14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
Hocam sorular yayınlanır mı sizce
-
Uluslararası kuruluşlar soruları zordu bence, iletişim teorileri soruları nispeten kolaydı, matematik 3 4 tane zorlayici soru disinda ortalamaydı. Türkçe de keza matematik gibi 3 4 tane zorlayıcısı vardı. Tam sınırda kalmalık bir sınavdı yani.
-
İngilizcede corona virüs ve Elazığ depremi ile ilgili olan soruların cevaplarını hatırlayan var mı?
-
Hocam onu ben donations yaptım cömert bağışlar diye düşündüm
-
@rk_ donations
-
Genel olarak nasıldı arkadaşlar ? Zor/kolay ?
İngilizce nasıldı ? -
Hocam gündem belirleme diye bir şık işaretlediniz mi
-
@ankara0648 o soruyu ben iletişim ile ilgili olanı işaretledim.
-
@hayat999 genel kültür zorladı sanki diğerleri ÖSYM sınavlarından kolay geldi bana herkesin gönlünce olsun.
-
İngilizce gecen seneye göre hayli kolaydı bence gecen yıl zorlanmıstım ben mat ve trükce de cok kol ydı. Ama genel kültür özellikle UAK zordu iletişim teorileri de genel olarak zordu. Benim yorumum bu sekilde ama gecen yıl gk gy daha kolaydı bu seneye göre iletişim teorileri de daha kolaydı
-
ingilizcenin zor olması işime gelirdi ama tam tersi oldu. ingilizceden sevgili rakipleri elerim diye düşündüğüm için hukuk, uluslararsı kuruluşlar, 657 vs bakmamıştım ki bence onlar da kolay olmasına rağmen patladım gibi oradan.
Cevaplar bence;
obliged to
unappropriate
Fablers
Donation
Corona ile ilgili sonunda too olan cümle
diets
Then'in altı çizili olduğu yerde cevap interviewersWeber otorite,
Pozitivist yaklaşım,
İletşimde Ana akım sorusunda cevabın içinde birey geçen,
Devletin ideolojk aygıtı althuser,
Feankfurt okulundan olmayan harold laswell,
Hangisi eleştireldir diye soran iletişimsel eylem,
Sihirli mermi,
Elihu katzlı soru kullanımlar ve doyumlar yaklaşımı,
Gündem belirleme,
Küresel köy sıcak/soğuk aygıt mcluhan,Memurlarla ilgili bir soru kariyer,
Anayasa yargıyı yaptım ama emin değilim,
Aa en fazla 5 yıl, -
@talozak liyakat o soru bir de ingilzcedeki guidelinesi ben suggestions yaptim
-
Fabler olan soru 4.olan tall tale olanı yaptım bende birde accountable to yaptım üyeler başkana karşı sorumlular diye düşündüm
-
@talozak askeri yargı 2017 de kaldırıldı diye biliyorum. İngilizce cevaplarda diets yerine suggestions obligated yerine accounted to gibi Bi seçenek vardı onu yaptım. GENEL olarak İngilizce cevaplarımız benziyor hocam.
-
@gpale hocam kariyer olacak onun cevabı tanımın aynısı kitapta yazıyor. Liyakat da herkese eşit mualeme tarzında bir cümle geçiyor tanımda
-
@3pruu responsible to degil miydi o ben mi sorulari karistirdim
-
@gpale responsible for
-
@3pruu accounted for bunun cevabı
-
@ankara0648 olabilir cok yakin anlamlari var
-
@janpi preposition to diye hatırlıyorum ama accountable ya da accounted gibi birşeydi