TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. The kaymakam
    T
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 239
    • En İyi 102
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

The kaymakam

@The kaymakam

263
    İtibar
    6854
    Profil Görüntülemeleri
    239
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

The kaymakam Takip etme Takip Et

The kaymakam tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)

Zat-ı Hakk'da mahrem-i irfan olan anlar bizi
      İlm-i sır'da bahr-i bi-payan olan anlar bizi
      Bu fena gülzarına talib olanlar anlamaz
      Vech-i baki hüsnüne hayran olan anlar bizi
      Dünye vü ukba'yı tamir eylemekten geçmişiz
      Her taraftan yıkılıp viran olan anlar bizi

Niyazi Mısri

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

@rorschach159 abi ben Anadolunun köylerini gezmek istiyorum. Köy kahvesinde Ahmet amcanın sıkıntılarını, tek katlı evinin bahçesinde Ayşe teyzemin dertlerini dinlemek ve onlara çözüm bulmak icin çabalamak istiyorum. Günümüzde henüz teknolojinin bozamadığı samimiyetin ve muhabbetin timsali Anadolu halkımızla birlikte olmak istiyorum. Denizli de Recep Yazıcıoğlu, Diyarbakır'da Gaffar Okkan ve Mardin Derik'te Muhammed Fatih Safitürk olmak istiyorum. Şuna bak nasıl da hamaset yapıyor diye düşünebilirsiniz lakin samimi bir şekilde gönlümden geçenleri yazdım. Rabbim layıkıyla hizmet edecek olanlara kaymakam olmayı nasip etsin inşallah.

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam

Aydınlık gecelere bıraktım kendimi
      Gam yüklü duvarlar çevreliyor güneşimi..

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

Yazdıklarımı olur da yetkili biri okur diye düşünerek yazıyorum çünkü biliyorum ki forumu bakanlıktan takip edenler de var.
      Bizim için (İİBF, SBF) her geçen gün kötü bir haber gelmeye devam ediyor. Mv yaşı 18 e indirilirken kaymakamlık için 5 yıl kamu da çalışmış olma şartı getirilmesinin akılla mantıkla hiçbir izah edilir yani yoktur. Biz bu meslek için nelerden vazgeçtik hele ki ilan geldi herkes masraf yaptı emek harcamaya başlamıştı bir sabah uyandık hayallerimizin elimizden alındığını gördük bu işler bu kadar basit olmamalı çocuk oyuncağı değil bu. Bu son sınav yapılsa bile benim artık umudum kalmadı çünkü sınavı gecsek bile mülakatta eleyecekler yeni sistemdeki şartları taşımadığımız için yani AÖF lulerin mülakatta elenmesi gibi olacak. İdari hakimlik durumu da anlaşılmaz bir halde ayrıca Sayıştay kılavuzuna baktığımızda orada da aklımızla dalga geçtiklerini görüyoruz. Ankara'da sınavı iptal olanlar yeni sınava girecek İstanbul İzmir'de sinava girmiş olanlardan isteyenler yeni yapılacak sınava girebilecek diyor. ADALET nerede ? Eşit şartlarda sınava tabi tutulmak nerede ? Artik Kpss den de ciddi alım yapılacağını düşünmüyorum çünkü başbakanlık başta olmak üzere kapanan bakanlıklardaki bürokratlar açık yerlere yerlestirilecek. Devletimizi yönetenlerin çoğu İİBF li olmasına
      rağmen bu yapılanlara anlam veremiyoruz. Tüm sorumluları Allah'a havale ediyorum. Rabbimden başka kimsem yok o inşallah rızkımı kazanacağım bir işi bir an önce nasip eder.

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam

Uçurumun kenarındayım Hızır
      Ulu dilber kalesinin burcunda
      Muhteşem belaya nazır
      Topuklarım boşluğun avcunda
      Derin yar adımı çağırır
      Dikildim parmaklarımın ucunda
      Bir gamzelik rüzgâr yetecek
      Ha itti beni, ha itecek
      Civan hazır
      Divan hazır
      Ferman hazır
      Kurban hazırUçurumun kenarındayım Hızır
      Güzelliğin zulme çaldığı sınır
      Başım döner, beynim bulanır
      El etmez
      Gel etmez
      Gülce'm uzaktan dolanır
      Gülce bir davet
      Mecaz değil
      Maraz değil
      Gülce bir afet
      Peri değil
      Huri değil
      Gülce beyaz sihir
      Gülce ölümcül naz
      Buram buram zehir
      Yar yüzünde infazBir gamzelik rüzgâr yetecek
      Ha itti beni, ha itecek
      Güzelliğin zulme çaldığı sınır
      Ben fakir
      En hakir
      Bin taksir
      Ateşten
      Kalleşten
      Mızrakla gürzden
      Dabbetülarz'dan
      Deccal’dan, yedi düvelden
      Korku nedir bilmeyen ben
      Tir tir titriyorum Gülce’den
      Ödüm patlıyor Gülce’ye bakmaktan
      Nutkum tutuluyor, ürperiyorum
      Saniyeler gözlerimde birer can
      Her saniyede bir can veriyorum
      Ömer Lütfi Mete

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci

Bu şiirin tam yeri sanırım..

Ulu dilber kalesinin burcunda
      Muhteşem belaya nazır
      Topuklarım boşluğun avcunda
      Derin yar adımı çağırır
      Dikildim parmaklarımın ucunda
      Bir gamzelik rüzgâr yetecek
      Ha itti beni, ha itecek
      Civan hazır
      Divan hazır
      Ferman hazır
      Kurban hazır

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

Benim bu sınavdan anladığım bir iktisat hocası, bir idare hukuku hocası, bir tr ekonomisi ve bir Türkçe hocası bize yöneltilen 100 soruyu beraber kafa kafaya verip çözmeye kalksa bırakın full çekmeyi 90 üstü net bile yapmaları çok zor. İktisat hocası haliyle iktisatı bana bırakın diyecek ve monopol sorusunda ya yanlış işaretleyecek ya da boş bırakacak çarpan sorusunu da sınav atmosferinde doğru yapıp yapamayacağına soru işareti koymak gerek! Diğer alanlar için de bu geçerli idare de kop sorusu ve dahası birçok hocanın Sayıştay sorusunu, yerel yönetimler ve belediye meclisinin görev alanına giren sorusunu doğru cevaplayabileceğini düşünmüyorum. Bazı arkadaşlar burada yazdı Türkçe de öznellik çıkarım sorunu birçok Türkçe hocasına sormuşlar bu soruda hata var cevabını almışlar. Diğer alanlardaki bazı soruları da bu duruma dahil edebilirz. Demem o ki ÖSYM nasıl bir ekibe soru hazırlatıyor çok merak ediyorum ve bu sorular neden başkalarının incelemesinden geçmiyor, geçiyorsa neden farkedilip gereken özen gösterilmiyor? Ayrıca yanlış soru kimin kaleminden çıkmışsa bir yaptırımı olması lazım ama bana öyle geliyor ki hiçbir yaptırım olmadığı gibi herkes cebini doldurduğu ile kalıyor olan da hergün saatlerce masabaşında dirsek çürüten biz gençlere oluyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam

Ey benim iltiyam-ı nâpezirim (kapanmaz yaram)
      Ey benim irtiâş-ı mestim (sarhoşluğum/titrekliğim)
      Ey benim inşirâh-ı derûnum (gönül ferahlığım)
      Ey benim irtidâf-ı sevim (ardınca yürüdüğüm, ardına düştüğüm, peşinden koştuğum aşkım)
      Ey benim irtigâb-ı halim (hesveslenip rağbet ettiğim)
      Ey benim anâsır-ı erbââm (toprağım, havam, suyum, nurum, ateşim)
      Ey âlemin kızıllığını ruhuma saran, kehkeli devâm-ül devâm ve davam
      Ey sebâ makamında tınlayan serzenişlerimi, sadağında sabâ sabâ yükselten kav-i gam..
      Ey sökülüp kayinâğ-i andan (çıkış yerinden) yokuş aşağı kayan sulardan, ç/ağlayan gür gürültüm..
      Ey dökülüp semâ-i arşdan (gökten, yüksekten) bozkır topraklarımı yeşerten yağmurum
      Ey zemzeme-dar (ahenk) içinde dağ aralarından esip kokusuyla mest eden rüzi-garım/gülüm...
      Sonun gelmezki, mânâ ve maddeyle mezetmekle (anlatmakla) b{y}itesin..
      İdrak-ı müdrik (kavramakta güçlük çeken) aklım şeşârıp kaldı deryâ-ı çağanına düşünce (okyanus gibi, derinlik)
      Tüm müftehir (şâşaâlı) söylemlerim, ipek kozalarına doladığım saçının tek bir teli kadar etmez toplasam...
      Medhiyeler, feverânlar, câmiülkelimler; yetmez seni tarife...
      Medhiyelerim ak güzelliğin karşısında olur, olur kendine reddiye..
      Feverânlarım (çığlık/inilti) gömülür ilmek ilmek sessizliğe..
      Câmiülkelimlerim (zengin söz heybesi) fakirleşir döner fırkanda lâl-ü ebkeme (lal olmuş dile/dilsize)..
      -mum olsan, yanar pervane kanatlar..
      -yel olsan, un ufak olur parçalanır dağlar..
      -toprak olsan, sende açar muradını baharlar..
      Ey benim maarizülkelâmım (sözün içinde geçen ama görünmeyen/örtülü)
      Ey benim karanlıklarıma şemsitâbânım (ışık saçan, aydınlatan, güneş)
      -sana sevdalı bu canın senden başka mahlası yoktur zeminde..
      -sana sözler dizen bu acizin fikrinde titremez senden başka gülçehre..
      -değil mi ki, fincan denize müştak ummana sevdalı; varsın olmasın bu gedanın (fakir/kimsesiz) vuslatı...
      -çünkü kavuşmak aşk değildir, ama aşk kavuşmaktır..

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

Arkadaşlar geçen seneki kaymakamlık başlığında sınav sonrası yazılanları okumanızı tavsiye ederim 27 Eylül'e kadar birçok muhabbet döndü aynı şu süreçte şahit olduğumuz gibi tartışmalar birbirini ağır kelimeler ile itham etmeler, tehditler vs. Sonrasında ne mi oldu? 27 Eylül geldi sonuçlar açıklandı herkes birbirinin hakkına girdiği ile kaldı. Belki bir iki kişi hariç kimsenin dediği gibi de olmadı sonuçlar. Ne standart sapma uygulandı ne de bir hocadan alınan bilgi ile 73 ile kapattı. Demek istediğim bütün günümüzü burada birbirimize laf yetiştirerek geçirmeyelim. Kimse birbirinin hakkına girmese bile burada en değerli şeyin 'zamanın' zayi olmasına vesile olmayalım.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam

“Açılır bahtımız bir gün hemen battıkça batmaz Ya!

Sebepler halk eder Mevla, kerem babın kapatmaz Ya!

Benim Hakk’a münacatım, değildir rızk için hâşâ,

Hüda rezzak-ı âlemdir, rızıksız kul yaratmaz Ya!”

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam

The kaymakam tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

@can-mavi @pareto_wilfredo bu platformun oluşturulma nedenlerinden birinin de bu olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum. İlanlar gelir gider sınavlar kazanılır kaybedilir ama güzel insanlar bulundukları ortamı da güzelleştiriyorlar. En güzel yerler en çok hakedenlere nasip olur inşallah.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

@tnr17 hazır @amirim de gelmişken ona yöneltelim sorunuzu bakalım o ne diyecek ?
      Hayırlı bayramlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019

@mutlakbutlan hocam arkadaşın diğer paylaşımı da çok manidar, 2018 yılında 1 yıl sonraki kendine not bırakmış ve şunları yazmış;
      "Eksiden gelenler likelasin. Kendime mesajim da su o maaşinin belli bir kismini her ay bir hayır isine yatir. Ya ise girememis arkdaslarina ver ya da bir cocuğa aylik burs ver."
      Şuanda bu hayır işlerini işe girememiş arkadaşlarıyla aynı ilanlara müracaat ederek yapıyor sanırım. Arkadaşlar insan imkanlarının ve maaşının artacağı bir kadroya elbette geçmek ister veya bir hayali hedefi vardır mesela kaymakam, hakim olmak istiyordur hangi ise girerse girsin bunun peşinden koşmaya devam eder bu iş müfettişlik de olabilir lakin atanmanın bu kadar zor olduğu bir zamanda kendisi de belli sıkıntılar çekmiş birinin önüne her gelen ilana başvuru yapması aynı statüdeki mesleklere dahi başvurması ve bunu açıkça ilan etmesi savunulacak, anlayışla karşılanacak bir şey değil benim nazarımda. Kaldı ki geçmişte kendi yazdıkları da ortada profiline göz atmanız yeterli!

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: Kaybedenler Kulübü

5 farklı kurum sınavını küsüratlı puanlarla kaçırarak ve 2 mülakattan elenmiş biri olarak biz de yerimizi alalım.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020

Arkadaşlar kurumu arayan var mı? Subaylıkta bile 27 yaş sınırı var bunlar 25 yaş sınırı koyarak ne yapmak istiyorlar. Devlet kadrolarında 35 yaş sınırı varken 25 yaş sınırı nedir

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları

@Aslan-Reyiz üstad il planlama uzman yardımcılığı da p32 den mi olur acaba ?

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

@GeneralGeneral evet İngilizce YDS den zor olduğu için zaten 70 i az kişi geçebildi ve ikinci aşamaya az kişi kaldığı için direkt mülakat yaptılar. Alan sınavı yapılmadı.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam
    • RE: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı 2020

Strateji ve bütçe başkanlığı da p29 dan alıyordu ve 70 YDS istemesine rağmen 16. Kişinin puanı 91.18 dolayısıyla 90 altına inmesi çok çok zor gözüküyor lakin aslan reyizin paylaştığı gibi bu kurumun son alımında 8. Kişinin puanı 91.28 ve 8 kişiden 6 sı 2017 puanı ile başvuru yapmış. 1. Olan arkadaş 100 puanla başvurmuş ama mülakata gitmemiş (bu duruma şaşırmadık) aynı kişi bu seneki strateji bütçe ilanına da başvuru yapmış birinci sırada yer alıyor acaba sınava girdi mi diye düşünüyor insan ister istemez.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam

@Aykutluk size mülakatta başarılar o halde hocam 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      The kaymakam

@Aykutluk sizin puanınız kaç hocam ?

KPSS A içinde yayımlandı
      T