2017 KPSS Sonrası Hangi Kurum Hangi Puanla Alım Yapacak? (ANALİZ)
-
Selamın Aleyküm dostlar. KPSS geride kaldı iyi kötü bir sonuç çehresi hepiniz için belirginleşti. Öncelikle kocaman bir puan türü belirsizliği var herkeste. Bu belirsizliği ortadan kaldırmak amacıyla ayrıntılı bir çalışma yaptık. Bu hazırlık 3 tablo şeklinde hazırlandı.
Sistematikten kısaca bashedeceğim.
İlk Tablomuz: Tek Alan Ağırlıklu puanlar. Bunlar kısaca %60 tek bir dersi içeren puanlardan oluşmaktadır.
İkinci Tablomuz: Bu tabloda bir dersin %20-25-30 olduğu diğer alanların da ona eşlik ettiği puan türleridir. Ne şekilde kullanılabilir bunu analiz etmeye çalıştık.
Üçüncü Tablomuz ise: Eski sistemdeki puanlarla bir kıyas içermektedir. Bu kıyasa dayalı olarak eski alımların yeni seneye bir projeksiyonu niteliğinde düşünülmüştür.
Sisteme dair ayrıntılı açıklamalar: https://www.tercihiniyap.net/haber/2017-kpss-sonrasi-hangi-kurum-hangi-puanla-alim-yapacak
Yazımızın sizin için aydınlatıcı olacağına inanıyoruz. Fikirlerinizi, öngörülerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın
-
Mesela eski puanda p24 maliye %50, yds %30du. Bu puandan alan kurumlar şimdi %60 maliye + yds ile alım yapacak. Yapmazsa büyük ayıp
-
@paretowilfredo emeğinize sağlık
-
@titoizm Aynen dostum onu söylemeyi unutmuştum. Ekledim yazıya.
-
@nitrogb Eyvallah kardeşim
-
Allah razı olsun çok teşekkür ederiz emeğinize ilginize şu süreçte gerçek anlamda yol gösterici oldunuz.
-
@paretowilfredo hocam bahar dönemi ydsyi kacırmıstım giremedim şimd i 9 temmuzda YÖK Dİl sınavı var Yökdilden alacağımız puan kurumların açacağı sınavlarda koyacakları yds şartı yerine kullanılabilecek mi bunla ilgili bilginiz var mı acaba ? Bildiğiniz üzere YÖK bunla ilgili YDSyle eşdeğer olacağı hakkında bir açıklaması var acaba kurumlar sınav açarken buna riayet edecekler mi
-
@paretowilfredo kardeşim emeğine, kalemine sağlık. Çok zamanlı ve gerekli güzel bir çalışma olmuş.
-
Emeğinize sağlık , kafası karışık olan bizlere güzel yalın bir anlatımla durumu tercüme etmişsiniz. Teşekkürler..
-
@Lex-fori Şu an için kamuda yds yokdile eşit değil. Sadece yds geçerli... Yök'ün açıklamasına göre akademik olarak eşitler birbirlerine. Yakın zamanda ona da düzenleme geleceğine inanıyorum.
-
@paretowilfredo Hocam facebookta paylaştım yazını herkes faydalansın diye haberin olsun
-
denkliği olan bölümler için nasıl bi uygulama olucak?
-
@usain007 ek, yeni bir durum olacagini zannetmiyorum. Yurt ici denkligin kabulu ibaresi olan ilanlarda, iibf dengi bolumler duyrulan iibf puaniyla basvurabileceklerdir.
-
İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu p9 dan alım yapar
Kamu Denetçiliği Kurumu bölüm bazlı alım yapabilir, yok yapmazsa yine p9 veya p31 muhtemel
Guy il göç mhuy sayıştay bddk murakıplık için p48 gerekecek
Muhasebe Standartları Kurumu için p46-47-48
Vmy muy duy gümrük müf spk için p17-18-22-23-28-48 puanları muhtemel
Merkez göç için p32 veya p37
Sgk teftiş iş teftiş sgk denetmenlik p42-43
Çalışma uzman yrd istihdam uzm yrd p41
İçişleri uzman yardımcılığı p9
Gümrük uzmanlığı önceki alımlardaki gibi bölüm bazlı puanlarda olurTabi bu yazdıklarım kendi tahminlerimden ibaret duyduğum gördüğüm bildiğim bir şey yok
-
İl göç sadece 48 denmi olur.ksmu da yaptım ben geçen yıl yüksek ti .başka puan türü de olurmu kamu içerik li
-
Önceki alımlarda birkaç puan türü isteniyordu il göç için ancak en çok p35 kullanılıyordu bu sebepten p48 olur dedim
-
Arkadaslar her sinava girmeye yetecek bir kpss puani yaninda 30-40 lik bir yds geçmişi olan birisi sizce şuan oturup güz dönemi ydsye hazirlanmali mi? Yoksa klasik sinavlar için mi çalişmaya devam etmeli? Yds hakkinda bilgisi olan ve şu durumda nasil bir yol izlenmesi gerektiğini söyleyebilecek bir arkadaşin tavsiyesi ne olur?
-
Arkadaşlar sizce bddk işletme puanini içeren puan türlerinden biriyle alım yapabilir mi
-
@mostramozic kardeşim kurumlarda yönetmelik değişikliğinden dolayı sınavların geç açılacağı söyleniyor, bana sorarsan ben yds"ye ağırlık ver derim, olası bi banka sınavı içinde şansın daha yüksek olur ayrıca nisanda yds"ye hazırlanacak olursan kpss ile fln çakışıyor oda ciddi sıkıntı yaratıyor. Ek olarak eylül yds nisan yds ye göre daha rahat bi sınav oluyor.
-
@iyimser16 haklisiniz hocam iyi bir net bekliyorum. Bir yandan klasik sinavlara yogunlasip mufettislikleri ve sayistayi denemek istiyorum yds beni bu surecte zorlar mi diye de dusunuyorum biraz. Ama dedigin gibi gec acilacaksa sinavlar yine vaktim olacaktir. Tavsiye icin cok tesekkur ederim