2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Priss Hocam gecen sene tartışmalı soru daha fazlaydı Ancak gecen sene +1 üzerine çıkmaz.Yani 26 yapan kazaır diyebiliriz.
-
Geçen yıl sınava girmedim. İlk kez bu yıl girdim. Geçen sene 23.5 ile kapattığını duymuştum.
-
@Emirkym Yanlış bilgi, 400.arkadaş kağıdına bakmış tam 25 neti varmış
-
@FC-Real-GDP 2 ayrı standart sapma hesaplanacağı için 10'dan fazla gelebilir.15.170 kişi girmiş geçen yıl bu yıl da bu civardadır.Türkçe için herkes hepsini yaptığını söylüyor da ortalama o kadar yüksek olmayabilir.Alan için de aynı şeyi düşünüyorum.Birine 17 puan standart sapmadan gelebilir en fazla da-çok zor - 20 gelir.
-
@mehmetsy "Haberlere çıkmıştı, geçen sene 23 net yapan bir arkadaş, 400. sıradan girmiş ancak kendisinden yarım net daha fazla yapan ve yanlış hesaplama olduğu anlaşılınca liste dışı kalmıştı" diye çok farklı platformlardan okumuştum. Burada da geçmiş sayfalarda yazıyordu.
-
Net olayına çok takilmayin 30 net yapani,alan ağırlıklı 23 yapan bile sıralamada geçer.
Alan 0.6 . -
Geçen sınav bir 19alan agirlikli artı Türkçede mülakata girdi
-
Soru ile soru önergesi, TBMM iç tüzüğünde net bi şekilde ayrılmamış, ikisi de kabul görebilir...
-
Meclis bu şekilde ayrım yapmadan vererek tanımlamış.. https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/yazili_sozlu_soru_sd.sorgu_baslangic
-
Aşk-ı Memnu – Halit Ziya Uşaklıgil
Bizim romancılarımız her nedense romanlarında geçen tiplerini incelemeye pek yanaşmazlar, romanlarında kadın kahramanlar olsa bile bunlar genel olarak
kalın çizgilerlegeçiştirilir. Oysa Firdevs Hanım olsun, Bihter olsun, birbirini kovalayan olaylar içinde, çok yakından izlenerek onlardaki değişim günlük gerçeklere, kişiler arası ilişkilere bağlanarak şaşırtıcı bir ustalıkla anlatılmaktadır. Ancak Nihal için aynı şeyleri söylemek çok zordur. -
@elbet1gun hayır teşekkür ederim.
-
@onuktekin umarım dediğiniz gibidir. lakin standart sapma o kadar önemli değil doğru sayısı önemli.
-
@FC-Real-GDP ham puanı 70 olan veya 65 olan kişiye sapmadan puan eklenir.( Veya herhangi bir puan aralığına)
-
@OseneBuSene hocam bu standart sapma işini tartışmak istemiyorum. hiçbirimiz istatistik mezunu değiliz. ama sizin dediğiniz gibi değil. alanda bir soru 0,6 kat sayıya sahip değil. öyle olsa bir alan sorusu bir gkgy sorunun 1,5 katı olur çünkü gkgy de 0,4 ile çarpılıyor. 0,6 ile çarpılması alandan en fazla 60 puan geleceğini gösteriyor, gkgy'den de en fazla 40 puan gelir.
-
@FC-Real-GDP Aynen öyle hocam. Alan doğru sayısı düşük olursa standart sapma bir işe yaramıyor.Herkesin yapabildiğini yapamayıp kimsenin yapamadığı soruyu yapmanın bu konuda bir avantajı yok.
-
Arkadaslar sizce serbest kur rejimi cevabi kabul edilir mi
-
@OseneBuSene Ham puan değil.Ağırlıklı standart puanı, ağırlıklı standar puan ortalamasına eşit olan adayın puanı 70 kabul edilir.O 70 in anlamı o. ASP'si en yüksek adayın puanı 100 kabul edilip ona göre puan hesaplanır.(bu KPSS için böyle.Kaymakamlık kılavuzunda formülü vermemişler.)
Sonuç olarak bir adayın 70 üzerinde puan alabilmesi için ortalamanın üzerine çıkması gerekir.(KPSS'ye göre bu yazdıklarım.Kılavuzda formül yok.) -
herkes esnek kurda hem fikir gibi ama tufan samet ozdurak turkiye ekonomisi sayfa 258 de aynen şoyle yaziyo turkiye "2001 krizi itibari ile yonetimli dalgalanmaya birakilan esnek kur sistemine gecmistir" mahfi eğilmez de benzer aciklamada bulunmus.mudahaleli esnek kurdan bahsediyo.gercekden gecmise baktigimizda bu sene dahil 2002 den beri merkez bankasinin asiri oynamalarda dovize mudahale ettigini gorursunuz tam bi esnek kur yok.artik osym nin takdirine kalmiş.
-
@OseneBuSene Alan ağırlıklı ne oluyor
-
@enea dalgalı kur rejimi/sistemi olmalıydı kardeşim.tabi dalgalı kur ya da dalgalı döviz kuru cevaplarda kabul edilecektir