2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Bence yeni sistemde "bir kısım atama ile" gelecek "bir kısım sınavla" aynı şekilde alınmaya devam edecek.1700 sayılı dahiliye memurları kanunun Kaymakam adaylığı yazılı sınavı, mülakatı ve atama Madde 2/A maddesi halen yürürlükte.
Bu 5 yıllık düzenlemenin sınavla alınacaklardan ayrı bir durum olduğunu düşünüyorum.Eski sınav düzeni devam edecek ama 4 yıllık üni mezunu ve 5 yıllık kamu/ özelde çalışmış olanlardan da atama yapılabilecek.
Sınav tümden kaldırılması ve kaymakamlığın istisnai memuriyet benzeri bir kadroya evrilmesi söz konusu değil.
-
@aslan-reyiz Dışarıdan yapılacak atamalarda istisnai memurluk mu olacak ? Yani cumhurbaşkanı istediğini atayacak mı ? Onlara ayrıyetten bir sınav var mı
? -
@ronin ne olacağını sizden çok daha önce GERÇEKTE NE OLUYORU TEYİT EDEMEDİĞİ için bilen sayısı oldukça fazla,bunun için sallama ziya diyenlere kızmanıza gerek yok....özür kısmını görmedim kusura bakmayınız, o kısım için özür dilerim bende... artık ne olacağını öğrenmiş oldun... 14.00 da ne açıklanacağına bekle bakalım, ve sana duyum vereni değiştirsen senin açından çok daha sağlıklı olur, yoksa herçekten sağlığını bozacak sahte bilgilere erişebilirsiniz...
-
Dostlar @KaymakamAdaylıgı dostumuzun soyledikleri isiginda da degerlendirdigimizde ilk bastaki muspet yorumumuz karsilik buluyor.
Hem Kaymakam Adayı alinmaya devam edilecek ki kararnamede Kaymakam kelimesinin kullanilmasi buna isaretti. Bir yandan da istenirse kamudan burokrat atamasi gibi Kaymakam atamalari yapilacak.
Umdugum buydu ve bilgiler de bu yonde gorunuyor.
@KaymakamAdaylıgı emegine saglik dostum.
-
@kaymakamadaylıgı Teşekkürler hocam. Ancak 4 yıllık fakülte mezunu olan herkesin girebilmesinde hangi amaç güdülmüştür mantıklı izahını bulamıyorum da . O zaman 4 yıllık fakülte mezunu olan herkes istediği mesleğe başvursun doktor olsun veteriner olsun avukat olsun öğretmen olsun.
-
@kaymakamadaylıgı hocam @fthgny arkadaşımız güzel bir tespit yapmıştı. 703 sayılı khk geçici 1. madde 18. fırkaya göre tamamlanmamış sınavlar eski kanuna göre yapılır ibaresi var. öyleyse ilanın güncellemesine gerek yok diye düşünüyorum.
-
@paretowilfredo Hocam 4 yıllık fakülte mezunu olan herkesin girebileceği ibaresi beni şaşırttı. Buna karşı durmalıyız ve itiraz etmeliyiz.
-
Burada kimsenin moralini bozmadan mantıklı çıkarımlar yapıyorduk ama bazı arkadaşlarımız canı yanmışlığın verdiği etkiyle olsa gerek beni ve benim gibi düşünen arkadaşlara polyanacılık yakıştırması yapmıştı..Ben canını sıktığım veya üzdüğüm tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum haklarını helal etsinler..Sonucun öngördüğümüz gibi çıktığı için de en az kendim kadar buradaki tüm arkadaşlar adına da çok sevindim..Allah hepinizin yolunu açık etsin.
-
Sınava ilanın revize edilmesiyle birlikte sınava ortalama 1 ay kalmış olacak. Bu saatten sonra atom mühendisi olsa elimizden alamaz Allahın izniyle. Ama bırakmamak lazım bir dahaki sefer bu kadar rahat olmayabiliriz..
-
4 yıllık tüm fakulte mezunları basvurabilecekmis...
Alayı gelsin.. -
@kaymakamadaylıgı abi bu ne kadar saçma bir durum biz SBF yi niye okuduk su ürünleri bölümünü bitirenlerle aynı sınava girelim diye mi ? Herkes kendi alanında sınavlara girsin meslek sahibi olsun. Bunun aksini iddia etmek insanların aklıyla, emeğiyle alay etmektir.
-
Hiç iktisat görmeyen adamlar gelip sınava girecek gerçekten başarılı olabileceklerine inanıyorlar mı acaba
-
Bizler de tusa falan girelim ne kadar güzel olur değil mi
-
@the-kaymakam Aynen hocam. Sınav için seviniyoruz ama bu detayı kaçırıyoruz . Unutmayalım 100 kişi atanacak. Ondan sonrası içinde önümüzü görebilmemiz lazım.
-
Düzenlemeler çok iyi oldu çok güzel herşey.
Ben valla ha da billahi da anlamıyorum son sınav deseler göbek atacaklar var hazırdı kazanması sanki de. Bu sene Ankara siyasal bilimler fakültesi yazan 17 yaşında bir adam düşün üniversiteye giden veya İstanbul hukuk olmadı İzmir iktisat. Bu adamın önü ne kadar açık bu adam ne yapacak mezun olunca ne edecek iki gün sonra buradaki insanların da çoluğu çocuğu kardeşi olacak kardeşim ülke iyi gitmiyor dersen devletle kavga edersin derler dolar olmuş 4,90 vay sen nasıl doları eleştirirsin hükümet nasıl eleştirirsin sistemi nasıl eleştirirsin düzenlemeyi nasıl eleştirirsin... Yahu yazık günah bizler çekiyoruz da bizlerden sonrası için geleceklere her geçen gün daha da zorlaşıyor dünya dur demez mi kimse hakkını aramaz mı yaa yazık -
Sizin dediğiniz gibi çıksa da yine hak kaybı var önceden 100 kişi ilana çıkacaksa atıyorum şimdi 95 kişi çıkacak , gelecek gelir uzmanı birisini kaymakam diye atayabilecek. Yine iibf olarak hak kaybına uğradık bu neyin sevinci sizde ki ?
-
@k-33 Hocam ilerleyen süreçte iktisatta öğrenilebilir ve sınavda da başarılı olunabilir. Bu düzenlemeye karşı itiraz etmemiz gerekiyor.
-
@umutsuz-0 hocam yazdım cimere başka merciler varsa itiraz edelim.
-
@sayıştay bak kardeşim bu ben son sınava gireyim de isterse bir daha alım yapmasın diyenlerin sevinci emin ol, zalimler için yaşasın cehennem haketmeyen kimseyi Allah bu dünyada makam mevki nasip ederse, öteki dünya da sürüm sürüm süründürsün kahrı perişan eylesin benim kalbimden buuz etmem bu kadar artık yeter insanlarla dalga geçsen bu kadar olmaz yazıktır günahtır be zehir ile zıkkım olsun hakkım iyi oldu alacaklı çıktığımız bir yer daha çıktı deyip gideyim de vmy bari çalışam
-
Başvuru süresinin uzaması ve diğer bölümlerin de girebilmesi bizi etkilemez arkadaşlar, yahut cüzzi miktarda etkilemez. Ancak bundan sonraki sınavlarda koşuşturan sayısı fazla olacak, bu da etkilemez. Neticede koşuşturmadan şikayetimiz yok, hak eden kazansın