2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
Arkadaşlar monografi sorusunun puanlaması nasıldı ? Yevmiye kayıtlarının (11 maddeden oluşan) 30, dönem sonu işlemlerinin (reeskont, kapanış kayıtları vs) 20 şeklinde miydi ? Ya da bu reeskont kaydının da olduğu dört soru 30 puanlık kısma mı dahildi ?
-
@pikaçu yansıtma ile kurumlar vergisi 20 öncekiler 30
-
Satışların maliyeti tablosunda sadece satılan mamül maliyeti mi bulunacaktı yoksa diğer maliyetlerde mi bulunacaktı satılan mamül maliyetinden sonrası çıkaramadım
-
@utic ben hesap numaralarını yazmadim sorun olur mu acaba? Okudum yukarda kodu yazmanıza gerek yoktur yaziyordu sanki
-
@gedson hiç bir sorun olmaz
-
@gedson ben hatırlamıyorum ancak sorun olmaz, kodları isteyen sınav görmedim ben daha içiniz rahat olsun
-
@utic o zaman yansıtma kaydı 10 puan dönem net karını bulacak şekilde yapılan kayıt 10 gibi mi dağıtılır. Yoksa 5 puan yansıtma 15 puan dönem net karını bulacak şekilde yapılan kayıt mi olur?
-
@utic teşekkür ederim
-
@saitulukurt teşekkür ederim
-
1)Tanımlar
Tasarruf paradoksu?
Lerner endeksi?
Net dış ticaret haddi?
Kliring?2)Aksak rekabet piyasalarının ortaya çıkış nedenleri? Monopollü rekabet piyasası?
3)Tavan fiyat uygulaması nedir? Uygulandığında karşılaşılan sorunlar nelerdir?
4)
a) Para nedir?
b) Paranın temel özellikleri?
c) Paranın geleneksel fonksiyonları nelerdir? Kısaca açıklayınız.
5)Koronanın küresel ekonomiye ve Türkiye ekonomisine etkileri? -
@gedson ne diyeyim buna bilemedim açıkçası, puanlama kriterleri belirlidir ancak oraya yazmadıkları için bilemeyiz bunu, rica ederim
-
@utic çok teşekkür ederim.
-
@locke şu paranın geleneksel fonksiyonu derken kafamda değişik şeyler canlandı. Klasik ekole göre işlem amaclı diye felan açıkladım. Geleneksel kelimesine düştüm. Halbuki öyle değilmiş
-
@saitulukurt bende satılan mamul maliyetini yaptim
-
Yazdığınız gibi olacaktı sanırım hocam. Mübadele fonksiyonu vardı mesela yazdığınız gibi işlem amaçlı demek oluyor.
-
@gedson degisim.araci olma fonksiyonu
hesap birimi olma fonksiyonu
deger muhafaza araci olma fonksiyonu olmak uzere 3 tane hocam -
@norm Aynen öyle hocam
-
Zaten hizmet satış maliyeti ile stmm soruda belirtilmiyordu o yüzden mamül maliyeti
-
ben bu soruya üretilen mamul maliyeti 205.000 bulup yazdım ama devamında faaliyet giderlerini çıkarıp, faaliyet karı diye bir şey saçmaladım. Lakin üretilen mamul maliyetini buldum. Acaba tam puan verirler mi yoksa yarı yarıya mı verirler ?
-
arkadaşlar satışların maliyetini bulunuz sorusunu daha önce herhangi bir sınavda çıkmış soru olarak görmüştüm ve bu soru da 2 faaliyet gideri hesabı da vardı bunlarda hesaba dahil ediliyordu böyle bir çıkmış soru çözen hatirlayan var mı ( bende aceleyle satılan mamül maliyeti anlayıp öyle çözdüm ama soru da satışların maliyetini soruyormuş)