Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
İlk kısım nasıl geçti sizin arkadaşlar ? Benim alanım iyiydi ancak genel yetenekte süre yetmeyince İngilizceyi de tam yetiştiremedim. Yetenekte barajı geçemeyince alanı geçmenin de bir anlamı olmayacak gibi ..:/
-
@çiçek kök yg nin türevini almadan önce yg yi kök dışına yg üzeri 1/2 olarak çıkaracaktık. Sonra y nin üstündeki 1/2 y nin yanına gelirken üstünde y yi 1/2-1 den -1/2 olarak alıcaktık. ordanda paydayı kök olarak tekrar yazacaktık. Cevap 1/2 bölü kök yg
-
@gardaş hocam bende öyle yaptım emin olmak istedim teşekkürler
-
@çiçek bir de soruda mutlak üstünlük dememiş. Hecksher ohlin demiş yani bir ülke hangi faktöre daha fazla sahipse diğer ülkeye göre o malı üretip ihraç eder. Ordada da tek ülke ihraç ediyordu zaten.
-
@gardaş hocam burda sadece y nin kini aldınız aynı şekilde g nin de almanız gerekmiyor mu
-
@çiçek hocam olur mu yg zaten direk kök içindeydi kökün dışına çıkarırken 1/2 direk yg nin üzerine geliyor zaten aslında ikisinin de türevini aldık.
-
@c-est-la-vie Mesela alanınız iyi geçti. 100 üzerinden kaç doğru bekliyorsunuz?
-
İngilizcede barajı geçiyim diye orayı çözdüm.Orada barajı geçtigimi düşünüyorum bu seferde genel kültür yetismedi.Alanda da 50 doğru çıkar fakat süre hepimizi bitirdi.Bir cogumuz barajı gecebilecekken zaman yetersizliğinden patladık.Hayal kırıklığısın Halkbank
-
@Merzan19 hocam hatırlayabildiğim ve burada paylaşılan sorulara bakınca en azından barajı geçtiğime emin oldum ve alanda süre sıkıntısı olmadı.
-
Gerçekten genel yetenek bayağı zordu. Çıkmış soruları çözdüm ben alakası yoktu sınavla. İngilizce sınavında da bankacılık terimleri sormuşlar hep
-
@c-est-la-vie Hocam alanda benim de süre sıkıntısı olmadı. Ama 50 soru doğru gelir mi bilmiyorum. Davut Paşa'da kan ter içinde girdim zaten sınava. O da saçma bir olaydı. Hayırlısı ya bakalım ne olacak. Standart sapma sorusu vardı onu ne yaptınız? ''0'' yaptım ben.
-
@Merzan19 banada genel yetenek basit geldi.
-
@john Süre sıkıntısı yaşamadınız mı?
-
@Merzan19 hocam zorluğundan ziyade zaman alan sorulardı ben daha önce de iki kez Halkbank sınavına girmiştim gy kısmı için süre sıkıntısı hiç yaşamamıştım. Sorular çözülebilirdi ancak o sürede zor gibi. Bilmiyorum tamamını yetiştiren var mıdır.
İngilizce zor değildi ama içeriğin sadece bankacılık ve covid olması ilginçti:)
-
@gardaş hocam haklısınız ben yalnış yapmışım teşekkür ederim
-
@Merzan19 soyle hocam bnim genel yeteneğim baya iyi cunku aleste çalışıyorum ondan bna alan saçma geldi bn ing süre sıkıntısı yaşadım o da gözetmenim tam bir mal olduğu icin neyse yani sütun grafik bunlar pratik hep bnde bunları hep çözüyorum. Bir bakıma isim gibi oldu
-
İtiraz açılmış sınav soruları yayımlanmamış.Bu ne saçma iştir.Neye göre itiraz edeceğiz biz sorulara.
-
@c-est-la-vie hocam vergi hukuku menkul sermaye iradı sorusundaki seçenekleri tam hatırlıyor musunuz? Bir seçenekte kuponlu ya da kuponsuz satışı, bir seçenekte vadeden önce kuponsuz satış gibi bir şey diyordu sanırım. Ne işaretlediğimi hatırlamaya çalışıyorum da.
-
Merhaba arkadaşlar konuşuldu mu bilmiyorum sadece aklında olan biri olur da yazar diye sormak istedim. Genel yetenek sorularında maske üretimi ile ilgili bir soru vardır. Ona bağlı olan 2. sorusunda kar hesaplamasında doğru cevaba ulaşamadım. Hatalı olduğunu düşündüm veya değildir tabi süre sıkıntısı ve soruların zorluğu ile açıkçası mantıklı çözüm yapmamış da olabilirim. Benim gibi çözemeyen oldu mu 2 ayın maske üretim karını?? 100er adetten 2 ay üretim yapılıyor. Maske maliyeti 200 tlden ayrı ayrı çıkan tutarları ayın gösterdiği kar marjları ile çarparak cevap bulmaya çalışmıştım.
-
@BlackList hocam ben de çok iyi hatırlamıyorum şıkları ama içinde vadenin geçtiği bir seçenek vardı ve sanırım önce diyordu. Vadeden önce satılınca menkul sermaye iradıdır diye düşünüp sanırım ben kuponlu olan şıkkı seçmiştim.