2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
Giren kişi sayısı baya azdı. Bizim sınıfta 22 kişi gelmedi. Muhasebeyi bol puanlasalar da bari çoğumuz mülakata kalabilse. Ayırt edecek olan muhasebe gibi duruyor
-
Lerner endeksi yerine marshall lerneri yazmak nasıl bi dikkatsizlik
-
@misiko ben de yaptim aynini yalniz degisin
-
@mreus77 kesinlikle hocam.. diger derslerden barajı herkes geçer hatta 100 alanlar bile çıkar ama muhasebeden 50 geçilmezse gitti
-
Muhasebe süre sıkıntısı nedeniyle belirleyici olabilir.
Ancak Maliye'de kolay değildi arkadaşlar. Maliye'den de kalan çok olur bence. -
@norm
Soruda satışların maliyeti tablosunu düzenleyiniz demiyor muydu hocam? Satılan mamül maliyeti (SMM) tablosunu kastetmiyor mu işte başka tablo yok diye biliyorum. Ben de SMM tablosunu yaptım sadece. Faaliyet gideri finansman gideri felan onları kullanmadım SMM de onlar yok. -
@norm
Soruda satışların maliyeti tablosunu düzenleyiniz demiyor muydu hocam? Satılan mamül maliyeti (SMM) tablosunu kastetmiyor mu işte başka tablo yok diye biliyorum. Ben de SMM tablosunu yaptım sadece. Faaliyet gideri finansman gideri felan onları kullanmadım SMM de onlar yok. -
@duha satışların hizmet maliyetine dahil olabilirler. Internete satılan hizmet maliyetine dahil edilenler yazın göreceksiniz.
-
@muallakta_kalan
anlayamadım hocam söylediğinizi -
Satışların maliyeti tablosunda stmm+smm+shm toplamı bulunuyor.
-
@duha 622 satılan hizmet maliyeti hesabı üretilen hizmetle ilgili giderlerin kaydedilği ve izlendiği hesaptır yazıyor nette. Buna göre dahil olabilirler diye düşünüyorum
-
Hocam satışların maliyeti stmm, smm ve shm toplamına eşittir. Bunu bir tablo hali var. Satışların maliyeti diye aratın google’da oradan bakın.
-
@muallakta_kalan
Anladım hocam. Benim kitapta sadece SMM tablosu var. En sona kaldı hızlı hızlı çözdüm onu direkt SMM yaptım bahsettiğiniz tabloyu bilmiyorum hiç. Onu istiyor da olabilir.
Var mı acaba o tabloyu yapan? -
@duha evet hocam öyle diyormuş ama işte satislarin maliyetine 621 stmm 622 satilan mamul maliyeti 623 satilan hizmet maliyeti hepsi giriyor bu yuzden soru da genel yonetim giderleri gibi faaliyet goderlerii de vardı ve tabloya bunlarda dahil edilecekti.. satılan mamül maliyetini bulunuz deseydi herkesin soyledigi dogru ona sözüm yok hocam
-
@norm
Doğrudur hocam. Benim kaynaklarda o tablo yok SMM var sadece. O nedenle onu anladım sadece. Sona kalınca hızlıca okuyup yazdım zaten ne sorduğunu bile hatırlamıyorum tam
Neyse SMM puan alırız inşallah. -
@duha inşallah hocam olabildigince bol puan verilirde herkes mülakata hak kazanır inşallah
-
Benim hukuk ve muhasebe 50 bandında iktisat ve maliye de ise 80-90 'lık kağıt verdim. tabi ben böyle düşünüyorum onların takdiri nasıl olur bilemem. eğer düşündüğüm gibi gelirse 65'i tutturuyorum. Ama tabi kağıtları okurlarken bol puan vermeleri lazım. umarım kırıcı değil yapıcı bir şekilde kağıtları okurlar. dört yıl bekledik hepimiz mülakatlara girmeyi hak ediyoruz.
-
Hukuk oturumunda alacağın devri ve ciro karşılaştırmasını neye göre yaptınız arkadaşlar. Şahsen ben ticaret kanununa göre yaptım ama çevremde borçlar kanunundaki alacağın devri ile ciroyu karşılaştıranda çok fazla olmuş.
-
@colinmcrae valla hocam bende hukuk,maliye ve iktisatta 80 lik kağıtlar verdigimi düşünüyorum ama gel gelelim muhasebeye.Donemsonu işlemlerine tam geldim süre bitti.Monografiye devam ediyordum ancak bir anda yetistiremeyecegimi düşünüp diğer soruları doğru yanlış cevaplandirma gayretine giriştim.Aslinda doğruda strateji yaptığımı düşünüyorum ancak çok hatalarım var inşallah az puan kırarlar.
-
Iktisat 11 sayfa ,maliye 9 sayfa verdim hukukta 7 sayfa kadardı bu arada