17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@metupolitics kardesim guzel bi calisma olmus emegine saglik. Ben ilk baslarda 30 gibi dusunuyodum ama suan dusuncelerim degisti 24 gibi ni dusuncem var hayirlisi
-
@metupolitics yaptığın bu hamle ile mülakata göz kırpanlardan olduğunu düşünmeye başladım. Emeğine sağlık.
-
@Antimülakat yanliz sunu merak ediyorum kardesim. Diyelim ilk 400 hesaplanirken 70 barajinini yeteri kadar kisi gecemesse yani 25 ile kapatirsa o zaman altta kalanlar yukari cikarmi yoksa gecen kadar kisimi cagirilir . Diyelim 350.siradaki 71 aldi ama 351.kisi 67 puanda kaldi ne olacak. Yani 22 23 24 dogrusu olan adam standart sapma ile 65 te kalirsa ana siralamada 370.olursa ne olacak
-
Arkadaşlar,
Aşağıdaki açıklamanın vucut bulmuş hali nasıl oluyor bu sınavda?
şöyle düşünebilir miyiz
Mesela ;Cevabı 49 olan soruyu doğru yapan birisi "görevden uzaklaştırma(bu soruyu kolay varsayalım)" yanlış yaptıysa ve net sayısı iki adayın da aynı ise az yapılan soru(49 olan soru olsun o da) yu
yapan arkadaşın sıralaması daha yüksekte mi oluyor?Yoksa en çok doğru cevabı kim verirse o mu daha üst sıralamalarda oluyor?
açıklayabilirseniz çok sevinirim"Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Alan Bilgisi Testi için puanlayıcılar tarafından soru bazında verilen puanlar test bazında ayrı ayrı toplanacak ve bu toplamlar testlerin ham puanı olarak belirlenecektir. Her test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.
. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi için hesaplanan standart puan 0,4 ağırlıklandırma katsayısı ile Alan Bilgisi Testi için hesaplanan standart puan 0,6 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve bu şekilde adayların Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.
" -
@tugbi aynen . Dogru sayisi ayni olsada puanlari farkli oluyo zor soruyu yapan kisi daha fazla puanli oluyo
-
@meter1 Zor soruları yapanın doğru sayısı,kolay soruları yapana kıyasla daha az olursa ?(2-3 soru gibi mesela)?
-
@meter1 hocam soru güzel. Daha önce Kaymakamlık sınavında mülakata çağrılacak kişi sayısının altında taban puan altı yaşandığına tanık olmadık bu sene olur mu dersen ben yine olmayacağını düşünüyorum. 400 kişinin 70 üstünü göreceğini düşünüyorum. Dediğin gibi bir durum olursa şayet, 70 altında alanı mülakata dahil etmezler, geçenler girer sadece.
-
Katiliyorum ama ben gecen sayisi az olursa normal olarak standart sapmanin yukselecegini ve 23 22 lere kadar inebilecegini dusunuyorum
-
@tugbi aslinda dogru sayisinin bu tip durumlarda onemi yok. Puan baz alindigi icin sen zor soru yapmissan eger standart sapman yuksek olur bu durumdada bazen 2 3 hatta 4 soru fazlasi olani bile gecebilirsin diye dusunuyorum. Mesele dogru sayisndan ziyade standart sapma ile birlikte toplam paunin. Be zateb bu sinavda standart sapmasi yuksek olanlarin trajik bi sekilde kendisinden fazla dogru yapanlarin ustune cikabilecegini dusunuyorum.
-
teşekkürler @meter1 ben tabir-i caizse tutuştum diyebilirim:) doğru cevapladığım tam 3 soruyu son dakikalarda değiştirip yanlış cevaplar verdim.Sonum onlardan olacak galiba çıkış yolu var mıdır diye bakıyorum da yok gibi..
Velhasılı ,diğer sınav Nisan Mayıs gibi olacak diyorlar inşallah ona kısmet olur artık nasip diyeyim -
@tugbi 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
teşekkürler @meter1 ben tabir-i caizse tutuştum diyebilirim:) doğru cevapladığım tam 3 soruyu son dakikalarda değiştirip yanlış cevaplar verdim.Sonum onlardan olacak galiba çıkış yolu var mıdır diye bakıyorum da yok gibi..
Velhasılı ,diğer sınav Nisan Mayıs gibi olacak diyorlar inşallah ona kısmet olur artık nasip diyeyimGeçmiş olsun kardeşim
Gerçekten zor durum
Ben de 2 soruyu bu şekilde değiştirdim -
Arkadaşlar son yapılan bu analiz gerçekten benim de kafama yattı
Ki zaten matematik verilerAma 70 altına düşeceğini sanmıyorum ilk 400 kişinin.
Bir de ben geçen sene 486. olmuştum,puan 72 idi -
Arkadaşlar ne kadar dogru bilmiyorum , Facebookta bu konu hakkında bir arkadaş şöyle yorum yaptı .
400 kişilik kontenjan dolmadan puanların 70 den aşağı düşme gibi bir durum olmayacak . Öğrencilerin standart sapması ona gore belırlenecek . Adamın ham puanı 67 de kaldıysa sistem onu +70 e cekip mülakata alacak . Sadece bu ogrencı değil ondan sonraki gelen adamın puanı 63 ise onuda 69 a cekecek . ama o arkadas 70 altında kaldıgı için cagrılmayacak . Eğer kontenjan dolmadıysa bu 63 lük arkadaşıda mulakata cagırmak için bu sefer daha yüksek sapma puanlarıyla karsılasılacak .
Ne kadar dogru bilmiyorum... -
@OFLU61 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Arkadaşlar ne kadar dogru bilmiyorum , Facebookta bu konu hakkında bir arkadaş şöyle yorum yaptı .
400 kişilik kontenjan dolmadan puanların 70 den aşağı düşme gibi bir durum olmayacak . Öğrencilerin standart sapması ona gore belırlenecek . Adamın ham puanı 67 de kaldıysa sistem onu +70 e cekip mülakata alacak . Sadece bu ogrencı değil ondan sonraki gelen adamın puanı 63 ise onuda 69 a cekecek . ama o arkadas 70 altında kaldıgı için cagrılmayacak . Eğer kontenjan dolmadıysa bu 63 lük arkadaşıda mulakata cagırmak için bu sefer daha yüksek sapma puanlarıyla karsılasılacak .
Ne kadar dogru bilmiyorum...Mantıklı kardeşim ama bence ilk 400 70 altına inmez
-
Ben de ilk 400'ün asla 70'in altına ineceğini düşünmüyorum. Hatta 75'e bile ineceğini düşünmüyorum. Daha da ötesinde; forumlarda yazılanlar doğru ise (herkes samimi ise yani) 78-80 arası bir taban ile kapanacağını düşünüyorum.
-
@patronaj 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Ben de ilk 400'ün asla 70'in altına ineceğini düşünmüyorum. Hatta 75'e bile ineceğini düşünmüyorum. Daha da ötesinde; forumlarda yazılanlar doğru ise (herkes samimi ise yani) 78-80 arası bir taban ile kapanacağını düşünüyorum.
kardeşim o zaman 30-32 dogru arası kapatacagını düşünenlerdensın ? Çünkü ham 80 puana birde sampa eklenırse 88 lere cıkar
-
@OFLU61 Yok hocam sapmalı bir şekilde 78-80 ile kapatacağını düşünüyorum. Doğru sayısı olarak da 28-30 gibi bir rakam. Ama 28 doğrunun altına ineceğini düşünmüyorum
-
@patronaj 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@OFLU61 Yok hocam sapmalı bir şekilde 78-80 ile kapatacağını düşünüyorum. Doğru sayısı olarak da 28-30 gibi bir rakam. Ama 28 doğrunun altına ineceğini düşünmüyorum
26-27 ile kapatacak hocam buna inancım tam .
Çünkü 30 a kadar cok hızlı düşeceğini düşünüyorum 30 dan aşağı indiğimizde ise yıgılmalar başlayacak . kontenjan 2 sorudan daha fazla kaldırır hocam . 27-26 ları görür -
Bilmiyorum ne dersiniz de şöyle bir durum da var geçen sene kolay eyvallah artı bir de Türkçe ve Tarih sorusu 1'er soru fazla..Biz burda neredeyse türkçesiz doğru peşindeyken geçen sene fazla 1 türkçe 1 tarih fazlasi var hani o kek kolay olan ama doğru sayısına eklenen..@metupolitics iyi yazmış sayısal verilerle bunu da ilave ederse en azından 25 üstü tayfanın umidinin artmasına sebebi olur,çünkü burda yazan tayfa genelde bilinçli adamlar azcok sonuca dair ufak ta olsa ipucular oluşuyor..Umarım sonucu iyi olur
-
arkadaşlar şu bireysel başvuru sorusunu tam olarak hatırlayan var mı acaba ?