankara, Şanlıurfa da bizzat şahit oldum. Gazete, internet vs haberlerde gani gani gördüklerim de cabası. Keske vatanlarını kurtarmak ve savunmak icin silahsız da olsa canları pahasına mücadele edip şehadete erselerdi. Ama yok. Kusura bakmasın kimse, ordan kaçıp buraya sığınmak ülkemizin vatanının bir parcası olmayı haketmek değildir.
piglet tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Türkiye Suriyelilerin vatanıdır
-
RE: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
Arkadaşlar bugun kurumla görüstüm. Mülakat için güvenlik soruşturmalarımızın sonuçlarını beklediklerini, sonuçlar geldikten sonra tarihi belirleyeceklerini söylediler
-
@Keymarsh sana kendini açıkla diyen olmadı, sana gel etkinliğe katıl diyen de olmadı. Ayrıca tartışılacak bir konu yok burada ve burada kimse üslubunu bozmadı. Herkes gayet fikrini söyledi. Koskoca TBMM'nde bile neler, ne üslupta konuşulup tartışılıyor. Burada bir fikir ortaya atıldı. Taraf ve muhalefet olanlar kendince bir şeyler ifade etti. Zahmet edip çok uzun yazmışsın. Ama uzatmadan şunu söyleyeyim:
Üst düzey bürokraside yer almak isteyip de ona göre konuşmak nasıl acaba? Ankara sıcağında takım elbiseyle terlemek istemiyorum diye konuşmak gibi mi? Sıcaktan yana bu kadar nazlanma. Değil bürokrasi, üst düzeyde olmayan bir devlet kurumunda bile yer alacaksan takım elbiseyi giymen gereken daha çok sıcak aylar göreceksin ve daha çok ter dökeceksin.
-
sizler sağ olun arkadaslar. Hepimizin hakkına hayırlısı neyse o olsun. Ama tahminimce belki yarın yarın olmazsa haftaya kesin açıklayacakları aşikar
-
@Captain-America yazık yaa bunun icin mi üye oldun ne zahmet ettin :)) dur madem okadar zahmet ettin cevap vereyim: kurumu aradığımda ulaşamıyorum, hat düşmüyo. Mail ile görüstüm iki kez. Sürekli yazıp sormanın bi anlamı yok. Acaba üsenmeyip baska ulaşan varmı diye öğrenmek istedim.
Merakın gitti mi? -
Sevgili arkadaşlar kusura bakmayım eğer haddimi aştıysam özür dilerim. Lakin burdaki amacımız belli. Herkesin bi yere yerleşip atanması ve bunun icin gerekli bilgiyi burda paylaşması yada gerekli haberi burdan edinmesi. Ama amacımızın dışına cıkarsak böyle sıkıntılar olabiliyor. Kurumu arayan varmı diye sordum? Ki bunu her baslıkta yazan bir cok insan var. Bu soru neden bukadar battı anlamadım. Adam kalkmıs buna cevap vermek icin üye olmus simdide ortalığı karıstırıyor. Ya arkadaş herkesin derdi sıkıntısı mücadelesi uğrası var ......... Neyse. Sevgili spk calısan adaylarından tekrar özür dilerim. Hepimizin hakkına hayırlısını Allah'tan dilerim.
-
@Mimar kesinlikle haklısın hocam. Herkes kendi menfaatince bir şeyler yazıyor. En çok ta takım elbiseyle Ankara'nın sıcağında gezmeyi istemeyen ya da kurban bayramı sonrasını bekleyen arkadaş(lar), rahatlığınıza şaşmamak elde değil. Belli ki ya çalışıyorsunuz, ya da o zaman yapılması menfaatinizce işinize geliyor. Emin olun OHAL vs. gibi süreçlerin yasandığı şu zamanlarda mülakat veya atamaların bir an önce yapılması herkes icin en sağlıklısı. Hepinizde biliyorsunuz ki şu an ki durumu eğer bir kaç yıl önce yaşıyor olsaydık şimdiye mülakat ta olmuştu atama da olmuştu hatta maaşımızı bile almış olurduk. Bilmem anlatabildim mi?
-
Arkadaşlar öncelikle herkesin gözü aydın olsun. Bende bir bilişimci olarak 6 Şubat ta orada olacağım. Whatsapp kullanmıyorum. Line veya wechat olsa olurdu ayrıca son paylaşımlarda gördüklerim üzerine 2 noktaya değinmeden geçmeyeceğim.
-
Kurum başkanı değişti evet ama hala yeni kurum başkanı atanmadı fakat kim olduğu belli olmuş. Eski başkan zaten görevinin nihayeti üzerine bizim alımlarımızla ilgilenmemiş. Zaten kurumda sevilen sayılan biri değilmiş. Açıkçası bu yüzden beklediğimiz tarih bu kadar uzun sürdü.
-
Soruşturması olumsuz geçenlerin çağrılamayacağı ihtimali söz konusuydu bunu burada ben söylemiştim. Evet öyle değilmiş çağırılmış. Ama olumsuz geçen kişilerin olduğu bilgisindeyim hala.
Yakın bir tanıdığım çalışıyor orda. Bu bilgilere oradan vakıfım. İnşallah mülakat sonrası böyle bir durumun mağduriyetiyle kimse yıkılmaz. Kendinize güvenin pozitif olun. Gerisi her türlü gelir.
Herkesin hakkına hayırlısı. İyi akşamlar herkese
-
-
Arkadaslar merhabalar, bu aralar bende sessiz kalanlardan oldum. 20 gun önce dedemin kalp krizi geçirip yoğun bakımda kalması ve geçen hafta vefat etmesi....
Mülakata bilişimci adayı olarak katıldım. Evet karşılama ve ilgilenme harika. Ta ki o odaya girene kadar. Komisyonun genel tavrı soğuk ve ciddiydi. Ayrıca hızlı bir şekilde çok soru sormaları heleki abuk sabuk soruları sormaları çok tuhaftı. Ama mülakatım kötü değildi. Bakalım herkesin hakkına hayırlısı olsun. -
RE: Tezsiz Yuksek Lisans
@Bireysel-başvuru doğru söylüyorsun güzel söylüyorsun kardeşim. yalnız arkadaşın sorduğu soruya eksik cevap veriyosun diye düzeltiyorum sadece. @Manifalitikoos üşenme arkadasım 112 devlet üniversitesinin tümünün enstitü sayfalarını incele derim. Hem fiyat konusunda hemde basvuru kolaylığında avantajlı yerler var: kiminin ücreti ucuz, kimi sadece online sistemde ales ve ao sıralaması yapıp eğer girdiysen hemen seni kesin kayıt hakkına alıyor (mülakat/sınav vs bile yapmadan) ör: sdü için ağustos ayını bekle ales ve ao yüksekse basvuru yap ilk 100e girersen mülakatsız sınavsız kabul edildin demektir. Üstelik totalde 2500 tl civarı para vericen. (eğitim bilimleri enstitüsünde bilgisayar ve öğr. tekn. Bölümü için)
piglet tarafından gönderilen son iletiler
-
sizler sağ olun arkadaslar. Hepimizin hakkına hayırlısı neyse o olsun. Ama tahminimce belki yarın yarın olmazsa haftaya kesin açıklayacakları aşikar
-
Arkadaslar merhabalar, bu aralar bende sessiz kalanlardan oldum. 20 gun önce dedemin kalp krizi geçirip yoğun bakımda kalması ve geçen hafta vefat etmesi....
Mülakata bilişimci adayı olarak katıldım. Evet karşılama ve ilgilenme harika. Ta ki o odaya girene kadar. Komisyonun genel tavrı soğuk ve ciddiydi. Ayrıca hızlı bir şekilde çok soru sormaları heleki abuk sabuk soruları sormaları çok tuhaftı. Ama mülakatım kötü değildi. Bakalım herkesin hakkına hayırlısı olsun. -
Bir kaç gün girmedim buraya o yüzden mesajı yazmadan önce okuyunca farkettim. Bir fikrim yok ️
-
Arkadaşlar öncelikle herkesin gözü aydın olsun. Bende bir bilişimci olarak 6 Şubat ta orada olacağım. Whatsapp kullanmıyorum. Line veya wechat olsa olurdu ayrıca son paylaşımlarda gördüklerim üzerine 2 noktaya değinmeden geçmeyeceğim.
-
Kurum başkanı değişti evet ama hala yeni kurum başkanı atanmadı fakat kim olduğu belli olmuş. Eski başkan zaten görevinin nihayeti üzerine bizim alımlarımızla ilgilenmemiş. Zaten kurumda sevilen sayılan biri değilmiş. Açıkçası bu yüzden beklediğimiz tarih bu kadar uzun sürdü.
-
Soruşturması olumsuz geçenlerin çağrılamayacağı ihtimali söz konusuydu bunu burada ben söylemiştim. Evet öyle değilmiş çağırılmış. Ama olumsuz geçen kişilerin olduğu bilgisindeyim hala.
Yakın bir tanıdığım çalışıyor orda. Bu bilgilere oradan vakıfım. İnşallah mülakat sonrası böyle bir durumun mağduriyetiyle kimse yıkılmaz. Kendinize güvenin pozitif olun. Gerisi her türlü gelir.
Herkesin hakkına hayırlısı. İyi akşamlar herkese
-
-
Sonunda... hadi gözümüz aydın
-
@oguzhan24 bilmiyorum hocam bana söylendiği kadarını burda aktardım ama yinede elimden geldiğince birşeyler öğrenir paylaşırım
-
@piglet, içinde söyledi: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
@shady1 hocam spk ya gittim orda yakınımla bizzat görüştüm yüzyüze. Oturduk 2 saat konuştuk. Soruşturmalar bitmedi demişti ama çok az kaldığını da söyledi. Benim bile sonucumun ne olduğunu bilmiyorum lakin olumsuz sonuçlanan bir “çok” kişinin olduğunu ve bunların mülakata çağrılmayacağını bana söyledi
-
@shady1 hocam spk ya gittim orda yakınımla bizzat görüştüm yüzyüze. Oturduk 2 saat konuştuk. Soruşturmalar bitmedi demişti ama çok az kaldığını da söyledi. Benim bile sonucumun ne olduğunu bilmiyorum lakin olumsuz sonuçlanan bir kişinin olduğunu ve bunların mülakata çağrılmayacağını bana söyledi
-
@piraye başkan seçimi olacağını bana da söyledi ama bunun personel alımlarını etkilemeyeceğini de söyledi.
-
Uzun bir zaman sonra tekrar merhaba arkadaşlar, ben de sizin gibi bekleyenlerdenim malesef. Kurumda çalışan bir yakınım var. Dün görüştüm kendisiyle. Soruşturmalar daha tam bitmemiş. Hem dediğiniz gibi katılım başka kurumlara yerleşen arkadaşlardan dolayı Hem de soruşturma sonuçları olumsuz olan bir çok kişi olduğundan katılımın az olacağını ben de anlamış oldum. Soruşturma sonuçları ile ilgili gizlilik söz konusu olduğu için ancak bu kadar bilgiye vakıfım. Ayrıca herkesin sorusturması bitince mülakat yapılacakmış ve tarihi ile ilgili bir bilgi yok. Hepimiz için hayırlısı olsun.