2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@herseye-rağmen
Arkadaşlar ben aslında doktorum( doçent öğretim görevlisiyim ) kardeşim dolayısıyla Forumu uzun zamandır takip ediyorum.Kardeşim gece arayıp sonucu söyleyince İnanın hiç uyuyamadım, üzüldüm, sinirlendim. bugünkü ameliyatlarımda çok zor konsantre oldum.
Kardeşim derece yaptığı için, geçmişi tertemiz olduğu için, mülakat performansı çok iyi olduğu için çok çok çok ümitliydim ama yanılmışım.( kendisi geçen sene kpss ve idari hakimlikte derece yapmıştı, belki onun da etkisi var bunda. )
Dostlar ben sizin işleri şimdi anladım, burada durumlar farklı. Ben çok şükür böyle bir sınav düzeni ile muhattap olmadım şimdiye kadar, tusa girdim referans aramadım, doçentlik sınavına girdim aramadım ( bileğimin hakkıyla geçtim hepsini) kimseye yalvarmadım, referans diye dört dönmedim, ama sizde durum farklıymış bunu anladım. Allah sizlere sabır versin. Ama şunu da ekleyeyim, bu yol doğru yol değil -
@fetih teşekkür ederim
-
Helalleşmek için son kez yazmak istedim dostlar buradaki üzülen kardeşlerime inşallah 110 ncu dönemde olmak nasip olsun bizler 109 dönem olarak buradaki kıymetli dostlarımızı bekleyeceğiz Allah’a emanet olun
-
Foruma veda etmek istedim. Çünkü çok istifade ettim forumdan.4 yıldır bu sürecin içindeyim nihayet sona geldim ve kazandım şükürler olsun. Umarım herkes hayallerine en hayırlı zamanda ulaşır.
-
@smsk1 Hayırlı olsun sanırım 1. olmuştunuz sonuna kadar hakkınızdır. Geride kalan bizler için son bir iyilik yapıp hangi kaynakların sizi birinciliğe taşıdığını ve nasıl bir çalışma metodu uyguladığınızı bizimle paylaşır mısınız ?
-
Kazananları tebrik ediyorum.
Konu dışı ama bugün bir üye yazdı tekrar hatırlatmak istiyorum. Kazananlardan ticaret denetmenliğine başvuranlar varsa lütfen yol yakınken feragat etsinler. Kasım da kaymakamlığı 2 soruyla kaçırdım o günden beri 3 aydır 10 başvuru yaptım hep sınırdan mülakatları kaçırıyorum. 88 puanla mülakata gidemiyoruz. Son şans ticaret denetmenliği kaldı. Haklı olarak herkes heryere başvuruyor. Hiç olmazsa kazananlar geride kalanların önünü açsın.
-
Arkadaşlar, kazanan arkadaşları tebrik ederim Rabb'im vatana nice güzel hizmetlerde bulunmayı nasip etsin hepsine, biz neticesi olumsuz olanlar için söyleyeceğim vardı ama sanki bu Cuma Hutbesi sanki bize hitap edercesineydi yüreğim o kadar rahatladı ki anlatamam o yüzden 26 Şubat için bir kere daha burada paylaşıyorum;
https://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/HutbelerListesi/Zor Zamanlarda Maneviyatımızdan Destek Almak.pdf
...SABREDENLERI MÜJDELE! -
@hebenneka öyle bir şey yok ben elendim.
-
Hakkıyla kazanan herkesi tebrik ederim. Rabbim bizlere de nasip etsin inşallah. Torpil konusunda da şunu söylerim; aslında bizleri mecbur bırakan bu sistem ne yazık ki. Deseler ki herkesi puanına göre alacağız deseler zaten ilk 100 direk girerdi. Veya mülakatlar daha şeffaf olsa zaten sorun olmayacak. O yüzden sadece şunu diyorum hak eden tüm kaymakamlarımızın görevlerini başarı ile ifa etmeleri dileğiyle.
-
Birinci olan arkadaşımız hariç hakkıyla kazanan var mı? Çok açık soruyorum bu soruyu, cumhurbaşkanına kadar uzanan bir torpil silsilesinden utanmadınız mı hiç? 7-8 bakana giden, bütün bakan yardımcılarını bağlayan mülakattan gözü dolu çıkan arkadaş sana sesleniyorum. Görevin hayırlı olsun umarım yarın bir gün gittiğin iki bin nüfuslu ilçede de gözlerin dolmaz. Sosyal medya hesaplarına Subhanallah yazan çocuk veya amcası Erzincan milletvekili olan çocuk sana da sesleniyorum. Haklarını yediğiniz garip Anadolu çocuklarının ahı yerde kalmaz bilesiniz. Mülakattan önce ayakları zangır zangır titreyen çocuklar mülakatta 95 almışlar. Orada oturan komisyona da bir kaç çift sözüm var ama mesleki büyüklüklerine edecek lafım yok. Allah her şeyi görüyor. Ankara da İstanbul'da kulis yapanlar yarın kuş uçmaz kervan geçmez yerlere gittiğinde o zaman tekrar görüşmek üzere. Bu sınava çalışacak kardeşlerim; Sınava çalışmaya başlamadan önce aile bağlarınızı araştırın. Amcanız var mı ? ya da külliyede bakanlıkta çok iyi tanıdıklarınız? ya da Karadeniz doğumlu musunuz? Bunlar kaymakam olabilmenin ilk şartlarıdır, gerisi boştur. Hakkınızda hayırlısı olsun.
-
Elden ne gelir demekten başka mülakat sonuçlarına yorum yapılamıyor. Kazanan kişilerde en az kaybedenler kadar bu süreci hakkıyla tamamlayan kişiler. Sonuçta zor bir sınavdı ve kazanan kişiler en az 72,85 puan almayı başardı. Ülkemize, ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun. Allah bereketli eylesin. Bir çocuğun bile bu ülke için bir fayda sağlayacak hale getirilmesine yardımcı olan bütün idarecilerimizden Allah Razı Olsun.
-
Yaklaşık dört yıldır forumdayım, bu meslek için defalarca sınava girdim, kimi zaman yazılı aşamasında kimi zaman da mülakat aşamasında yine defalarca başarılı olamadım ama bugüne nasip oldu çok şükür. Kaybeden kişilerin ne hissettiklerini iyi bilirim ancak naçizane tavsiyem şer olarak gördüğün bir şeyde hayır vardır deyip devam etmeleri en güzeli, epey yazdık çizdik buralara forum listesidir, tahmindir, hakkınızı helal edin, sağlıcakla kalın.
-
Tebrik mesajlarınız için teşekkür ederim, çok fazla mesaj aldığım için birkaç şey yazmak istiyorum.
Ben kimsenin çalışma stratejisini uygulamadım, siz de uygulamayın, bu yazılanları sadece kendinize uygun tarzı bulmak için fikir üretmekte kullanın lütfen.. Örneğin ben kitaplarımı notlarımı çalıştıkça yırtardım, sınava yakın elimde 20 30 sayfa bişey kalırdı, neden aylar öncesinde çalıştığım şeyleri baştan sonra tekrar edeyim derdim, öğrendiğimi hissettirirdi bu.(size kitaplarınızı yırtın demiyorum tabiki )
kaynak soruyor bazı arkadaşlar, onlar için yazayım: Türkçe için ihtiyacınız varsa soru çözün, anadilimiz için ne tavsiye edeceğimi bilemiyorum kendi dilimiz, okuduğunu anlamak lazım, tr ekonomisi yasin çoban tarih kısmı için, güncel verilere önem verin sınava yakın derli toplu sunanlar oluyor araştırıp bulabilirsiniz, insan hakları ayrıntıya inip gözünüzü korkutmayın yavaş yavaş ilerleyin, çoğunluğun yapamadığı o ayrıntı soruları yapamamak size dezavantaj getirmez ama yüzeysel soruları kaçırırsanız sorun yaşarsınız tabiki, inkılap tarihi için herhangi bir konu anlatımı yeter bence, anayasa hukuku için anayasa metnini okuyun defalarca, bazı arkadaşlar okuyup geçiyor ama anlamak lazım sindirmek lazım, idare hukuku teori kısmı her kitapta var, tekilat ve yerel yönetimşler için kitap kullanmadım kararnameler ve kanunları indirip çalışılacak şekilde düzenledim, bunlar için kitaplara bakmamanızı tavsiye ederim, iktisat için herhangi bir konu anlatımı kitabı yeterlidir isterseniz youtubedan izleyin herhangi birinin derslerini,önemli olan çıkmış soruları çözmek..
bu yazdıklarıma bakınca e bunları bende yaptım diyecekseniz, göreceğiniz üzere sizin yaptığınızdan farklı bişey yok, zaten gerek de yok, anlayarak sindirerek gidin bu yeterli..
yerel yönetimlerde bu yıl birkaç ''sürpriz'' soru vardı, kanunları indirirken ben olsam bunlardan sorarım deyip o kanunları indirmiştim ama sadece indirdiğimle kaldım, çalışmadım, ama soruları yaptım çünkü o sorular en ayrıntılı şekliyle( oranlar vb) okulda yerel yönetimler dersinde vize ya da final sorularımızdı. Halen okuyan arkadaşlar derslerinizi iyi takip edin..
Ben 2. girişimde kazandım, 2019 mülkiye mezunuyum, 2019 sınavında(108.dönem) 40. olmuştum nasip olmadı, gerçekten çökmüştüm çünkü sadece aklımda bu sınav vardı, tavsiyem tek yolunuz bu sınav olmasın, bu yıl daha az çalıştım başka bi işe girdim biraz rahattım..
yazılı sınav sonrası için, komisyon kimin kaymakam olacağına karar vermiyor, kimin olamayacağına karar veriyor, mülakat bunun için var, örneğin(duyum) mülakatta hepimiz heyecanlıyız doğal olarak ama siz komisyona efendim çok heyecanlıyım kusura bakmayın tarzında bi laf ettiyseniz bırakın kazanmayı adınız tartışılmıyor bile, referansınız olması da bunu değiştirmiyor. onlar sizin heyecanlı olduğunuzu biliyor zaten, bunu veri kabul ediyorlar, heyecanlı olsanız bile bunu dile getirmeyin, hazır kaymakam aransaydı 40 yaşına tecrübeli çalışanlar sınavsız alınırdı zaten..
Referans konusu, içim rahat çok şükür referansla kimseyi geçemezdim zaten matematiksel olarak, bu konuda her şey söylendi, ekleyecek bişey yok, hakettiyseniz eğer kimseden geri kalmayın, güvenlik konusunda temiz olduğunuza emin olmak şartıyla tabi,..
Herkese başarılar diliyorum, yapılmayacak bi sınav değil, hepimiz aynı sınava giriyoruz, kafanızdaki engelleri aşın gerisi gelir diye düşünüyorum. -
- Dönemde ilk yüzdeydim kısmet olmamıştı. 2018 senesinde KPSS P48 den 91 puan alıp hiç bir yere yerleşemedim. 2018 de idari yargı hakimliğini kazandım oradan da boynu bükük ayrılmıştım. Hiç bir zaman pes etmedim , illa bir gün olacak diyerek kendimi motive ettim. En nihayetinde 109. Dönem Kaymakam adayı olmak nasip oldu. Nihai listede yer alamayan arkadaşlarım , kendime sevindiğim kadar sizlere de üzüldüm. Ama pes etmeyin , illa bir gün olacak.
-
Seneler sonra ilk kez bu kadar yaklaşmışken yine olmadı. Nasip değilmiş diyerek. 110. Dönem için çalışmalara başlamak gerek biraz soluklandıktan sonra. Sürecin sonunda kazanmak olduğu gibi kaybetmenin de olduğunu hatta %75 ihtimalle bunun daha olası olduğunu hatırlayıp yenilgiyi de hazmetmek gerekir, çünkü herşeye yine yeni yeniden sıfırdan başlamak icap ediyor. Tüm kazananları tebrik ederim. Benim nazarımda mülakata katılmaya hak kazanan herkes potansiyel kaymakamdır. Kendi mülakat günüm için konuşayım oradaki 42 kişi de pırıl pırıl vatan evladıydı. Hiç hayıflanmıyorum. Kazanan herkese helal i hoş olsun. Rabbim cümlemizin de başarılarını daim eylesin. Kazanan ve burada bu yazıyı okuyan arkadaşlarımdan öğrenmek istediğim bazı şeyler var. Cevap vermeye değer görüp özelden yazarlarsa çok sevinirim. Yazılı kısım açıklandıktan sonra, ta ki dün liste açıklanana kadar, ben neleri yanlış yada eksik yaptığımı öğrenmek, araştırmak ve bulmak istiyorum. Kazanan arkadaşlarım neyi doğru yaptı, muhakkak ki benim eksiğim kusurum yanlışım olmuş ki listede yokum. Ben bunu kendi adıma üstlendim, satın aldım. Ama sizler neyi ve nasıl doğru ve fazla yaptınız tüm kalbi samimiyetimle öğrenmek istiyorum. Referans denilen kavram inanılmaz ucu açık birşey. Buradaki 434 kişi de birşeyler yaptı çabaladı uğraştı. Sonuçta devletin makamı emanet edilecek, elbette birileri sürece müdahil olacak takipçisi olacak ve bu yola bunları göze alarak çıktık. Yada en azından kendi adıma ben bunun farkındayım. Ve asla sürecin içinin boşaltılcı tabirleri ifade etmenin anlamı olmadığına inanmaktayım yenilginin nabız yüksekliği ve hassasiyetiyle. Sadece ben kendi adıma neyi yanlış yaptım, hangi yanlış kapıya gidip medet umup zaman heba ettim, ve kazanan dostlar hangi doğru adımları attılar, bağlantı kurma, sürecin takipçisi olma vs gibi hususlarda. Kazanan ve kazanmayan herkesi yürekten tebrik ederim. Vazifeye başlayacakları allah muvaffak eylesin. Seneye tekrar aynı yollara revan olacaklarla 2021 başlığında görüşmek dileğiyle. Selamlar.
-
@emr....
-
Dostlar sonuçlar hayırlı olsun. Kazanan dostlarımızı tebrik ediyor, benim gibi kaybeden dostlara da geçmiş olsun diliyorum. Her zaman söylediğim gibi hakkımızda ne hayırlı ise o olsun.Çalışmaya devam hepimize kolay gelsin.
-
@emr Kazananlar senden daha iyi torpil buldular cevap bu kadar basit güzel kardeşim.
-
@1453pasha çaycısından bakanına kadar kim hakkımızı yediyse helal etmiyorum. Rabbime havale ediyorum.
-
silinmiştir