2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
Kazananların bölüm dağılımı nasıl , bilgisi olan var mı
-
@engineerisletme Çeko mezunu olan varmış onu duydum
-
Sevgili Arkadaşlar, hepinize Merhaba
Çok Şükür 3.mülakatımda kazandım ve buraya bir yorum yazmadan ayrılmak
istemedim. Çünkü tam 3 Senedir bu forumla yattık kalktık. İlan ne zaman geliyor, sınav ne zaman olacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak, duyumu olan varmı vb.İlk mülakatımı kaybettikten sonra, o kadar üzülmüştüm ki anlatamam. 1 hafta kendime gelemedim. Keza 2.mülakatımda da. Yeri geldi ağladık, yeri geldi ismimizi listede göremeyince sinirlendik, yeri geldi bağırdık, yeri geldi anlıkta olsa küstük. Ama bugün geriye dönüp baktığımda iyiki vazgeçmemişim diyorum.
İnancımızı hiç bir zaman kaybetmedik. Bu süreci sizle beraber yaşayan aileleriniz varsa eşlerinizin de sabırlı olması gerekir. Yıpratıcı ama sonu bir o kadar güzel bir süreç.Siz değerli arkadaşlardan bu süreçleri çok fazlasıyla yaşamış bir kişi olarak şunu rica ediyorum.
Elbette ağlayın, sinirlenin ama asla vazgeçmeyin ve devletimize olan inancınız hiç bir zaman azalmasın.Eğer bu mülakatta olmadıysa olmadığı daha hayırlıdır. Belki ben ilk mülakatımda kazansaydım, bu mesleği kaldıramayabilirdim, tavırlarım ve hareketlerim belki değişebilirdi, tabi ki bu herkes de olacak diye bir şey söz konusu değil. O yüzden önemli olan düştüğünüz yerden de inancınızı kaybetmeden kalkabilmektedir. Eğer gerçekten bu mesleği istiyorsanız, olursunuz.
Hepinizin yolu açık olsun. İnşallah bizlerde vatana millete hayırlı hizmetler eder, bize verilen sorumluluğu kaldırabiliriz. Bu yolda beraber savaşmış arkadaşlar olarak dualarınız bizlerden esirgemeyin.
Benim her zaman dualarım bu mesleği sonuna kadar hakkeden arkadaşlarımla beraber olacaktır.Allaha Emanet olun
-
34 veya 35 yaşında olup da mülakatı geçen oldu mu acaba?
-
Arkadaşlar bu yeni bölümlerden sınava giren oldu mu yani sosyoloji psikoloji halka ilişkiler vb gibi
Ve bu bölümlerden mülakata katilip kazanan var mi dir -
bi tane mülakatı da geçen arkadaşın ankarada ki işinden çok memnun olduğu ve belge teslim etmediğini duydum.
-
@merasim34 Benim gibi ldeali olanların girmesine engel oluyorlar ya allah onların belasını versin
-
@merasim34 Hangi kurumda ve hangi pozisyonda çalışıyormuş hocam?
-
Gelir uzmanı olup kazanan var mı?
-
@monser türk patent kurumunda uzman ve uzman yardımcısı olarak çalışıyormuşş
-
Bu kaymakamlıklarda il stajı diye bir şey varmış kazandıktan hemen sonra ilk yıllarda mı yapılıyor bu staj yoksa ilerleyen yıllarda mı mesela 2020 de kazanan bir kişi 2021 de mi yapıyor il stajını ya da kaymakam vekilliğinden ve yurtdışı eğitim ve görevinden önce mi yapıyor il stajını yoksa atıyorum kazandıktan 3 4 yıl sonra mı nasıl oluyor?
-
Bir de il stajı illerde mi oluyor yoksa ilçelerde mi ve eğitim gibi bir şey mi tam olarak nedir?
-
@Lora Önce il stajı yaparsınız bi süre bir valinin yanında. O sıralarda ankarada kısa süreli bi eğitiminiz olur. Sonrasında vekaleten kısa sürelerle farklı ve küçük ilçelere gönderilirsiniz. Her konuda sayın valilerimizden yardım göreceksiniz. Yakın bir arkadaşım geçen senelerde kazanmıştı onda süreç bu şekilde işlemişti
-
@Lora Puanı yüksek aday öncelikli olmak üzere il stajını belirlenen iller arasında tercih yaparak seçeceksiniz. Puanı iyi olan istediği ilde yapma imkanı bulur. Bu süreçte hepiniz organize olup Tercihlerinizi daha bilinçli belirlemenizi tavsiye ederim karambole olmasın
-
@oliviadunham peki il stajı ne kadar sürüyor kaç yıl ya da kaç ay il valiliklerinde oluyor değil mi ve normal mesailer gibi mi oluyor çalışma saatleri ve koşulları
-
@oliviadunham bu arada teşekkür ederim cevaplar için iyi geceler
-
@Lora max 3 ay valinin yanında kalmıştı diye hatırlıyorum. Bu 3 ayın içindeyken bi ara Ankarada eğitim gördü Yenimahalledeki içişlerinin binasında. Sonra vekaleten bi ilçeye atandı ama orada da vali çok yardımcı oldu İlk bi sene içinde 3 ilçeye vekaleten ataması oldu. Göreve başladıktan yaklaşık 1.5-2 sene sonra yurtdışına gönderileceksiniz ama bu süre her dönemde değişiklik gösteriyor diyorlar bilmiyorum. Kısacası yaklaşık 2-3 ay valilik stajın bitince vekaleten atandığın ilçede aslında artık kaymakamsın adı sadece vekalet. Aşamayacağın bir problemle karşılaştığında valilerle irtibat kurulabiliyor diye hatırlıyorum. Ama yapılamayacak şeyler değil. Normal mesai saati gib başlamış oluyor hayatın. Ama bir kaymakamın mesai saati gibi. Çoğu haftasonu aileni göremeyebilirsin, vatan için çok çalışmaya hazır ol Tatmin edici bir iş, arkadaşım çok mutlu ama bir yandan mesai açısından zor. Artık hayatın bu şekilde devam edicek iş hayatının bir parçası olacak, ama güzel olacak. Sayfaya rastgele girmiştim cevaplamak istedim. Hepinize hayırlı uğurlu olsun çok mutlu bir iş yaşamınız olsun inşallah. Olmayanlar okuyorsa bunu eğer asla umutsuzluğa düşmesin doğru zamanı gelmemiş demektir olmadıysa. Ben de çok emek verdim yıllarca çok bekledim defalarca elendim çok ağladım ve asla olmaz dediğim bir yer oldu. Sabrın sonu selamet emin olun. İyi geceler