2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Peki biraz daha araştirma amaçli,
Geçen sene Devlet Denetleme Kurumu dogru cevapti Devlet Denetleme Kurulu kabul edilmedi. Çunku Devlet Denetleme Kurulu diye bir şey yok.
Ancak Kısısel verileri koruma kurumu kisisel verileri koruma kurulundan olusur ve kurul 9 üyeden oluşur. Kisisel verileri koruma kurumu/kurulu kabul edilme sansi olabilirmi?
-
@Daywalkers o zaman kişisel verileri koruma kurumunun başkanlık birimini yok saymış olursun dostum. Kurum ; kurul ve baskanlıktan oluşuyor çünkü.
-
-
@Oruçreis öncelikle bu benim ingilizce dahil olmak üzere bir kaç kaynaktan harmanlanmış olduğum görüşüm ikincisi üslup kaymakam adayına yakışmıyor Son olarak sonuç geldiğinde itiraz eder gider görürsün cevabı!
-
@Daywalkersd devlet denetleme kurulu doğru olanı. Soruda bağımsız idare otoriteyi soruyordu kvk kurulu kurumun organı o yüzden kabul olacağını dusunmiyorum
-
@forceful Öncelikle bu soruyla ilgili şunu söylemek istiyorum. Farklı kaynaklardan araştırdığınızda farklı şeyler karşınıza çıkıyor. İşgücü cevabını doğrulayan kaynaklarlada , işgücünün yanlış olduğunu gösteren kaynaklarlada karşılaştım. Kendimde işgücü yaptım ancak ösym'nin doğru cevap olarak işgücünü kabul edeceğini düşünmüyorum.
-
@ugur1144 Teknik olarak konuşmaya hiç gerek yok.TÜİK kendi sitesinde işgücü kavramını tanımlarken işgücü=çalışanlar + işsizler olarak tanımlıyor ve işsizlerin kimlerden oluştuğunu yazıyor ve ifadeyi aynen yaziyorum. İşsiz:
Referans dönemi içinde istihdam halinde olmayan (kâr karşılığı, yevmiyeli, ücretli ya da ücretsiz olarak hiç bir işte çalışmamış ve böyle bir iş ile bağlantısı da olmayan) kişilerden iş aramak için son üç ay içinde iş arama kanallarından en az birini kullanmış ve 15 gün içinde işbaşı yapabilecek durumda olan kurumsal olmayan çalışma çağındaki tüm kişiler işsiz nüfusa dahildirler -
Bugunun modasi da ben yanlis yaptim ama osym soyle kabul eder bence falan filan ya lutfen gercekci olun ve biraz samimi olalim
-
@kaya06 Bugünün modasını bilmiyorum ama ben bunu söylerken konuyu aaraştırdığımı diğer cevapların doğru olma olasılığını ifade etmek için yazdım. Bunu söylerkende sonderece samimiydim. Sizi bu mu rahatsız etti?
-
@forceful Burdaki ifadeye göre cevap işgücü olmaz çünkü işsizlere iş aramayanları dahil etmemiş.
-
@ugur1144 sadece size demedim tum gun ayni tarz yazismalar tuhafima gitti soylemek istedim
-
@ugur1144 iş aramayanlar,kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfusun içinde yer alır.
-
2 hafta bitti hep ayni tartismalar. Ve kendi cevabini farkli tarzlarla kabul ettirme cabasi surec boyle devam ediyor.
-
@forceful Dikkatli okursanız ordaki ifadede son üç ay içerisindeki iş arayan işsizlerin kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus içinde olması şartını koşmuş.
-
@ugur1144 15 gün içinde işbaşı yapabilecek diyor.3 ay onun oncesindeki ve baglaciyla ayrılan cümlede.
-
@oneday guy da sorulan hangi soru ve cevap ne kabul edilmiş aydınlatabilir misiniz?
-
@forceful Daha önce söylediğim gibi bu konu biraz karışık bazı yabancı kaynaklarda aktif nüfus ve işgücünün aynı olduğunu ancak işgücünün 1 gün 1 hafta gibi kısa dönemler için kullanıldığını aktif nüfusun ise yıl gibi uzun dönemler için kullanıldığını okudum. Ama ösym'nin böyle detaylı düşündüğünü sanmıyorum. Yukarıdaki ifadeyle ilgili olarak bağlaçla ayrılan değil birleştirilen ifade var.
-
EDİT: Lütfen dışarıya bağlantı vermemeye özen gösterelim.
Nüfus sorusu ile ilgili bakılabilecek bir site...
-
-
@sehri-emin Evet haklısınız çoğu kaynak böyle söylüyor. İki kavramın aynı olduğunu söyleyen kaynaklardan okuduklarımdan sonra şöyle bir yorumda bulundum. ( yanlış olabilir) muhtemelen kısa dönemler için iradi işsizlikten sözedilemeyeceği için kısa dönemde de iradi işsizlik işgücünün içinde olabilir. İşgücü dahaçok kısa dönemler için kullanılıyordur. Sınavda herhangi bir dönemden bahsetmediği için uzun dönemi kastetmiş olabilirler bu nedenle işgücü yanlıştır diye düşünüyorum.