2018 Guy Alımı
-
Bahsi geçen 1000 kişilik sayının olabilecek en minimum sayı olduğu illa ki üstünde geleceğini söyleyenler de var ️
-
Arkadaşlar ben bimere giriş yapamıyorum sorundan dolayı kimlik bilgilerinize ulaşamıyoruz diyo. Bu sorunu yaşayan sadece ben miyim ?
-
@ozlemm yok hocam bugün bi aksilik va hiç kimse giremiyor
-
@gmzankr066, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
@ozlemm yok hocam bugün bi aksilik va hiç kimse giremiyor
hı öyle mi tamam hocam teşekkür ederim. Gönderilecek gün belli mi peki ?
-
https://twitter.com/arzuerdemDB/status/961306427259342849 sayın arzu erdem bizle ilgili bir tweet atmış , onun altına yorum olarak GUY la ilgili anlam karışıklığına yol açan açıklamayı yazarsak belki bakana iletebilir, daha önce tweet atmamız sonucu bakana soru sormuştu
-
@ozlemm bilmiyorum ki ben görmedim en azından
-
Kimse kimsenin nasîbini alamaz. Alayım dese bile, buna yol bulamaz.
-
Arkadaşlar puanım 78.7 sıralama 6041 1000 kişilik alimda gelme ihtimali nedir
-
@yusufkalkan261 6037 benımde gelir
-
arkadaşlar merhaba 10.500 sıralamaya gelmesi için alım sayısı kaç olmalı sizce ?
-
@yusufkalkan261, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
Arkadaşlar puanım 78.7 sıralama 6041 1000 kişilik alimda gelme ihtimali nedir
Hocam P48 ile olacaktır büyük ihtimalle.5 katı çağrılırsa biraz ortada olur,1000 kişilik fire gerekir ama olmayacak şey değil,bu sınava üst kurullar yada müfettişlikler için girenler yada halihazırda guy ve üzeri işlerde çalışanlar epey vardır diye düşünüyorum.Zaten 5 kat üzeri çağrılırsa kesin girersiniz.
-
@meç nasıl geçmişler acaba? ya sağlam referansları vardır ya da kurum, bu adam başka yere gidemiyecek kadar yetersiz demiş olabilir. Bana göre mülakat sistemi tamamen haksızlık kpps ve kurumda iyi net yap, mülakatta soruları bil ama sonuçta elen hemde 30-40 puanlık mülakat notları ile. Kendine sınavlarda güvenen varsa mülakatsız sistem ister.
-
10 katı mevzusu olmuş yüksek puanlı arkadaşlar içiniz rahat olsun o sistemi yapamazlar 5 katı bile guy için fazla. Sınava giren sayısının 2 katına çıkması demek daha fazla sınav masrafı, daha fazla itiraz, daha fazla insanla uğraşmak demek kısacası kurum durup dururken kendi başını belaya sokmaz. Puanı yetmeyen arkadaşlarda kpss de biraz daha gayret göstererek rahatlık ile guy sınavına hatta guy ne ki merkez uzmanlık ve müfettişlik sınavlarına katılabilirler. Bu arada yönetmelikte kaç katı çağrılacağı düzenlenmemiş yani kurumun 10 katı çağırmasının önünde yasal bir engelde yok.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim sınavlarda 0,1 ile kaçırdım mağdurum deyip daha fazla kişinin sınava çağrılması gerektiğini savunmak mantıklı değil, emin olun 70 barajını geçen herkesi sınava çağırsalar 69,99 alan adam o baraj neden 65 değil mağdur edildim diyecektir. Bende vmy yi yarım puandan daha az bir fark ile kaçırdım ama bu yüzden daha fazla kişinin çağrılması gerektiğini düşünmedim, kpps'ye daha fazla çalıştım inşallah bir ilan gelirse bu sefer rahat şekilde girebilirim.
Guy için yapılabilecek en adaletli düzenleme il tercihinde 2 veya 3 il tercih etme hakkının verilmesi ve bu öncelik sırasına göre o il için sınava girmektir böylelikle gidilmek istenmeyen iller yazılmak zorunda kalınmaz ve 76 ile girip 82 ile sınav dışı kalınmaz bir denge oluşur. Ama böyle bir düzenlemenin de yapılacağını sanmam GİB'in umurunda bile değil böyle bir şeyi yapmaz daha önce başka bir düzenlemede yapıldı ama o da uygulanmadı
-
@black arkadasım bu konu haddinden fazla uzadı elenenler haklı olabilir biz buna bir şey mi dedik galiba insanlar anlamak istedikleri gibi anlıyorlar. Burda kimse elenenler haketmedi kazananlar haketti demedi. Ben sadece düşük puanlılara hakaret vari bir söylem vardı ona karşı çıktım hala neyini anlamıyosunuz derdiniz varsa gidin torpil yapanlara söleyin bize değil. Yeter daha uzatmanın anlamı yok.
-
Sevgili arkadaşlarım merhabalar
1000 kişilik guy alımını duyunca ben elimi guy sınavından çektim. Çünkü sıralamam 15 bin ve gelme ihtimalinin 0.01 olduğunu biliyorum. Ha yine çalışıyorum ama öncelik KPSS elbet.
Sıralama 10 katı olması çok çok zor bir ihtimal. Denildiği gibi bakanlık o kadar maliyete girmek istemez bir. Diğer ikincisi de kendimizi kandırmaktan başka bir şey olmaz.
Aslında bizim tercihlerimiz de öğretmenlerin il tercihi gibi olsa mağduriyetlerimiz ciddi şekilde azalır diye düşünüyorum. İki üç il de değil 10 il seçtirseler. Öğretmen ataması gibi yerleşsek sonra da sınava girsek daha güzel olurdu. -
Merhaba arkadaşlar,
2017 p48 puanım 73 sıralamada 13 bindeyim. 1000 kişilik alımda hiç şansım olmaz mı? -
@meç kusura bakmayın ama kinayeli bir söylemde bulunmuşsunuz ve görünce cevap vermeden geçemedim konuyu sürekli takip etmiyorum o yüzden önceki mesajlardan haberim yok. Yakın bir zamanda da o başarının sırrını gördüğüm için altında yatan sebebi bilmeyen arkadaşlara aktarayım dedim yoksa sizi hedef almadım zaten sınava bile girmeden torpil yaptırdınız diye sizi suçlayacak değilim.
-
10 katı olursa sınavı geçme şansınız düşüyor ayrıca mülakata kalan 4 katı olacak onu kazanma şansınız da azalıyor ortalıkta bu kadar torpil dönerken mümkün oldugu kadar az kişinin sınava katılıp az kişinin mülakata kalması daha adaletli yoksa boş yere ugraşmış olacaksınız
-
@wickselll hocam gelme ihtimali %90 gelmeme %10 6 bin sıralamaya zaten ilk 7 binde 2500 kişi vardır guya başvurmayacak ona bakılırsa 4 binde ki adama bile kesin gelir diyemeyiz
-
Anlaşılan 1000 kişilik alım da kepenk kapatıyorum. Herkes için hayırlısı olsun.