Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@gpale baktim ve çok şaşirdim. Normalde dil bölümleri de dahil olduğu için yüksek kapatmasini bekliyordum ama ilgi görmemiş. Aslinda dışişlerinde yukarda dediğiniz gibi yüksek yds pek birşey ifade etmiyor. İyi makale yazmanin yani sira konuşabilme becerisi de çok önemli. Bu sinavda da çeviri ve makale kismi belirleyici olacaktir.
-
@gpale sınav ilanındaki iibf, hukuk, iletişim ve gıda müh mezunlarının p3 puanıyla sadece mütercimlik bölümünün başvurduğu p3 puanını aynı mı tutuyorsunuz? bence kontenjan dolar ama 83-84 civarında kapatır. 86 ve üstü az kişi olur. sınava girenlerin yarıdan çoğu 86-83 puan aralığında olur. yukarıdaki 89-88 gibi çok alakasız taban puan tahminleri moral bozmasın
-
@rain96 bu ab uzman yardimciliginda da 220 kisilik basvuru kontenjani acildi bence kesin 80 e duser keske 5 puanim daha olsaydi p3ten
-
@islimbot mütercimlik ilanina da tüm bölümler başvurabiliyordu.
-
@detrimental sonuçta her dil puanı olan mütercimliğe niyetlenemez. o yüzden düşük kapatmıştır.
-
@gpale Sağlık olsun, moralinizi bozmayın derim. En azından YDS puanınız var. Birçok ilanda avantajlısınız.
-
@islimbot evet ama sonuç olarak sadece mütercimlik mezunlari değil tüm bölümler başvurabiliyordu. Tabiiki dışişleri mütercimlikte çok seçici olacaktir ve yds puani yüksek olan çoğu kimse kendine güvenmez.
-
@detrimental @islimbot Mütercimlik B grubu memurluk olduğu için başvuran çok olmamıştır. Özlük haklarını incelediniz mi hiç? Elbette dil puanı olanlar arasında AB uzman yardımcılığı çok daha fazla rağbet görecektir. Yoksa kurumun dil konusunda uzman yardımcısını büro personelinden daha az sıkıştıracağına mı inanıyorsunuz cidden?
-
Arkadaslar mutercimlik nere ab uzmanlığı nere? Birisi teknik bir iş birisi kariyer uzmanlığı. Dolayısıyla onun puanlarına bakarak kıyas yapmayın bence. Örneğin mutercimlige vurmadim buna vuracagim. Bu şekilde düşünen birçok insan da vardır.
-
@naturegmbh 80 üstü p3 ve b seviye yds si olan az insan vardır diye düşünüyorum ki hepsi de bu ilana başvururlar mı bilinmez.
-
Aile Bak.Uzm yrd 2017 almıştı yds c+p3 ten ..15 kişi almıştı 60. aday 87.037 ile kapattı.
-
ne ağlamışsınız, yok p3 puanı istiyor yok yds istiyor diye. türkçe-matematik çözemeyen kişinin böyle kurumlarda ne işi var. yds'den 80 alamayan da biraz düşünsün ben neden alamıyorum diye.
-
@écouter Hocam asıl Türkçe matematik çözen kişinin bu kurumda ne işi var :D?
-
Ya hadi 80 yds olsun da p3 nedir ya
-
@gpale türkçe-matematik temel yeterliliktir. kişi hangi alanda çalışırsa çalışsın bu ikisini iyi bilmesi gerekir. kpss'de çıkan matematik sonuçta mat-2 konuları değil ilkokuldan beri öğrenilen mat-1 konuları. türkçe'yi çözemeyen biri belli ki okuduğunu anlamıyor. benim nazarımda türkçe okuduğunu anlamayan bir insanın bırakın ab başkanlığını kahvehanede bile yeri yoktur.
-
@écouter Hocam p3 o kadar mühim olsaydı meslek memurlarını da konsolos adaylarını da alırken sadece yds koşulu sürmezlerdi. Sadece kendi fikrim bu tabi
-
Arkadaşlar elinde AB ve Türkiye ilişkileri notu olan var mı acaba ?
-
@gpale hocam, burada da siz haklısınız şimdi. ab başkanlığında da dediğiniz gibi yds 85 şartı koyup sıralama yapsalar daha makul olabilirdi. hatta daha iyi olurdu.
-
İlanda istenen sağlık beyannamesi ve kimlik beyannamesinden kasıt nedir? Hastaneye filan gitmemiz mi gerekiyor?
-
@kaysersozee form var. onları doldurman gerekiyor.