@davetsiz54 ADAMSIN ADAM
felsefeöğretmeni tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
Açıköğretim Not Geçme Sistemi
Açık Öğretim Not Sistemi / Açıköğretim Not Geçme Sistemi / Açıköğretim Notları
Arkadaşlar ne zamandır bu siteden faydalanıyorum etliye sütlüye karışmadan bari bir faydam olsun istedim. Bugün açıköğretim sınavından çıkınca araştırıp öğrendiğim şeyi buraya da koyup en azından çorbada bir tutam tuzum olsun istedim.
Benim gibi lisans mezunu olan arkadaşlar 50-60-70 (okula göre değişen) geçer not sistemlerine alışkınlardır. Ben açıköğretim fakültesini de bu notlar civarında geçme not barajına sahip zannediyordum. Öyle değilmiş.
Öğrencinin bir dersten başarılı sayılması için / geçebilmesi için 100 tam puan üzerinden vize + final/birinci + ikinci sınavları doğrultusunda 35 alması gerekiyormuş. 100 üzerinden 35 puan geçer not anlayacağınız.
Hatırlatmakta fayda var: İngilizce Öğretmenlik Lisans Programında İngilizce okutulan derslerde yani ingilizce sınavlarında veya laboratuvar derslerinde geçer not daha yüksek.
Açıköğretim Fakültesi Harf Sistemi / Açıköğretim Fakültesi Not Sistemi
Benim gibi kaç puan hangi harfe denk geliyor diye merak edenler için bunu da bırakıyorum.
84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçebilirsiniz
77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçebilirsiniz
71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçebilirsiniz
66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçebilirsiniz
61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçebilirsiniz
56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçebilirsiniz
50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz
46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçebilirsiniz
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçebilirsiniz
33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz
0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız. -
RE: Neden Mühendislik
tamamen olaya vıdı vıdı olarak bakan bakış açısı için mühendislik türkiye de karşılığı okumuş ara elemandır. fakat işin felsefe ve kapasite olayını da anlamak gerekir. Örneğin mühendislik bakış açısına dair fikir sahibi olmak gerekir.
yarısına kadar su dolu bir bardak gördüğünde; "yarısı dolu-yarısı boş" demek yerine "bardak kapasitesinin %50'si ile çalışıyor, bu şekilde sistem overdesign gözüküyor, kesit azaltma yoluna gidilebilir"İşin vıdı vıdı sını konuştupuma göre halk diline dönüyorum:
"mühendislik yazma gençliğin yanar."sadi şirazi
"mühendislik yazmazsan gençliğin neye yarar."
mevlana
"mühendisliği kazanınca gençliği kim arar."
yunus emre
-
Branşlara Göre Norm Fazlası Öğretmen Sayıları
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinden ihraç edilen personellerin yerine norm fazlası öğretmenlerin boşluğu doldurmasını planlıyor.
Norm fazlası öğretmenlerin ataması - atamaları için duyurular ve başvurular yapıldı.
Norm Fazlası Sayısının En Çok Olduğu 5 Branş Şu Şekilde:
1-) Sınıf Öğretmenliği - 8 bin 62 kişi
2-) Teknoloji ve Tasarım - 2 bin 872
3-) Türk Dili ve Edebiyatı - bin 844
4-) Sosyal Bilgiler - bin 840
5-) Matematik - bin 723 -
RE: Hukuk Fakültesi kimler okumalı?
normal bir şeydir. ben okudum, yine icap etse yine okurum. kafada çok büyütülmemesi gereken bir hadise. kimse hukuk okudu diye efsane olmuyor. adliyelere gidin görün, bir sürü zırtapoz var hukuk bitirmiş. atlan deve değil. avukatlıkla hukuk okumayı birbirine karıştırmayın gözünüzü seveyim. hukuk adalet için, okunmaz, hatta adaletle uzaktan yakından alakası yoktur. avukatlık desen, life coachingle esnaflığın karışımı bir şey. günümüzde sağolsun güncel hükümetle birlikte meslek yerlerde sürünüyor, sağolsunlar. ama aslında şöyle bir şey var, okuduğun okulda ana dersleri seçmeli görüyorsan orada dur canım. borçları yiyeceksin bir kere. hukuk muhakemeleri kanununu iyi bileceksin. öyle anayasa çalıştım, boşanmanın şartı şurtu onlar seni avukatlığa götürmez. yaa karakterinde disiplin, kafatasında beyin ve zeka bir de kalemin iyiyse okursun. bu memlekette ölü fok balığı gibi konuşup, steve madden marka ayakkabılarıyla pıtır pıtır avukatlık yapan kızlarımız var düz fönlü. bak onlar okudular bitti. sen niye okuyamayasın?
-
RE: 2016 Aralık GUY Sınavı
@Fabrizio hocam öyle de duyum olmuyor tepki oluyor. Duyum oluyor tepki oluyor. İlan geliyor tepki oluyor. İlan gelmiyor tepki oluyor. Para çokomel eğrisi gibi traji-komik bir denklem oluştuğunu görüyorum.